Gönderen Konu: ÇÖZÜM ORTAKLIğI KALKIYORMU  (Okunma sayısı 3091 defa)

asyadegerleme

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 44
ÇÖZÜM ORTAKLIğI KALKIYORMU
« : Kasım 18, 2014, 12:24:23 ÖS »
Ziraat bankası ve devamında Yapı Kredi Bankasının ızmir,Bursa,Adana,Konya ve 4 ayrı bölgede toplamda 8 ilde Bölge Müdürlüklerini kuramayan ve 3 yıl sektör tercübeli veya spk lisanslı en az 1 yıl deneyimli 2 kadrolu eleman çalıştırma şartı ve en az 100 kadrolu ve çözüm ortağı bulundurmasını şart koşmuştur.Diğer bankalarında kısa sürede aynı şartların sağlanmasını isteyeceği  konuşulmaktadır.
şirketlerin iş potansiyelini kaybetmemek için Trabzon,ızmir ve Adana,Bursada 3 yıldan fazla tercübesi olan SPK Lisanslı değerleme uzmanlarına aylık ortalama 4500-5000 TL arasında ,Lisansı olmayan mühendisleri 3500-4000 TL aralığında bünyelerine katmaları sonucu sahada 3-5 yıldır aralıksız çalışan SPK lisanslı uzmanlar ve ınşaat Mühendisi,Mimar arkadaşlara daha cazip geldiğinden ilk etapta Ziraat Bankası ile sözleşme yapan 27 firmaya katılması  diğer şirketlerden eleman transfer etmeleri sonucunda çok sayıda firmanın bu 8 ilde elemanlarını  ve çözüm ortaklarını kaybetmelerine ve bankalara bu illerde eleman göstermede zorlandıklarından iş hacimlerinin düşmesine neden olacaktır.
3 yıldan fazladır sektörde çalışanlar için şartlar iyileşsede 1-2 yıldır sektörde çalışan ve sektöre yeni girecek SPK lisansı olmayan mimar mühendis ve şehir plancıları arkadaşların iş bulmada zorlanacağı ve çözüm ortaklığında ise 8 bölgesi bulunmayan şirketlerde iş bulamıyacaklarından çözüm ortaklığının cazibesi ve geleceği kalmayacağından sektörden uzaklaşacağı göreceğiz.
TDUB nin BDDK na bir değerleme uzmanının en fazla aylık 40 rapor hazırlayabileceği görüşü ile mimarlık mühendislik bürosu olan arkadaşların sektörden çekilmesimi sağlanmaktadır.
Bu konudaki görüşlerin bu sitede paylaşılarak uyğulamanın ne gibi riskler getireceği konularını TDUB SPK BDDK na iletmemiz gerekmektedir.

VARLIK VE DEGER

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 70
Ynt: ÇÖZÜM ORTAKLIğI KALKIYORMU
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2014, 03:11:31 ÖS »

Her sektörde olduğu gibi, büyükler daha da büyüyecek küçükler silinip gidecek gibi. Ziraat Bankası bankacılık sektörüne yön veren bir banka, onun oluşturduğu akıntı diğer bankaları da kısa sürede etkileyecektir.

Aylık 40 rapor kısıtlaması bence makul ve mantıklı. sonuçta herkesin bir kapasitesi ve yaşayacağı bir özel hayatı var.

Her bölümden insanın 2 günlük eğitimle lisans aldığı bir sektörde ben mimar/mühendis olsam bir saniye durmazdım, onların sektörden çekilebilecek olma ihtimali kendileri için bir şans bence.

onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Ynt: ÇÖZÜM ORTAKLIğI KALKIYORMU
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2014, 04:01:02 ÖS »
"Çözüm ortaklığı kalkıyor mu" diye bir başlık görünce "acaba" diyerek, forumda geçmiş dönemlerde görüşlerini ileten Sayın Ahmet Göçer'in tavsiye ettiği model aklıma geldi. Bu modelde, lisans sahibi değerleme uzmanlarının kendi değerleme bürolarına açarak, şirketlerden bağımsız olarak değerleme faaliyeti verebilmelerinin önünün açılmasının, bunun da anayasal bir hak olduğu belirtilmiştir. Bu başlıkta bahsedilen durumda ise sanki taşeronlaşma daha da eskale ediliyor gibi, zaten Ziraat Bankası'nın kamu bankası olması ve istediği gibi at koşturmalarına el veren bir ortamı tesis edebilecek bir gücü olduğu toplumda hasıl olan genel algı.

Aylık 40 iş tespitine ise katılmıyorum. Neye göre? Kime göre? TDUB bunu nasıl hesaplamış? Hesap yetenekleri üst düzey ise asgari ücret tarifesi neden üç-beş kuruş ile açıldı ve yılda %8'den fazla artırılamıyor? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demekten alamıyorum kendine.

Hayırlı olabilecek bir nokta göremedim ben,

Diğer görüşlere de saygılıyım.

abdullah3012

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 42
Ynt: ÇÖZÜM ORTAKLIğI KALKIYORMU
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2015, 11:56:42 ÖS »
Merhaba. Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankasının bölge müdürlüğü konusunda zorlamaları acaba ne kadar mantıklı. Bu zorlamayı kabul eden şirketlere iş garantisi vermezler ise şirketler bu maliyetin altından kalkamazlar. Bunu kabul eden şirketler demek ki iş garantisini almışlar ve buna göre belli bir planlama yapmışlardır. Bu uygulamanın sektöre ne faydası olacak acaba bide  ona bakmak lazım. Ayrıca 40 iş sınırlamasını neye göre hesaplamışlar. Bu sınırlamayı düşünen kişilerin fiyat listesinden haberi yok sanırım. 40 tane iş yapan bir uzman ayda en düşük 7200 TL para kazanacaktır. Bundan masrafları vergileri vs. düşer iseniz çözüm ortağı olarak çalışan uzman geriye kalan para ile geçimini biraz zor sağlar. O zaman gidip devlet memuru falan olsaydık. Ne die kendi işimizi yapalım die uğraşıyoruz ki. Bide bir dünya risk alıyoruz. SPK fiyat listesini gerçekten makul seviyelere getirsin o zaman eyvallah 40 değil 30 olsun gerekirse. Ama bu fiyat listesi ile sınırlama yaparlarsa bizler kendimize yeni bir iş, bankalar ve şirketlerde kendilerine eksper bulsunlar bulabilirlerse.:(