Gönderen Konu: Moskova'daki emlak fuarında Türkiye ilgisi  (Okunma sayısı 1504 defa)

MEHMET

  • Administrator
  • GOLD ÜYE
  • *****
  • İleti: 266
    • Değerleme Uzmanlığı
Moskova'daki emlak fuarında Türkiye ilgisi
« : Nisan 13, 2009, 05:19:56 ÖS »
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen emlak fuarında Türkiye'deki gayrimenkullere yoğun ilgi gösterildiği gözlendi Moskova'daki Tişinskaya Fuar Merkezi'nde düzenlenen emlak fuarına, Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, ıspanya, Fas, ıtalya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Hırvatistan ve Mısır gibi çok sayıda ülkeden şirketler katıldı.

Kriz döneminde her gün değer kaybeden Rus rublesini gayrımenkule yatırmayı düşünen Ruslar fuara büyük ilgi gösterirken, fuarda en kalabalık bölümün Türk emlak şirketlerinin stantları olduğu dikkati çekti.

Rusların en gözde tatil bölgesi olan Antalya ve ilçelerinde gayrimenkul satan şirketler arasında Atlas, Avalon, Azpo, Atakons, Sultan Homes ve Yekahomes gibi firmalar ziyaretçilerin en çok ilgisini çekenler arasında yer aldı.

Atlas gayrimenkul şirketinden bir yetkili, krize rağmen talebin kötü olmadığını belirterek, "Diğer ülkeler ile kıyaslarsak Moskova'da talep daha fazla. Metrekare bazında fiyatlar hemen hemen aynı. Ruslar da otel psikolojisinden kurtulup kendi evlerinde tatil yapmak istediklerinden küçük daireleri tercih ediyorlar. Ondan dolayı düşük metrekareli evler yaparak bu ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

"New Home in Turkey" şirketinin temsilcisi Aydın Çakır da yaptığı açıklamada, Alanya'da Gazipaşa havaalanı açılışı öncesinde Ruslardan inanılmaz bir ilgi olduğunu belirterek, "Bundan dolayı Alanya'da özellikle Mahmutlar'da yeni inşaatlar başlattık. Dairelerimizin fiyatları 29 bin avrodan başlıyor" diye konuştu.

"Okey Gayrimenkul" şirketi temsilcisi Zafer Kurt da, Avrupa'daki ekonomik düşüş nedeniyle Rus pazarına yöneldiklerini belirterek, "Avrupa pazarında önümüzdeki yıllarda önemli bir hareketlilik olmayacak. Rusya'nın ise farklı kaynakları bulunuyor ve bu yüzden Rusya pazarına odaklanacağız" dedi.

Kaynak: www.halkekspertiz.com
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı