herkeze merhaba ..
ben değerleme uzmanlığına hazırlanıyorum iyi bir değerleme uzmanı olmak istiyorum ama bazı arkadaşlarımın yazdığı gibi benimde tecrübem yok bu alanda çalışmak istiyorum bölümüm iktisat ..iş ilanları ve şirketlere baktığımda genelde Üniversitelerin mühendislik fakültelerinin ınşaat, Harita, Mimarlık, şehir Bölge Planlama bölümlerinden mezun isteniyor. Benim gibi olan arkadaşlarıma ve siz uzmanlarımıza sesleniyorum bizim şansımız nedir ne yapabiliriz bu bölümlerden mezun değiliz. ben ve benim gibi iktisatçı arkadaşlarıma neler önerirsiniz.
teşekkürler..
Bu sınava iki yönü ile bakmak gerekiyor:
1. SPK nın lisanslı uzmanı olmanın bu sınavdan geçtiğini düşünerek sadece sınavı vermek için çalışmada bulunmak.
2. Sınavı verirken kendi donanımlarımıza yenilerini ekleyerek bu sektörde iddialı, bilinçli ve yetkin bir uzman olma anlayışı içindeki yaklaşım şekli.
Maalesef büyük çoğunluk konuyu, birinci açılımda yeterli görüyor.
Ancak sizin yaklaşımınız kendi fikrimi söylemem gerekirse hoşuma gitti. Ben bu konuda başarılı bir uzman olmak istiyorum ve bu konudaki önerileriniz nedir , ben bu sınavı bir şekilde verip belgeyi almak istiyorum önerileriniz nedir yaklaşımından bence çok daha değerli ve saygın.
Sorunuza gelince; iktisatçı olarak bu sınavda avantajlarınızda var dezavantajlarınızda. Finans matematiği gibi derslerde zorlanmayacağınızı ancak Etik ve Değerlemede zorlanabileceğinizi, bu sebeplede çalışma yoğunluğunuzu bu dersler üzerine yönlendirmenizi tavsiye edebilirim. Ayrı bir tavsiyemde Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı yanında veya bu sınav yerine Kredi Derecelendirme sınavlarına yönelmenizdir. ıktisatçılar için kendi konuları ve aldıkları eğitime uygun uzmanlık sınavının Kredi Derecelendirme olduğunu düşünüyorum.
ıktisatçılar ve Mimar - Mühendisler kendi alanında uzmanlaşarak çok daha güçlü yapıda şirketlerin temelini birlikte atabilirler.
Başarılar dilerim
Saygılar