Gönderen Konu: 26.09.2014 TARıHLı TDUB GENEL KURULU  (Okunma sayısı 9156 defa)

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
26.09.2014 TARıHLı TDUB GENEL KURULU
« : Eylül 25, 2014, 11:41:45 ÖÖ »
Değerli Meslektaşlarım,

TDUB kurulduğunda sevinmiş ve hayli heyecanlanmıştık. Kapatılması gündeme geldiğinde; sayfalar dolusu gerekçe ileri sürerek buna karşı çıktık.
 
Gelinen noktada; TDUB denilen sözde meslek kuruluşu; fiilen “ Ekspertiz Simsarları Birliğine” dönüşmüştür.

“Değerleme Uzmanlığı” mesleği, emlak piyasasındaki kirli rant oyunlarının bir parçası, payandası ve oyuncağı haline getirilmiştir.
 
Mevcut  TDUB statüsü gereği;  yedi kişilik yönetim kurulunda – son anda, geçen seçimlerde olduğu gibi bir ayak oyunu yapılmaz ise-  değerleme mesleğini fiilen icra eden sadece bir kişi  yer alacaktır. Hayatında bir kere bile sahaya çıkıp fiilen taşınmaz değerlemesi  yapmayan  rant odaklı insanlardan, mesleğe saygınlık kazandırmasını beklemek abesle iştigaldir.
 
Sahada yaşanılanlar ise tam bir soytarılıktır.

Hala; ipini koparan “değerleme uzmanı” kisvesi altında, tapu ve belediyelerde cirit atmakta,  plaj kıyafetleriyle vatandaşların karşısına çıkarılmaktadır.

Hala;  sahte isimlerle ve  sahte imzalarla  rapor düzenlenmektedir.
Hala; kiralık lisanlarla, naylon sermaye şirketleri kurulmaktadır.
Hala; BDDK,  değerleme uzmanlığı mesleğini resmen tanımamaktadır.
Hala; Türkiye’de bir yılda üretilen değerleme raporlarını kimlerin düzenlediği ve altına kimlerin imza attığının kaydı  TDUB yönetimleri tarafından  “kasten” tutulmamaktadır.

Bu şartlar  altında; sahada fiilen değerleme mesleğini icra eden  bir meslek mensubu olarak, genel kurula katılmanın, bizlere, mütemadiye layık görülen haksızlığı ve hukuksuzluğu meşrulaştırmaktan başka bir işe yaramayacağı kanaatindeyim.

Bu nedenle, 26.09.2014  günü yapılacak olan toplantıya katılmayacağım.

Yönetimde görev alacak, değerleme uzmanı meslektaşıma şimdiden başarılar dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla,

A.Mesut Tatlıpınar


VARLIK VE DEGER

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 70
Ynt: 26.09.2014 TARıHLı TDUB GENEL KURULU
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2014, 04:14:43 ÖS »
Tavşana kaç tazıya tut, Körler sağırlar birbirini ağırlar, ıpin altıda da oynamak üstünde de oynamak vs vs vs..

Tarzındaki deyim ve atasözleri geliyor aklıma şu yaşananları gördükçe.

Umarım arkadaşlarımızın açtığı davalar işe yarar ve umarım samimi ve adaletli insanlar şeçilir.

SADÝ

  • STANDART
  • **
  • İleti: 48
Ynt: 26.09.2014 TARıHLı TDUB GENEL KURULU
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2014, 12:36:11 ÖÖ »
    DEğERLı MESLEKTAşLARIM;

         ılk önce;tecrübe şartı ve eğitim düzeyi ile ilgili Danıştay da dava açan arkadaşları bu mesleğin geleceğine  katkıda bukundukları ve cesaretleri için kutluyorum.
         Ancak,bundan sonra mücadele edceğimiz başka hayati konu ve  TDUB'mizin yeni yönetimine düşen ilk asli görevi; sayfasındaki "Proje ınceleme" bölümünde TKGM'nin yürürlükte olmayan   09.10.2013 tarihli talimatına göre oluşturulan sahte Listenin kaldırılarak,gerçek hak sahibi olan Lisanslı gerçek kişilere göre tekrar Lıstenin oluşturulmasıdır.Çünkü,açılan davalar  Lehimize sonuçlanacağı aşikar olsada Liste gerçek hak sahiplerine göre tekrar oluşturulmadıktan sonra,yine değişen bir şey olmayacaktır.TDUB'nin yeni yönetimini bu konuyla ilgili yazılı olarak bilgilendirerek/uyararak,yeni liste oluşturmasını sağlamamız gerekecektir.Yeni yönetim asli görevi, üyelerinin haklarını  korumak olduğuna göre bu haklı talebimizi yerine getirmediği takdirde,ilgili idari ve adli makamlara bildirmek de bizlerin asli ve vicdani görevidir.Birliğimiz tarafından yapılan bu haksızlık devam ettiği/giderilmediği sürece ettiğmiz mücadele mütemadiyyen beyhude kalacaktır.SAYGILARIML

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: 26.09.2014 TARıHLı TDUB GENEL KURULU
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2014, 12:34:48 ÖÖ »
TDUB genel kurulunda, seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum. Ben de, yönetim kuruluna aday oldum. Seçilemedim. şahsıma oy veren ve vermeyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

TDUB genel kurulu, %22 katılım ile yapıldı.

14 Ağustos tarihli SPK tebliği ile ilgili hukuku mücadele başlatan arkadaşları kutluyorum. Ben de en kısa zamanda dava dilekçemi vereceğim. Bunu genel kurul toplantısında da ifade ettim. Avukat arkadaşlar dava sonucunun, belli olduğunu söylediler. Büyük ihtimal kazanılır. Kaybedilmiş olsa bile, tebliğ sonucundan maddi kayba uğrayacak olanlar baya yüklü tazminat kazabilir. Ancak bu tazminatı dava açanlar hak edebilir.

Genel kurulda bir söylenti dolaşıyordu. Aylık 50-60 iş sınırlaması olacakmış. Bu sınırlama güzel de, ocak-şubat aylarında düşen rakamları kim telafi edecek. Eğer bu konuda, sahada çalışan lisanslılar ile lisansı olmayanlar bir tutularak uygulanmak istenir ise, sonucu belli bir dava daha açılır. Yine söylüyorum, bunlara hiç gerek yok. Bir çalıştay toplantısı yapılsa bir çok konu çözüme kavuşur.

Mesleğimiz ile ilgili o kadar dava konusu var ki, işimizi gücümüzü bırakıp uğraşmak gerekir.

TUDB'un faaliyet raporunda, TAKBıS şifresi alan sahada çalışan uzman sayısının 49 olduğu belirtiliyor. Eğer sahada çalışan uzman sayısı topu topu 49 ise ve bunların da haklarını savunamıyorlar ise, diyecek bir kelime bulamıyorum.

ıyiki Anayasa var. ıyiki kanunlar var.

VARLIK VE DEGER

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 70
Ynt: 26.09.2014 TARıHLı TDUB GENEL KURULU
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2014, 09:20:14 ÖÖ »

Yeni TDUB Yönetim Kurulu'ndan mesleğe saygınlık ve itibar kazandıracak adımlar bekliyoruz.

VARLIK VE DEGER

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 70
Ynt: 26.09.2014 TARıHLı TDUB GENEL KURULU
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2014, 06:14:53 ÖS »


Yeni TDUB Yönetimi yeni tebliğe nasıl bakıyor acaba?