Gönderen Konu: SINAV BAşVURUSU NASIL YAPILIYOR  (Okunma sayısı 4973 defa)

topcugurkan

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 1
Ynt: sınav başvurusu nasıl yapılıyor .
« Yanıtla #15 : Mayıs 31, 2009, 12:37:52 ÖÖ »
Meral hanım. Öncelikle öğrenmenin yaşı yoktur. ben yaşımı söylemiyeyim ama , 13 sene evvel sizin yaşınızdaydım  ve sınavlara benden daha büyük kişilerde giriyor. Bu sektörün ilerisi ne olur açıkcası şimdiden fazla bir yorum yapamıyorum, önüme bir hedef koydum. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde lisansı alacağım. Çünkü 3 yıllık tecrübe koşulu isteniyor.Bu konuyla ilgili imzaladığım rapor yok. (  20 yıllık müh. olarak piyasada çalışmam dikkate alınmıyor.) SPK nın şartları bu şekilde uymak zorundayız. Yani tüm dersleri ortalaması 70 olacak şekilde verseniz bile , tecrübe koşulunu sağlamadığınızdan Lisansı alamazsınız. Size önerim derslere çalışmaya başlarken , bir yandan da tecrübe koşulunu yerine getirmeniz. 2008 için rapor hazırlarsanız, en erken lisansı 2010 senesinde alabilirsiniz. Sınavların ocak,Mayıs ve Eylül aylarında  yapıldığı düşünülürse ; Sınav aralarında yaklaşık 4 ay gibi bir zaman var. Her sınavda Sabahki derslerden birisine, öğleden sonraki derslerdende bir veya ikisine veya her sınavda tek bir derse yoğunlaşabilirseniz Lisansı almanız kolaylaşır diye düşünüyorum. Ayrıca konut değerleme Lisansı için tecrübe koşulu 1 yıldır. Bu sınav G.Menkul Değerleme sınavlarına göre daha basittir. ısterseniz bu sınava öncelikle çalışıp, Konut Değerleme Lisansı alıp bu sektörün içine girmiş olursunuz. Bu arada da G.Menkul Değerleme Sınavlarına hazırlanabilirsiniz. Takdir sizin.
HP 17 b II + Hesap Makinesi Temel Finans Matematiği işlemlerini kolaylaştırıyor. Formülleri ezberlemek zorunda kalmıyorsunuz. Çalışırken zaten ister istemez formülleride ezberlemiş oluyorsunuz. Hesap makinesine isterseniz formülleri de yazabiliyorsunuz. Sonuç olarak sınavları gözünüz de çok büyütmeyin. Sistemli çalışılırsa  yapılabilir. Başarılar dilerim.

iyi akşamlar..kullanılan hp hesap makinasının dışında casio classpad kullanabilir miyiz sınav sırasında hesap makinaları kontrol ediliyor mu.bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

varol44

  • STANDART
  • STANDART
  • **
  • İleti: 35
Ynt: SINAV BAşVURUSU NASIL YAPILIYOR
« Yanıtla #16 : Mayıs 31, 2009, 11:32:11 ÖÖ »
Hesap Makinesinin markasıyla ilgili bir kısıtlılık söz konusu değil. Alfabetik tuş takımına sahip olmaması isteniyor. Hesap m. özellikle kontrol edilmiyor, şansınıza. iyi çalışmalar.