Gönderen Konu: UZAKTAN GAYRıMENKUL DEğERLEME ve FıNANSMANI YÜKSEK LıSANS Haziran Dönemi Kayıt  (Okunma sayısı 7738 defa)

Murat Keskin

  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 2
Okan Üniversitesi UZAKTAN GAYRıMENKUL DEğERLEME ve FıNANSMANI YÜKSEK LıSANS (Tezsiz) Programı'nın Haziran - Yaz dönemi kayıtları başlamıştır. Her dönem için kontenjan 50 öğrencidir. Bilgi ve Kayıt için: Murat Keskin - 0533 613 26 73

Dünyadaki örneklerine uygun olarak Okan Üniversitesi bünyesinde Gayrimenkul Değerleme yüksek lisans programının açılma talebinin nedeni; gayrimenkul uzmanlığının hızla gelişen yeni bir çalışma alanı veya meslek dalı olarak görülmesidir. Bu programa kayıt olan öğrencilere gayrimenkul değerlemesi yanında taşınmazın plancı, malik, yatırımcı, finansı, işletmeci ve kullanıcı gibi farklı kesimler yönünden incelenmesi ve strateji geliştirme becerisi kazandırılacaktır. Bu kapsamda; gayrimenkul değerleme (ekspertiz) çalışmaları ve uzmanlığı, gayrimenkulde temel kavramlar ve ilkeler, arazi ve proje geliştirme ve danışmanlık hizmetleri, taşınmaz yatırımları ve finansmanı, taşınmaz pazarlama ve yönetimi, gayrimenkule dayalı menkul değerlerin ihracı ve gayrimenkul finansı, yatırım, pazarlama ve satış danışmanlığı, gayrimenkul bilgi sistemleri, değer haritaları hazırlanması, kamu işletmeleri özelleştirmesi ve kamu taşınmazlarının satışı ve kredi dereceleme ve risk yönetimi çalışmalarına ağırlık verilecektir.

Lisansüstü programdan mezun olan uzmanların özellikle bankalar ve finansal kiralama şirketleri, gayrimenkul yönetimi ve emlak müşavirliği, planlama kuruluşları, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, arazi ve arsa geliştirme ve yapı kuruluşları (şirketler, kooperatifler, Toplu Konut ıdaresi Başkanlığı), kamu kuruluşlarının inşaat, emlak ve kamulaştırma birimleri, harita ve inşaat firmaları, gayrimenkul finansman, gayrimenkul değerleme şirketleri, gayrimenkul proje geliştirme, yönetim ve denetim kuruluşları, sigorta şirketleri, özelleştirme idaresi, vergi idaresi ve milli emlak genel müdürlüğü gibi kuruluşlarda iş bulma, istihdam ve kariyer olanağı bulunmaktadır.

Program ayrıca SPK'nın Gayrimenkul Değerleme Uzmanlık sınavına da hazırlık amacı gütmektedir.

Programın uzaktan eğitim olmasıyla hali hazırda çalışmakta olan, eğitime mesai saatleri içerisinde vakit bulamayan ve yüksek lisans eğitimi için şehir değiştirmek zorunda kalan öğrenciler için kolaylık sağlaması amaçlanmıştır. Eğitimler internet üzerinden ve bazı dersler Öğretim Görevlileriyle etkileşimli, bazı dersler de öğrencinin kendisinin yapacağı şekilde düzenlenmiştir. Devamsızlık yapılan dersin telafisinin yapılabilmesi, tüm derslerin video kayıtlarının tekrar izlenebilmesi gibi avantajlar sunmaktadır. Tüm eğitim materyallerine yine internet üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.

Program mezunlarının diplomalarında “Uzaktan” ya da “Örgün” ifadeleri yer almamaktadır.

Katılım şartları

— Dört yıllık herhangi bir lisans diplomasına sahip olmak.
(Söz konusu program için yabancı dil ve ALES koşulu aranmamaktadır.)

Programın Yürütülmesi

Toplam 10 ders ( 30 ) kredili program 3 dönem halinde (1) yılda tamamlanacaktır.

Ders günleri Pazartesi – Salı – Çarşamba – Perşembe - Cuma günleri olup saatler 20:00-20:45, 21:00-21:45 ve 22:00-22:45 şeklindedir. Vize sınavları yine internet üzerinden yapılacak olup, öğrenciler sadece dönem sonlarındaki final sınavlarına kendi tercihlerine göre ıstanbul Hasanpaşa Kampüsümüzde veya Antalya Bölge Temsilciliğimizde katılabileceklerdir.

Öğrenim Ücreti ve Ödeme

Programın toplam bedeli normalde 7.500 TL + %8 KDV'dir. Ancak birçok kurum çalışanına %30 burs indirimiyle toplam fiyatı 5.250 TL + % 8 KDV'ye düşmektedir. Program ücretini ödemede birçok bankanın kredi kartına vade farksız 9 ay taksitlendirme seçeneği bulunmaktadır.

Aynı şartlar üniversitemizin ışletme (MBA), Bankacılık, Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans Programları için de geçerlidir.

Gerekli Belgeler

- Dört yıllık lisans diplomasının aslı veya noter tasdiklisi
(Geçici mezuniyet belgesi kabul edilmemektedir.)
- Not çizelgesinin (transkript) aslı veya noter tasdiklisi
- Nüfus Cüzdanı Sureti
- 3 adet vesikalık fotoğraf

Bilgi ve kayıt için:

Murat Keskin - 0533 613 26 73 murat.keskin@okan.edu.tr

« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2014, 03:15:26 ÖS Gönderen: MEHMET »

aabbcc

  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 5
merhabalar,
 
 Yüksek lisans başvuruları için çok geç kaldık mı?