Gönderen Konu: SPL'NıN 2 GÜNLÜK EğıTıMLE GDU YAPTIğI BEDEN EğıTıMı, FıZYOTERAPıST VE SOSYOLOJı  (Okunma sayısı 1963 defa)

VARLIK VE DEGER

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 70

SPL'NıN 2 GÜNLÜK EğıTıMLE GDU YAPTIğI BEDEN EğıTıMı, FıZYOTERAPıST VE SOSYOLOJı MEZUNLARI ARKADAşLAR SAHADA ÇALIşMAYA BAşLADI MI ACABA?

SPK/SPL ışBıRLığı ıLE SAHAYA ıNEN 4 DERS GEÇMış, 50 PUAN ALMIş VE 2 GÜN JET EğıTıMLE UZMAN OLAN ARKADAşLAR KALıTE ÇITASINI YÜKSELTEBıLDı Mı? GÖZLEMLERıNıZ NEDıR ARKADAşLAR?

ABDULLAH UZGUR

  • Ziyaretçi
"Her meslek, mensuplarının zekâ, maharet ve ibda' kaabileyetlerinin birbirlerine eklene eklene ilerlemesi suretiyle kemâle ulaşır. Bu bakımdan seleflerin tecrübe ve tatbikatları halefleri için zengin bir ibret, ders ve îkaz hazinesidir. O derece ki, hiç kimse kendisini bu hazineden müstağnî addedemez. Addetse, ilim ve sanatlardaki terakkî vücud bulmazdı. Tekerrür eden tecrübelerin eseri olan an'aneler, meslek ve müesseselerde hâl ve istikbâli tanzim için son derece ehemmiyetli bir rol oynar. Bu sebepledir ki, an'anesiz müesseseler bocalamaktan kurtulamazlar.

ınsan umûmî ve meslekî mânâda, şahsiyeti ile tefekkür ve tahassüsünü eslâftan tevârüs ettikleriyle zâtî kaabiliyet ve iktidarından terkib ederek ortaya koyar. Nesiller arasındaki bir kopukluk, her sahada hataların çoğalmasına ve terakkînin yerini tereddîye (gerileme ve soysuzlaşmaya) terk etmesine sebep olur."

Umûmî olarak Ülkemizin yakın tarihinin, hasseten mesleğimizin mevcut sorunlarının ve ileride karşılaşabilecek sıkıntıların isabetli bir analizine medâr olacağını umûd ettiğim bu paragraflar, genel olarak bu devletin kadrolarını oluşturacak ve özel olarak istikbalde kendi meslek örgütümüzü yönetecek seçilmişler için vazıh bir nirengi noktası olarak ele alınabilir.

Bu sebeple, yazarın yukarıdaki paragraflarını sizinle paylaşmak istedim.
 
Vesselam.
« Son Düzenleme: Nisan 29, 2015, 03:20:40 ÖS Gönderen: ABDULLAH UZGUR »