Gönderen Konu: Spl'nin 2 günlük eğitimine itiraz için Mahkemeye verilmişti sonuç ne oldu  (Okunma sayısı 3747 defa)

gül34

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 25
Arkadaşlar spl'nin 2günlük eğitim vererek lisans dağıtması olayında itiraz için Mahkemeye verilmişti bir sonuç alınılabildimi acaba Mahkemeye veren arkadaşlardan bununla ilgili yorumlarını paylaşabilirmi

hancerozer

  • Hüseyin ÖZER
  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 22
Spk Savunmasını verdi.Sonuç tetkik hakimine iletildi.Orda kaldı daha sonuç yok bekliyoruz
Özer Ekspertiz ve Gay.Deð.Ltd.Þti
Spk Lisans No:401638
0541 541 27 37
huseyinozer@msn.com

gül34

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 25
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için 5dersi verebilmek için 70 not ortalamasını tutturabilmek için o kadar uğraştın ki şimdi 4 dersi 60 ile geçerek 2 günlük eğitimle lisans alıyorlar ya çok zoruma gidiyor.

hancerozer

  • Hüseyin ÖZER
  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 22
Önemli değil benimde zoruma çok gittiği için dava açtım eğer kazanamazsam sektörümü değiştirmek istiyorum çünkü meslek diye bir şey kalmayacak hayırlısı olur inşallah
Özer Ekspertiz ve Gay.Deð.Ltd.Þti
Spk Lisans No:401638
0541 541 27 37
huseyinozer@msn.com

ABDULLAH UZGUR

  • Ziyaretçi
Aşağıdaki metin, mesleklerinde bizimkine benzer bir tadilat yapıldığında, iş sağlığı güvenliği uzmanlarının/uzmanının KDK' ye yaptıkları ve ret kararı aldıkları 27/08/2013 tarihli şikayetlerine ilişkin karar yazısından alıntıdır. Bu yazıdan anlaşılacağı üzere, düzenleyici ıdarenin, çıkardığı yönetmelikler marifetiyle başarı, tecrübe ve sınava ilişkin koşulları değiştirmesi ıdari hukuk açısından makul görülmektedir.
Bu verilere göre, sınav başarı notu, konu ve ders sayısı, sınav süresi, sıklığı ve tecrübeye ilişkin şartlar ile benzeri hususlar hakkında ıdare aldığı kararlar noktasında mahkemece haksız görülmeyecektir denebilir.
Ancak, bütün yüksekokul mezunlarına bölüm fark etmeksizin uzmanlık verilebilmesi ve konut değerleme uzmanlığı liyakati hakkındaki tadilat konuları da usulünce dava konusu edilmişse, bu konularda iş sağlığı güvenliği uzmanlarında olduğu gibi kararın davacı lehine çıkacağını tahmin ediyorum.

"...ıdare hukuku açısından idarenin, kendi görev alanını ilgilendiren kanunların ve tüzüklerin uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartıyla yönetmelik çıkarabilmesi, bu yönetmelikle de belirli bir idareyi tasarrufta bulunması için görevli ve yetkili kılması mümkündür.
Hukukun genel ilkelerinden olan idari işlemlerin bireysel etkilerinin dokunulmazlığından bahsedilebilmesi için kaldırılacak veya değiştirilecek olan işlemin bireysel ve hak yaratıcı bir idari işlem olması gerekmektedir. Düzenleyici işlemler bireyler lehine doğrudan hak yaratmayacağı için kazanılmış bir haktan da bahsedilemeyecektir. Danıştay ıdari Dava Daireleri Genel Kurulu' nun 23.10.2008 tarih ve 2005/1988 esas sayılı kararında "...Düzenleyici işlemlerin kişilere
uygulanması suretiyle bireyselleşmesi halinde kazanılmış hak yaratacakları ve bu durumda da düzenleyici işlemlerde yapılacak değişikliklerde idari istikrarın ve/veya kazanılmış hakların korunması gerekeceği hukuk devleti ilkesinin bir sonucudur." denilmek suretiyle bu hususa işaret edilmiştir..."
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2015, 04:12:09 ÖS Gönderen: ABDULLAH UZGUR »

SADÝ

  • STANDART
  • **
  • İleti: 48
                               TADıLAT:MAD.6/3

10 Temmuz 2015 CUMA
 Resmî Gazete
 Sayı : 29412
 
TEBLığ
 
Sermaye Piyasası Kurulundan:

SERMAYE PıYASASINDA FAALıYETTE BULUNANLAR ıÇıN

LıSANSLAMA VE SıCıL TUTMAYA ıLışKıN ESASLAR

HAKKINDA TEBLığ (VII-128.7)’DE DEğışıKLıK

YAPILMASINA DAıR TEBLığ

(VII-128.7a)

MADDE 1 – 14/8/2014 tarihli ve 29088 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar için Lisanslama ve Sicil Tutmaya ılişkin Esaslar Hakkında Tebliğ (VII-128.7)’in 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Genel müdürler, genel müdür yardımcıları, birim yöneticileri ve ara yöneticiler hariç, lisansa tabi personelin lisans alıncaya kadar ilgili lisans sahibi bir personele bağlı olarak yardımcı şeklinde çalışması mümkündür. Yardımcı olarak çalışılan süre farklı kurumlarda ve farklı lisans alanlarında dahi olsa 3 yılı geçemez. Yardımcı olarak çalışan personel, lisans konusu faaliyetleri bağlı olduğu lisans sahibi personelin gözetiminde yürütür ve yürüttüğü faaliyetlere ilişkin sorumluluk bağlı olduğu lisans sahibi personele ait olur. Yardımcı olarak çalışan personelin sayısı, faaliyetlerin hacmi ve yapısıyla uyumlu olacak ve iç kontrol zayıflığına yol açmayacak şekilde belirlenir. Lisans sahibi bir personele en fazla 5 yardımcı bağlanabilir.”

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 10 uncu maddesine aşağıdaki üçüncü fıkra eklenmiştir.

“(3) Üniversitelerin sermaye piyasaları konusundaki lisansüstü programlarının belirli lisansların sınav konularının tamamını kapsaması durumunda, SPL’nin söz konusu üniversitelerle yapacağı anlaşmalar çerçevesinde bu programlardan mezun olanlara, başarı durumlarına göre, ilgili lisansları sınavsız olarak alma hakkı tanınabilir. Ancak, bu programlarda derslerin en az yarısının Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansına ve mali piyasalarda en az 15 yıllık tecrübeye sahip eğitmenler tarafından verilmesi zorunludur. SPL’nin bu konuda yapacağı anlaşmalar Kurulun onayına tabidir.”

MADDE 3 – Aynı Tebliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Sınav tutanağı ile sınavda kopya çekmeye teşebbüs ettiği, kopya çektiği, kopya verdiği veya kopya çekilmesine imkan sağladığı tespit edilenlerin,”

“(2) Birinci fıkranın (b) ve (c) bentlerinde belirtilen nedenlerle sınavları geçersiz sayılanlar ilgili sınav tarihinden itibaren 3 yılı geçmemek üzere Sınav Kurulunun kararıyla belirlenecek süre boyunca açılacak hiçbir sınava alınmazlar. Gerek sınavların geçersiz sayılmasına gerekse sınavlara alınmamaya ilişkin Sınav Kurulu kararlarına karşı, kişiler kendilerine bildirimin tebliğini izleyen 10 iş günü içinde yazılı olarak Kurula itiraz edebilirler. Bu itirazlar Kurul tarafından 30 iş günü içinde incelenip karara bağlanır ve sonuç itiraz edene Kurul tarafından yazılı olarak bildirilir.”

MADDE 4 – Aynı Tebliğin 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 24 – (1) Sınava başvuruda bulunanlar ile sınava katılanların belgeleri en az 2 yıl süre ile saklanır.”

MADDE 5 – Aynı Tebliğin eki Ek-1 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 6 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 – Bu Tebliğ hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulu yürütür.

 

Ekleri için tıklayınız
 

     MÜLGA:
Lisansa tabi personel

MADDE 6 – (1) Halka açık ortaklıklarda, yatırım kuruluşlarında, kolektif yatırım kuruluşlarında, derecelendirme kuruluşlarında, gayrimenkul değerleme şirketlerinde ve Kanunda yer alan diğer kurumlarda çalışanlardan belirli unvan veya niteliklere sahip olanlar, Kurul düzenlemeleri ile zorunlu tutulması halinde, 5 inci maddede sayılan lisanslardan bir veya birkaçına sahip olmak zorundadırlar.

(2) Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansına sahip olanlar Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 2 veya Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansının gerekli olduğu, Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 2 Lisansına sahip olanlar Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansının gerekli olduğu, Gayrimenkul Değerleme Lisansına sahip olanlar da Konut Değerleme Lisansının gerekli olduğu görevlerde çalışabilirler.

(3) Lisansa tabi personelin lisans alıncaya kadar ilgili lisans sahibi bir personele bağlı olarak yardımcı şeklinde çalışması mümkündür. Ancak, yardımcı olarak çalışılan süre farklı kurumlarda dahi olsa 3 yılı geçemez.