Gönderen Konu: Bu ücretlerle hak korunabilir mi?  (Okunma sayısı 1839 defa)

degerlemeuzm

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 24
Bu ücretlerle hak korunabilir mi?
« : Mayıs 19, 2009, 01:23:44 ÖS »
Sevgili Meslektaşlarım,
Mesleğimiz gereği çoğumuz önemli sıkıntılarla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Yaptığımız onca fazla mesaiye rağmen aranızda fazla mesai ücreti alan var mı? Kaç kişinin sigortası gerçek rakamdan bildiriliyor? Hafta sonu tatilini (cumartesi) kaç kişi kullanabiliyor? 8 saatlik işgününün bitiminde kaç kişi işyerinden ayrılabiliyor? şehir dışında, yollarda geçirdiğimiz evimizden ayrı kaldığımız onca günün karşılığını alabildiğini düşünen var mı? Resmi kurumlarda, banka şubelerinde, patron ya da müdür odasında ya da müşterilerin yanında "ben hiç rencide olmadım", "gururum incinmedi" ya da "azarlanmadım" diyebilen var mı? Peki piyasada 100 - 120 liraya dahi rapor düzenleyen firma / düzenleten banka varken, çalışanlar özlük haklarını nasıl talep edecek? Firma sahipleri ve ortakları çalışanının yasal haklarını sağlayamadığı için rapor ücretlerinin yükseltilmesi gerektiğini düşünmeli. Rapor ücretlerin yükseltilmesi gerektiğini herkes söylüyor. Ancak çalışanının yasal haklarını sağlayabilmek için (gerçek ücret üzerinden SGK primi, fazla mesai ücretleri, harcırahlar, yolda geçen sürelere ilişkin yasal ödemeler, yıllık izin, hafta sonu tatili, 8 saatlik işgünü, insanca yaşayabilecek ve mesleğin zorluklarına uygun aylık ücret) rapor ücretlerinin yükselmesi gerektiğini; çünkü çalışanlara karşı yükümlülüklerini yerine getiremediği için rahatsızlık duyduğunu düşünen şirket ortakları ve patronları çok da fazla değil maalesef.
Birlik kurulmalı ve tüm bu sorunlar yüksek sesle gündeme getirilmeli.

acar

  • STANDART
  • GOLD ÜYE
  • **
  • İleti: 131
Ynt: Bu ücretlerle hak korunabilir mi?
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2009, 07:45:47 ÖS »
Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum
bu gerçeklerin herkes farkında. ama bu konuda neler yapılabilir nasıl bir çözüm bulunabilir konusunda fikir yürütmek lazım.
bunlar bunlar yanlış demek yetmiyor, neler yapılacağına dair somut şeyler bulmak lazım.  neler yapılması gerektiğine dair somut bişeyler üretilince elbet herkes buna sahip çıkacaktır.
Piyasda bir çok insan sizinle aynı düşüncelere sahip ama ne yapacağına dair fikri olan yok bence
Bu şartlarda bu piyasa zaten çok devam etmez gibi geliyor bana
bir yerde insanlar patlayacak mutlaka, şartlarından dolayı bu işi bırakan benim tanıdığım 10dan fazla insan var.
Bankalar bırakın ücretleri yüksektmeyi, çok yakın tarihte ücretlerini düşüren bankalar bile oldu.
zor gerçekten zor bu iş.