DİĞER SINAVLAR > LİHKAB

LıSANSLI HARıTA KADASTRO BÜROLARI SINAVI

(1/11) > >>

MEHMET:
Lisanslı Harita Kadastro Büroları Sınavı Hakkında Bilgilerinizi Paylaşabilirsiniz...

ibrahim:
ben başvurdum ama pişman oldum.çünkü bu işte daha önceki durum şu idi ; Lisanslı bürolar kadastronun yaptığı aplikasyon,yer gösterme ,plan verme ile cins değişikliği,tevhid,irtifak hakkı tesisi işlerinin yanında normal diğer büroların yaptığı parselasyon ifraz kamulaştırma ihaleli işleri de yapabileceklerdi. Ama Harita Mühendisleri odası rekabete aykırı diye başvurunun son 3 gününde lisanslı bürolara diğer işler için tescil vermeyeceğini ilan etti.Bu şekilde olması lisanslı büroların ölü doğması demektir. Çünkü lisanslı odanın çalıştırması gereken lisanslı mühendis dışında 1 harita mühendisi ve 2 tekniker vardır. büro masrafları ve personel giderleri ile sadece aplikasyon cins değişikli vb işler yapılamaz .bu durumda eski mühendislik odaları daha avantajlıdır. bunca kanun yönetmelik ve süreç boşuna oldu.bence bu durumun düzeltilmesi gerekir yoksa hiç kimse başvurmaz.
Aynı durum daha önce değerleme uzmanlığında da yaşanmıştı. Değerleme uzmanlığı ile harita mühendislğini aynı zamanda yapabiliriz diye sınavlara girip değerleme uzmanı oldum sonra baktım ki değerleme uzmanlığı ile mühendislik aynı anda olmaz dediler. Tabiki sadece değerleme için istifa edemezdik. Çünkü normal mühendislik yapmak bu işten daha iyidir.

varol44:
Öncelikle LıHKAB Sınavı için forumda böyle bir köşe açtığı için Mehmet beye teşekkür ederiz.
ıbrahim bey söylediklerinize aynen katılıyorum. Sınav için 3000- 5000 arası başvuru beklenirken ; başvuru sayısı 1260 oldu. Sınava da 1260 kişinin 1/3 tahminimce girmez. Başvuru yaptığımıza göre şansımızı denemeliyiz. Çünkü heran herşeyi değiştirebilirler.

ibrahim:
Evet aslında ne yapılacağını oda da bilmiyor. Aslında odanın bu uygulaması 2005 te çıkarılan kanuna aykırı olacak ki oda hukuki süreçten, mahkemeden bahsediyor. Başvurumuzu yaptık sınava gireceğiz ve başarılı olmaya çalışacağız. Sonra süreci takip edeceğiz. Eğer diğer işlerin yapılması engellenirse noterler gibi doyurucu ,ekonomik olarak cazip olacak işlerin ve fiyat politikasının  olması gerekir.

zirve:
Bence Oda isabetli karar vermiş. Adı üstünde kadastronun yaptığı işleri yapacaklar bu bürolar. Kadastro kendini küçültecek ve zamanla temsil olarak var olacak. Eğer bu bürolar diğer işleri de yapsalardı vay halimize!!!!
Öyle değil mi? Vatandaş aplikasyon begesi alma ihtimali her iş için oldukça yüksek, yerini kadastroya tespit ettirme ihtimali oldukça yüksek. Herhangi bir imar uygulamasına konu olacak mülkiyet önce Belediyeler de sonra da kadastro larda ilk aşamalardan geçiyor anlarsınız ya!!!!!!!
Eeee şimdi birde lisanslı büro olacaksın, vatandaş sana gelecek ondan sonra sen o vatandaşı kaçırır mısın soruyorum? Tabii ki kaçırmassın ve her türlü işlemin anlaşmasını yaparsın büronda. Pekiiii diğer bürolar mühendis arkadaşlarımız ne yapacak herkes linsanlı büro açamayacağına göre? Ne yaparsa yapsın mantığı ile de hareket edilmemyeceğine göre de oda pekala yerinde davranıp bizlerin geleceğini düşündüğü kanısındayım. Öncelikli olarak bu sınvaın adaletli olmasını temenni eder ki o da tartışılır saygılar sunarım.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git