Gönderen Konu: Notların Silinmemesi  (Okunma sayısı 2324 defa)

MEHMET

  • Administrator
  • GOLD ÜYE
  • *****
  • İleti: 266
    • Değerleme Uzmanlığı
Notların Silinmemesi
« : Kasım 28, 2016, 08:56:45 ÖS »
24-25 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak olan sermaye piyasası faaliyetleri lisanslama sınavlarına başvurular, 7 Kasım 2016 tarihinde başlamış olup 21 Kasım 2016 tarihi saat 23:59 a kadar devam edecektir.

Sınav katılımcılarının ve piyasanın gelişen ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Kuruluşumuz tarafından Sermaye Piyasası Kurulu’na (Kurul) sunulan önerimizin Kurul Karar Organı’nın 14.10.2016 tarihli kararı ile uygun bulunması sonucunda; daha önce başarılı olunan ve üzerinden 3 yıl geçen sınav konularına ilişkin notların da ilgili sınav konusuna ait yenileme eğitimine katılmak koşuluyla, yenileme eğitiminin geçerlilik süresi boyunca geçerliliğinin korunması sağlanmıştır.

Bu kapsamda; 21-22 Eylül 2013 tarihlerinde ve sonrasında düzenlenmiş sınavlarda alınmış notlar Kuruluşumuzca silinmeyecektir.

Bilindiği üzere, mevcut durumda Kurul’un VII – 128.7 sayılı Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar için Lisanslama ve Sicil Tutmaya ılişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i (Lisanslama Tebliği) md. 12/2’de yer alan “ılk kez girilen sınavın tarihinden itibaren 3 yıl geçtiği halde lisans almaya hak kazanamayan adayların, üzerinden 3 yıl geçen sınav konularından almış oldukları notlar dikkate alınmaz.” hükmü gereği, üzerinden 3 yıl geçen sınav konularından alınmış olunan notlar Kuruluşumuzca silinmekte ve adayların ilgili sınav konularına yeniden girerek geçerli not almaları gerekmektedir. Sermaye piyasamızın lisanslı personel ihtiyacını karşılamada önemli bir destek sağlayacağını düşündüğümüz yeni uygulama ile adaylara, yeniden sınava girme ve geçerli not alma zorunluluğuna alternatif sunulmakta; daha önce başarılı olunan fakat üzerinden 3 yıl geçen sınav konularından alınmış sınav notlarının, ilgili yenileme eğitimlerinin alınarak tamamlanması halinde, lisans belgesi başvurularında kullanılabilmesi imkanı getirilmektedir.

Bu kapsamda; modül bazlı yenileme eğitimlerinin alınmasına yönelik altyapı çalışmaları; Kuruluşumuz Online Eğitim Platformu (OEP), SPL Başvuru Sistemi (SBS) ve Lisanslama ve Sicil Tutma Sistemi (LSTS)’nde sürdürülmekte olup çalışmaların tamamlanması sonrasında kamuoyuna duyurularak modül bazlı yenileme eğitimleri devreye alınacaktır.
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı