Gönderen Konu: Lisansı yok sayan banka  (Okunma sayısı 2305 defa)

adonis

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 52
Lisansı yok sayan banka
« : Eylül 25, 2014, 09:42:07 ÖÖ »
Merhaba,

Geçenlerde bir firma ile çözüm ortaklığı için görüşürken, daha önce çalışmadığım ancak büyüklerden bir bankanın meslek şartının lisans sahibi olanlar için de geçerli olduğunu öğrendim, hatta lisansı olmayan 4 meslek mezunu kabul ediliyor dedi firma yetkilisi. Lisansın ne anlamı var diye sordum firma yetkilisine; o da bana sordu ne anlamı var??

Aslında tecrübe şartının kalkması, 2 günde alınan eğitimle verilen lisanstan daha önemli sorunlar var. 2 günlük eğitimle alınmamış sözde daha muteber olan lisans bile hiçe sayılıyor. BDDK ve SPK'nın tek çatı altında birleşmesi dedikoduları sonrası bu aymazlıklar devam edecektir mutlaka, hem de artarak.

Lisansı olan bir makine mühendisi olarak, lisansın nasıl alındığından ziyade nasıl saygın hale geleceğini sorgulamak gerektiğini düşünüyorum.


maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: Lisansı yok sayan banka
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2014, 12:46:59 ÖÖ »
Sayın Adonis,
Benzer durum benim de başıma geldi. ılgili banka genel müdürlüğüne, bir yazışma yaptım durum düzeldi.

Dilekçenin orta kısmı şu şekildedir:

BDDK'nın 14 Ağustos 2012 tarih ve 28384 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:  MADDE 1 – 1/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“ı) Değerleme uzmanı: Değerleme kuruluşu tarafından değerleme yapmak üzere istihdam edilen, en az dört yıllık lisans düzeyinde öğrenim görmüş, bankacılık, bağımsız denetim, sigorta eksperliği veya mahkemelerde bilirkişilik de dahil olmak üzere değerleme konularında en az üç yıllık tecrübeye sahip ya da değerleme konusunda yurt içinde veya yurt dışında yetkili kurumlar tarafından verilen mesleki yeterlilik sertifikalarına sahip olan kişiler.”
   Mesleğimizi ilgilendiren tüm yasa ve yönetmelikler ortada iken, karşılaştığım ayrımcılık durumu, TCK 122 hükümleri kapsamında değerlendirilecek olur ise, suç dahi sayılabilir.

Bunun altına karşılaştığınız durumu yazın. Sorunun çözüleceğini umuyorum. Aksi takdirde, bir avukata başvurabilirsiniz. Her avukat böyle bir davayı almak ister.