Gönderen Konu: 2009 eylül sınavı: lütfen daha özenli hazırlansın sorular!!  (Okunma sayısı 1731 defa)

tomruk

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 13
merhaba arkadaslar... umarim herkes son sinavlardan basariyla gecmistir...
ancak a kitapcigi 21.ci sorudaki tablo kesinlikle yanlış düzenlenmiş. pamuk masraflarına ilişkin sunulan verilerin birimi kg/da olarak verilmiş.
basit bir hata gibi görülebilir ama sınav stresi içinde algılamayı güçleştiren bişey bu. ben sınavda soru mu çözeceğim, spk nın hatalarını mı düzelteceğim! bıktım artık. tamam insan hata yapabilir tabii ama her sınavda da olmaz kil be kardeşim. her soruya başlarken acaba neresi hatalıdır tereddütü yaşıyor insan. iptal edilen ciddi yanlışların dışında da her sınavda var böyle saçma yanlışlar. bu kadar ciddi bir kuruma yakışıyor mu bu! geçen sınavda da soruların birinin şıkları hatalı yazılmış mesela, itiraz eden olmayınca kaynamış sanırım arada.
Arkadaşlar öss sınavında en küçük bir ifade bozukluğu bile iptale neden oluyor. bu ne fecaattir. bu soruları yazan hocaların yetersizliğine katlanmak zorunda değiliz. türkiyede bu işi doğru yapacak insan mı yok!!  lütfen bu hatalar çin de yaygın olarak itiraz edelim. soru hazırlama yeterliliği olmayan insanların yetersizliğinin cezasını çekmek zorundamıyız! düşünün ki para kazanıyorlar bu insanlar yazdıkları sorular için. ben şikayetlerin spk gibi itibarlı bir kurumu mutlaka harekete geçireceği düşüncesindeyim. zahmet edip itiraz etmediğimiz sürece suçlu falan aramayalım..
« Son Düzenleme: Eylül 25, 2009, 10:21:29 ÖS Gönderen: tomruk »

erselgumus

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 1
Ynt: 2009 eylül sınavı: lütfen daha özenli hazırlansın sorular!!
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2009, 11:46:39 ÖS »
 Arkadaslar merhaba,
Gayrimenkul degerleme B kitapcigi 13-14 ve 19 numarali sorularin yanlis oldugu hocalar tarafindan belgelendi.
 Itiraz etmek isterseniz  http://www.spk.gov.tr/indexcont.aspx?action=showpage&showmenu=yes&menuid=1&pid=1&subid=5    adresinde ki soru itiraz formu yazan yeri tiklayip karsiniza gelen formu doldurup (her soru icin ayri ayri olmak uzere) Doldurdugunuz formlari kargo ile
 
SPK lisanslama ve sicil grubu

Harbiye Mah. Asker Ocağı Cad.No:15
34367 şişli-ıSTANBUL

 

adresine bir an once gondermeniz faydali olur. Aciklamalar kisminda herkes kendi kelimeleri ile itirazini yaparsa daha makul olacaktir.

Unutmayin iptal edilen her soru icin butun sinava girenlerin soz konusu bu sorusu dogru sayilacaktir.
 
B Kitapcigi Soru 13

Yanit: toplam yipranma orani 12/80 den 0.15 olacaktir buna gore

0.15 x 825.000 = 123.750 duzeltilemeyen fiziksel yipranma olur

Bu durumda dogru cevap ilan edildigi gibi E degil D sikki olacaktir.