Gönderen Konu: kamulaştırma bedeli hesabı  (Okunma sayısı 2328 defa)

salihlikocabiyik@hotmail.

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 11
kamulaştırma bedeli hesabı
« : Mart 22, 2010, 11:20:01 ÖS »
Kamulaştırma bedelinin hesaplanmasında başlıca 3 Adet yol vardır.
1. Kamulaştırma tüm parsel veya arazi bazında yapılırsa veya kısmi kamulaştırma yapılıyor ve kamulaştırma yapıldıktan sonra kamulaştırma dışarısında kalan alanın bedelinde kamulaştırma nedeni ile herhangi bir değişiklik olmuyorsa kamulaştırılan kısmın bedeli aynen ödenir.
2. Kısmi Kamulaştırmalarda kamulaştırma dışında kalan alanın değerinde kamulaştırmadan dolayı eksilme meydana geliyorsa ( kamulaştırma dışında kalan alanın ilk verilere göre hesaplanacak değerinden kamulaştırmadan sonraki verilere göre hesaplanan değeri çıkarılır) bu eksiklik olduğu gibi kamulaştırılan kısmın kamulaştırma bedeline eklenir ve Kamulaştırma Bedeli Hesaplanmış olnunur.
3. Kısmi Kamulaştırmalarda kamulaştırma dışında kalan alanın değerinde kamulaştırmadan dolayı Artış meydana geliyorsa ( kamulaştırma dışında kalan alanın ilk verilere göre hesaplanacak değeri kamulaştırmadan sonraki verilere göre hesaplanan değerinden çıkarılır) bu artışın yarısı kamulaştırılan kısmın kamulaştırma bedelinden çıkarılır ve Kamulaştırma Bedeli Hesaplanmış olnunur. Ancak meydana gelen artışın yarısını kamulaştırma bedelinden çıkarır iken artış nekadar fazla olursa olsun indirimin kamulaştırma bedelinin yarısından fazla olamıyacağını unutmamak gerekir.