Gönderen Konu: SPK Lisansalama Tebliği yayınlandı.  (Okunma sayısı 5668 defa)

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: SPK Lisansalama Tebliği yayınlandı.
« Yanıtla #15 : Ağustos 15, 2014, 04:14:09 ÖS »
   TDUB’a aşağıdaki dilekçeyi gönderdim. ınşallah sonuç hepimiz için hayırlı olur.


TDUB BAşKANLIğINA
ıSTANBUL

   14.08.2014 günü, 29088 sayılı Resmi Gazetede, Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar ıçin Lisanslama Ve Sicil Tutmaya ılişkin Esaslar Hakkında Tebliğ yayınlanmıştır.

Söz konusu tebliğ taslak halinde iken, Türkiye Değerle Uzmanları Birliği olarak, biz üyelerden görüş talebinde bulunmuş idiniz. Daha sonra, meslekte yaşanacak muhtemel olumsuzluklar ile ilgili, TDUB olarak görüşlerinizi SPK’ya bildirmiştiniz.

02.04.2014 tarih ve 28960 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan TDUB’un yeni statüsünün 6. Maddesinde birliğin amacı ile ilgili olarak: “Üyelerin mesleki menfaatlerinin korunması, haksız rekabetin önlenmesini, mesleki konularda üyelerin aydınlatılmasını ve eğitilmesini sağlamak üzere kanun ve bu statü ile verilen görevleri yerine getirir.” Denilmektedir.

14.08.2014 tarihinde yayınlanan tebliğ incelenecek olur ise, TDUB’un ve üyelerinin görüşleri dikkate alınmamış ve mesleğimizin geleceği ile ilgili varlığımızı eksilten, anayasanın eşitlik ilkelerini zedeleyen hususlar olduğu halde aynen yayınlanmıştır. 

Kanunun verdiği yetki ile, biz üyelerin hak ve menfaatlerini savunma noktasında, yürütmeyi durdurma talebini de içeren hukuki bir süreç başlatmanızı ve desteklerinizi bekliyor, saygılar sunuyorum.

                  Ahmet GÖÇER
                  TDUB Üyesi

      

VARLIK VE DEGER

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 70
Ynt: SPK Lisansalama Tebliği yayınlandı.
« Yanıtla #16 : Ağustos 15, 2014, 06:01:45 ÖS »

Ahmet bey, elinize sağlık. Gayet isabetli ve taleplerimizi yansıtan bir dilekçe olmuş.

Ben de üyeliğimi askıya aldırdım adam gibi bir işe bakmayı düşünüyorum.

Lisansım artık bir işe yaramayacağından bir tutanakla talep eden bir arkadaşa devredebilirim. (Yakında lisans devri-geçici kullandırım-kısa süreli kiralama vs. şeklinde kolaylıklar sağlanacağını düşünüyorum.)

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: SPK Lisansalama Tebliği yayınlandı.
« Yanıtla #17 : Ağustos 15, 2014, 09:25:48 ÖS »
Yaşadığımız durum ile ilgili, özelde görüştüğüm bazı lisanslı uzman arkadaşlar Mahkemeye başvurma yolunu deneyecekler. Ancak Birliğin statüsüne göre, bu husustaki öncelik TDUB’a aittir. TDUB başkanlığına bu konuda dilekçemi verdim. Bununla birlikte ayrı ayrı dava açacak çok sayıda arkadaşın olduğunu da öğrendim.

Eğer tebliğ taslağının sonuçları, bizlerin geçmişteki refah seviyesini etkilemeyecek ise, böyle bir davaya zaten gerek yoktur. Bu konuda güvence ede edilir ise, davaları geri çekeriz. Mahkemeleri de meşgul etmenin bir anlamı yok. Eğer refah seviyemizi, kariyerimizi etkileyecek olur ise, görüşünü aldığım avukatlar, azalan refah seviyemiz kadar tazminat almamızın mümkün olduğunu beyan ettiler. Hukuk tekniği olarak “Öngörülebilir gelirde zarara uğramak” konulu hukuki süreç başlatılabiliniyor. Özetle, benim geçmiş aylarda, yıllarda elde ettiğim kazanç, bu tebliğin sonuçları ile düşecek olur ise, hak ve menfaatlerimi hukuki yolla geri alabiliyorum. Devlet tazminatları öder. Ancak bu tazminatlar kimlere rücu eder, orasını bilemem. Ben işime gücüme bakacağım. Avukata vekaletnameyi verip, Allah’a dua edip sonucu bekleyeceğim.

Arkadaşlar, lütfen ümitsizliğe kapılmayın. Dün ben de stresli idim. Avukat arkadaşlarla görüştükten sonra rahatladım. Kimse lisansını askıya aldırmasın. Aynı işine devam etsin. Bu işin püf noktası, bugünden mahkemeye başvuranlar tazminat hakkı alabilirler. Sizler de çevrenize danışın. Nihayetinde Devletimize, kanun ve yönetmeliklere güvenerek bu işe başladık. Devletimizin yüceliğini tartışmaya bile açmam. Sonuçtan ümitliyim. Kalbim ferah.

veyselmert

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 5
Ynt: SPK Lisansalama Tebliği yayınlandı.
« Yanıtla #18 : Ağustos 17, 2014, 02:30:12 ÖS »
Ahmet Bey ,
Hazırlamış olduğunuz taslağı aynen kopyalayıp kendi adımla TDUB internet sitesinden form olarak gönderdim.
Teşekkür ediyorum..

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: SPK Lisansalama Tebliği yayınlandı.
« Yanıtla #19 : Ağustos 18, 2014, 04:32:54 ÖS »
Veysel  bey

Hukuktan başka çaremiz ve arayışımız yok.

Emniyet Genel Müdürlüğü bugün bir tebliğ yayınlasa, ehliyet alma yaşını 16’ya, kurs süresini 1 güne indirse ne olur? ışte tebliğin hükümlerini buna benzetebiliriz. 

Aynı binada, iki uzmanın yaptığı değerleme arasında fark en fazla %5 olur. Ama bilgi ve tecrübe farklılığı var ise, artı veya eksi yönde farklılık %50’ye kadar çıkıyor.

16 yaşındaki kişiler 1 günlük eğitim-tecrübe süresi ile trafiğe çıksa nolur? Mevcut ehliyet sahipleri kendilerini sakınmaktan araç kullanabilir mi?

Bu iş, derinleştikçe çok bohça açılacağa benziyor.

Hukuk, toplumların nefes borusudur derler. Toplumlar nefes alamazsa yaşayamaz. Devletin görevi, insanını yaşatmak üzeredir.