Gönderen Konu: ıstanbul REstate’te 100 proje sergilenecek  (Okunma sayısı 1442 defa)

MEHMET

  • Administrator
  • GOLD ÜYE
  • *****
  • İleti: 266
    • Değerleme Uzmanlığı
ıstanbul REstate’te 100 proje sergilenecek
« : Mayıs 13, 2009, 03:52:52 ÖS »
ıstanbul REstate’te 100′e yakın yatırımcının gelmesi bekleniyor. ıstanbul REstate’de sergilenecek 100 projenin değeri ise yaklaşık 10 milyar dolar olacak.
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), 2-4 Haziran tarihleri arasında ıstanbul’da düzenlenecek olan Gayrimenkul Zirvesi ile paralel düzenlenecek olan fuara yaklaşık 100 yatırımcının gelmesini beklediklerini açıkladı. GYODER ve Avusturyalı Reed Exhibitons işbirliğiyle Lütfi Kırdar’da ıstanbul REstate adıyla düzenlenecek olan Gayrimenkul Zirvesi ve Fuarı’na 100′den fazla gayrimenkul projesi sergilenecek. Projelerin toplam değerinin ise 10 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. ıstanbul REstate Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika, Akdeniz Bölgesi ve Türkiye’den yaklaşık bin 500’e yakın kurumsal ziyaretçi, çok sayıda ulusla ve uluslar arası yatırımcı ve dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketleri aynı çatı altında buluşacak.

ıstanbul REstate öncesinde GYODER Başkanı Turgay Tanes ve Reed Exhibitons Genel Müdürü Matthias Limbeck, basınla sohbet toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan GYODER Başkanı Turgay Tanes, bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Gayrimenkul Zirvesi’nin, öncekilerden farklı olarak zirve ve fuarın bir arada olacağını söyledi. Bu kapsamda uluslar ve uluslar arası aktörleri bir araya getirerek, ikili görüşmelerin yapıldığı geleceğe yönelik bir zirve arzu ettiklerini belirten Tanes, “Bu düşüncemizle ilettiğimiz Avusturyalı Reed Exhibitons da ıstanbul’u hedef olarak gördü ve bizimle temasa geçti” dedi.

10 milyar dolar değerinde 100 proje sergilenecek

ıstanbul REstate’e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, TOKı Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Sermaye Piyasaları Kurumu Başkanı Vedat Akgiray’ın katılarak, açılış konuşması yapacakları bilgisini veren Tanes, “Kriz ve geleceği yönelik konular ıstanbul REstate’de ele alınacak” dedi. Tanes, gayrimenkul alanında Türkiye kadar gelecek vaad etmeyen ülkelerde de birçok fuarların düzenlendiğini söyledi.

Uluslararası kanaat önderlerinin de katılacağı zirve ve fuarda, Türkiye ve dünya gayrimenkul sektörü, global piyasalar, konut, ofis ve lojistik yatırımları,kentsel dönüşüm projeleri, turizm yatırımları ve alışveriş merkezleri projelerinin konuşulacağını söyleyen Tanes, “100’ü aşkın proje sergilenecek. Sergilenecek projelerin toplam büyüklüğü 10 milyar dolar seviyesinde olacak” dedi.

Viyana Belediyesi de katılacak

Yurt içi ve yurt dışından bazı belediyelerinde fuarda stand açacağı bilgisini veren Tanes, “Viyana Belediye stand açacak. Ayrıca Eskişehir ve Konya gibi illerimizin belediyelerini de davet ettik” dedi. Yurtdışından delegasyonların da ıstanbul REstate katılacağını söyleyen Tanes, “Körfez ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Doğu Avrupa’dan delegasyonların katılım teyitlerini almaya başladık” dedi.



Talep kampanyalarla canlanmaya başladı

ıstanbul’un yatırım yapılabilecek şehirler arasında üçüncü sırada olduğunu söyleyen Tanes, Türkiye ve ıstanbul’un öneminin daha da arttığını belirterek, “Avrupa piyasalarında yaprak kımıldamazken, ülkemizde gayrimenkul sektörü gücünü koruyor. Firmalar kendi ürettiği çözümlerle çarkı çeviriyorlar” dedi. GYODER üyelerinden de talebin canlanmaya başladığı yönünde olumlu geri dönüşler almaya başladıklarını açıklayan Tanes, “Satış ofislerin tüketicilerin gelmeye başladığı ve konut alma kararı alınmaya başladığını görüyoruz” dedi.

Fırtınalı zamanlarda bu tür etkinlikler fayda sağlıyor

Reed Exhibitions Genel Müdürü Matthias Limbecek de ıstanbul’un önemli bir ekonomik merkez olduğunu söyledi.Fuarın, karadeniz’e kıyısı olan, Akdeniz ülkeleri, Güneydoğu Avrupa ve Ortadoğu ülkelerini içine alacağını ifade eden Limbeck, “Türkiye’deki fuar, dünyanın bu bölgesindeki ülkeleri ıstanbul’a çekecektir” dedi. 2009’un zorluklarla dolu bir yıl olacağına dikkat çeken Limbecek, “Fırtınalı zamanlarda bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, sonrasında getireceği faydalar anlamında olumlu” dedi.

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Limbecek, ıstanbul’a gelecek yatırımcı sayısıyla ilgili de bilgi verdi. Limbeck, “100’e yakın yatırımcının gelmesini bekliyoruz” dedi. Limbeck, ayrıca Avusturya’dan bir hipermarket zincirinin de ıstanbul’a gelmesinin söz konusu olduğu bilgisini verirken, yatırımcının adıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

“Bakü’den katılım konusunda bir çekince var mı?” sorusuna karşılık GYODER Başkanı, “Olabilir” yanıtını verirken, Matthias Limbecek de Tiflis ve Bakü’den de katılım beklediklerini belirterek, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü’deki temaslarını daha ileriye taşınmasıyla, oradan da katılım olabilir” dedi.

Kaynak: http://www.halkekspertiz.com/index.php/2009/05/13/istanbul-restatete-100-proje-sergilenecek/
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı