Gönderen Konu: Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği'ne Üyelik Hakkında Duyuru  (Okunma sayısı 1497 defa)

hasanbal

  • STANDART
  • YENİ ÜYE
  • **
  • İleti: 4
Bilindiği üzere 06/03/2007 tarih ve 26454 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan 5582 sayılı Kanun'la değişik 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na (Kanun) eklenen 40/D maddesi uyarınca gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisansına sahip olanlar, tüzel kişiliği haiz kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği'ne (Birlik) üye olmak için başvurmak zorundadır.
Birlik Statüsü, 17/12/2009 tarih ve 27435 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, anılan Statü'nün Geçici 1. Maddesinde Birlik organları oluşuncaya kadar üyelik başvurularının SPK tarafından sonuçlandırılacağı ve buna ilişkin esasların SPKca belirleneceği hükme bağlanmıştır.
Konuya ilişkin olarak, SPK'nın 30/12/2009 tarihli toplantısında;
SPK'ya başvuruda bulunmuş olan kişilerin üyeliğe kabul edilmesine,

SPK'ca ilan edilecek ilk genel kurul toplantı tarihinden 45 gün öncesine kadar üyelik başvurularının SPK'ca sonuçlandırılmasına, bu tarihten sonra yapılacak başvuruların ise yasal organları oluştuktan sonra sonuçlandırılmak üzere Birlik'e gönderilmesine
karar verilmiştir.
Bu çerçevede, Birlik üyeliği için SPK'ya başvuran kişilerden halihazırda lisans sahibi olanlar Birlik üyeliğine kabul edilmiş olup, aşağıda bağlantısı yer alan sorgulama ekranından T.C. Kimlik Numaraları ile sorgulama yaparak başvuruların sonucu öğrenilebilecektir. Öte yandan, lisans sahibi olup da SPK'ya henüz başvurmamış olan kişilerin üye olmak üzere aşağıda bağlantısı bulunan dilekçeyi eksiksiz doldurarak ivedilikle SPK'ya başvurması gerekmektedir.
Bağlantı-1: Sorgulama ekranı
Bağlantı-2: Başvuru dilekçesi

www.spk.gov.tr