Gönderen Konu: 26 MAYIS TDUB GENEL KURULU ADAYLIK AÇIKLAMASI HK.  (Okunma sayısı 2168 defa)

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
26 MAYIS TDUB GENEL KURULU ADAYLIK AÇIKLAMASI HK.
« : Mayıs 20, 2012, 06:44:52 ÖS »
Değerli Kardeşlerim,

Sektörün önde gelen şirket  yöneticilerinin üye olduğu Lisanslı Değerleme şirketleri Birliği Derneği; 26 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak  olan TDUB Genel Kurulu'nda, Yönetim ve Denetim kuruluna aday olacak üyelerini açıklamıştır.  Lidebir,  üyesi olmayan  adayları da sitesinden duyuracağını beyan etmiş ve 18.Mayıs.2012 günü tanışma toplantısı düzenlemiştir.

Lidebir; kendi üyeleri arasından; Sorumlu Değerleme Uzmanları (şirket Sahipleri) listesinden 5 kişi,   Sorumlu Olmayan Değerleme Uzmanları Listesinden 2 kişiyi, Denetleme Kurulu Üyeliği için de 3 kişiyi aday göstermiştir. Özetle;  Yönetim  ve Denetim Kurulu'nun tamamı için Lidebir adayları açıklanmıştır.

Lidebir'in çağrısı üzerine; Lidebir üyesi olmayan fakat Lisanslı şirket ortağı olan 3 kişi  ile halen çözüm ortağı olarak çalışan 2 kişi, aynı toplantıda   SORUMLU OLMAYAN DEğERLEME UZMANLARI LıSTESıNDEN adaylıklarını açıklamışlardır.

Ücretli olarak  ya da çözüm ortağı olarak çalışanların da; seslerini duyurabilmeleri ve haklarını savunabilmelerini için, mutlak surette TDUB yönetiminde temsil edilmeleri gerektiği  uzunca bir süredir bu platformda tartışılmıştı.

Çözüm ortağı ya da ücretli çalışan değerleme uzmanlarının haklarının, şirket sahipleri tarafından değil, bizzat çözüm ortakları tarafından TDUB çatısı altında savunulması gerektiği ilkesinden hareket ederek; aynı toplantıda adaylığımı açıklamış bulunuyorum.  Meslektaşlarıma gönderdiğim adaylık beyanımı sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Son söz olarak; TDUB yönetiminde sadece şirket sahipleri değil; çözüm ortağı olarak sahada çalışanlar da, ücretli çalışanlar da temsil edilmelidir. Bu temsili  sağlayamadığımız takdirde; yapılacak bütün düzenlemeler aleyhimize olacaktır. Bu nedenle, SORUMLU OLMAYAN DEğERLEME UZMANLARI için tercihinizi, mutlaka, şirket sahibi olmayan adaylardan yana kullanmanızı önemle rica ediyorum.

Kimler seçilirse seçilsin; herkesin iyi niyetle ve özveriyle çalışacağına yürekten inanıyorum. Yeni yönetim, şimdiden camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun.
 
A. MESUT TATLIPINAR   2. DÖNEM TDUB YÖNETıM KURULU ADAYLIK AÇIKLAMASI:

"Değerli Meslektaşım,

2008  yılından bu yana;  ülkemizin önde gelen lisanslı değerleme şirketleriyle,  sözleşmeli çözüm ortağı olarak çalışmaktayım.
Hepinizin bildiği ve acilen çözümlenmesi gereken sorunlarımızı; bir kere daha, burada zikretmek istemiyorum.

Mevcut sisteme en önemli itirazımız;
 
•  Emek yoğun bir iş olan değerleme mesleğinin merkezinde “insan” olması gerekir. 
•  Bugüne kadar yapılan ya da yapılmak istenen bütün düzenlemelerde; “Değerleme Uzmanları” yok sayılarak,  lisanslı sermaye şirketlerinin çıkarları    gözetilmiştir.
•  Bu haksız, hukuksuz ve insafsız uygulamalar yüzünden; pek çok meslektaşımız mağdur olmuş ya da işlerini bırakmak zorunda kalmışlardır.

Sonuç olarak;

•  Saygı görmek ve insan yerine konulmak,
•  ınsani koşullarda çalışmak,
•  Hak ettiğimiz ücretleri almak istiyoruz.

Bağımsız Çözüm Ortağı ya da ücretli olarak çalışan, sektörünün bütün yükünü omuzlarında taşıyan bizler de; mutlak surette,  en az 1 ya da 2 üye ile yönetimde temsil edilmeli ve sesimizi duyurmalıyız. Taleplerimizi ve çözüm irademizi demokratik bir biçimde ortaya koymak zorundayız.

Yönetime seçilecek olan arkadaşlarımızın işlerinin çok zor olduğunu, en başta mevcut mevzuat olmak üzere, çok ciddi engellerle karşılaşacaklarını da peşinen biliyoruz.

Ama, yine de bu mücadeleyi vermek zorundayız!

Bu yüzden;  2. Dönem TDUB Yönetim Kurulu üyeliğine adayım.

Her türlü desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

A.Mesut TATLIPINAR
Değerleme Uzmanı / Bağımsız Çözüm Ortağı


NOT: Her türlü destek, görüş ve önerileriniz için  0533-387 06 35 no'lu telefonumdan ya da mstatlipinar@mynet.com e.posta adresimden bana ulaşabilirsiniz.