Gönderen Konu: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.  (Okunma sayısı 7403 defa)

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #15 : Aralık 02, 2013, 03:48:06 ÖS »
08.10.2013 tarih ve 8205 sayılı, Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney imzalı tapu dairelerine gönderilen yazışma şu şekildedir:

“Değerleme uzmanlarının bu tür başvurularında, sistem üzerinden başvuru yaparak tapu sicil bilgilerini görüntüleyen kişinin tapu müdürlüğünde proje inceleme talebinde bulunan kişi olup olmadığının  www.tdub.org.tr kurumsal internet adresinde güncel tutulan değerleme şirketi TEMSıLCıSı/değerleme uzmanı listesinden ve kimlik belgesinden kontrolünün sağlanarak başkaca bir belge aranmaksızın işlemlere yön verilmesi gerekmektedir."

Gelir ıdaresi Başkanlığının şirket temsilciliği konusunda cevabı şöyle:

“Anonim şirketlerde kanuni temsilciler kimlerdir?
Anonim şirketin kanuni temsilcisi idare meclisi, diğer bir ifade ile yönetim kuruludur. Yönetim kuruluna ait olan şirketi temsil ve idare yetkisi, esas sözleşme ile yönetim kurulu üyelerinden en az biri veya birden fazlasına veya esas sözleşmede genel kurula veya yönetim kuruluna verilecek yetki ile yönetim kurulu üyesi olmaları şartıyla murahhas üyelere veya şirkette pay sahibi olmasalar bile sorumlu müdürlere devredilebilir.

Anonim şirketlerin kanuni temsilcileri için ticaret sicilinde tescil gerekli mi?
ıdare meclisinin şirketi temsile yetkili kimseleri tescil edilmek üzere ticaret siciline bildirmesi, temsil yetkisine ilişkin kararın noterlikçe tasdik edilmiş suretinin de sicil memuruna verilmesi şarttır.
Buna göre;
•   Temsil yetkisine ilişkin noter tasdikli yetkili organ (yönetim kurulu veya genel kurul) kararı,
•   şirketi temsil yetkisi verilen kişilerin kimler olduğu,
hususlarının ticaret sicilinde tescil ve ilan edilmiş olması gerekmektedir. Bu tescil, ilan tarihinden itibaren hüküm ifade eder.”

TDUB Sayfasında yayınlanan, Tapuda inceleme yapacak kişiler listesinde, şirket temsilcileri yukarıdaki hukuki şartları taşıyor mu? Taşıyorsa eyvallah. Taşımıyorsa bunun sorumluluğunu kim üstlenecek? TDUB sayfasına veri girişi yapılır iken, şirket temsilcileri hangi kritere göre belirleniyor?

TDUB toplantısında, TKGM’den gelen iki bürokrattan, çözüm ortaklarının yanında çalışan elemanlarına proje incelemesi dahi talep edildi. Bu kadar esnekliğe bambu ağacı bile dayanmaz.
 
ışin hukuki yönünü tartışacak olur isek, şu anda yazılan raporların %95’i sakata girebilir. Tüm işleri tartışmasız lisanslı uzmanlara yönlendirecek olsalar, bizler bunun altından kalkamayız. ışin özeti, lisanslı uzmanlara hak ettikleri pozitif ayırım sağlanmadığı müddetçe, sıkıntı baş gösterir. Bana 2 günde 1 iş yönlendirildi. Çünkü lisansı olmayanlar ile eşit statüde olduğum için, sıramı bekliyorum. ısteğim adaletsiz bir istek ise tüm sözlerimi geri alıyor ve özür diliyorum. Eğer haklı bir istek ise, hakkımın verilmesini talep ediyorum. Topu topu sahada çalışan en fazla 100 lisanslı uzmanın hakkını tesis etmek zor olmasa gerek. Umarım tebliğ taslağı gecikmez.
« Son Düzenleme: Aralık 02, 2013, 04:15:13 ÖS Gönderen: maras46 »

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #16 : Aralık 02, 2013, 10:34:56 ÖS »
Üstat,

Türk taşınmaz değerleme sistemi; "sahtekarlık ve düzenbazlık üzerine inşa edilmiştir" tezimi,  bir kere daha üzerine basa basa tekrar ediyorum. Bunun aksini iddia eden varsa hodri meydan!

Bugün, Bakırköy Ziraat Bankası'nda  tam 1 saat 15 dakika döner sermaye harcı yatırmak için sıra bekledim. Tekrar tapu müdürlüğüne döndüğümde;
ellerinde şirketler tarafından alınmış ve elektronik ortamda harç bedelleri ödenmiş TAKBıS çıktısıyla gelen çok sayıda genç meslektaşımın sıraya bile girmeden sadece ANA TAşINMAZ sayfa numarasını öğrenip proje incelediklerine şahit oldum.

TDUB sitesinde yayınlanan protokol, taahhütname ve TKGM tarafından yayınlanan genelgeye göre;

1 ) Değerleme uzmanlarının bu tür başvurularında, sistem üzerinden başvuru yaparak tapu sicil bilgilerini görüntüleyen kişinin tapu müdürlüğünde proje inceleme talebinde bulunan kişi olup olmadığının  www.tdub.org.tr kurumsal internet adresinde güncel tutulan değerleme şirketi temsilcisi/değerleme uzmanı listesinden ve kimlik belgesinden kontrolünün sağlanarak başkaca bir belge aranmaksızın işlemlere yön verilmesi gerekmektedir." ıfadesi yer almaktadır.   Bu maddeden de anlaşılacağı üzere TAKBıS'e hangi şifre ile girildiyse, proje incelemesini de o kişi yapmak zorundadır.

2) Yine TKGM TAKBıS'e erişim şifresi verirken talep ettiği taahhütnamenin 3. maddesinde ise; "TKGM tarafından şahsıma özel olarak düzenlenmiş ve kullanımıma tahsis edilmiş olan kullanıcı adı ve şifremi sadece gayrimenkul değerleme hizmeti kapsamında kullanacağımı, kullanıcı adı ve şifreyi azami özen ve dikkatle koruyacağımı ve gizli tutacağımı, kullanıcı adı ve şifremi üçüncü kişiler ile hiçbir surette paylaşmayacağımı,"  ibaresi yer almaktadır.


ıstanbul toplantısında; gözümüzün içine baka baka, mer'i kanunlara göre uygulamanın başka türlü yapılmasının mümkün olmadığı söylenmiştir. Doğrudur. Devlet  yönetimi ciddiyet ister...Kamu görevlileri, beğenseler de beğenmeseler de, işlerine gelse de gelmese de kanunları ve yönetmelikleri harfiyen uygulamak zorundadırlar.

ıdarenin görevi; zaman içinde, eskimiş, miadı dolmuş, aksayan bir husus varsa; bunu da tespit ederek, hiyerarşik bir düzen içinde ve  usulüne uygun bir şekilde talepte bulunup değiştirilmesini sağlamaktır. 23 Nisan 1920 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi bunun için kurulmuştur. Kanun Hükmünde Kararname dışında, hiç bir idari makam kanun maddesi ihdas edemez. Bu yetki, sadece TBMM'ne aittir.

TDUB üyesi olmayan gerçek veya tüzel kişilerin, TDUB adına hareket ederek, gerçek kişi TDUB üyeleri aleyhine haksız rekabet sayılabilecek nitelikte menfaat sağlaması; TDUB yönetimi ve TKGM açısından  5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 257. maddesi kapsamında  "görevi kötüye kullanma" suçunu oluşturacağı apaçık ortadadır.

Yine TCK 164. maddesi; kamuya, gerçeğe aykırı beyan vermeyi de suç kapsamına almıştır.

Madde 164- (1) Bir şirket veya kooperatifin kurucu, ortak, idareci, müdür veya temsilcileri veya yönetim veya
denetim kurulu üyeleri veya tasfiye memuru sıfatını taşıyanlar, kamuya yaptıkları beyanlarda veya genel kurula sundukları
raporlarda veya önerilerde ilgililerin zarara uğramasına neden olabilecek nitelikte gerçeğe aykırı önemli bilgiler verecek veya
verdirtecek olurlarsa altı aydan üç yıla kadar hapis veya bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılırlar.


Özetle; hem taahhütname vereceksiniz, ama bunu daha ilk günden ihlal edeceksiniz hem de tapu görevlilerini her gün suç işlemeye zorlayacaksınız...

Böyle bir dünya yok !

Savunma hep aynı:  -  "Efendim, başka türlüsü mümkün değil, işler yürümez"

Yürümüyorsa, yapmayın kardeşim!

Raporlar sahte!
ımzalar sahte!
ısimler sahte!
Adamlar sahte!
şirketler sahte!
Sorumlu değerleme uzmanları sahte!

Tek ayak üstünde 40 tane yalan! 40 tane fırıldak!

Gerçek olan tek şey ise; vatandaşın dolandırılması, rapor başına cebinden 600-700 lira para çalınmasıdır. Bir de; düzmece sahte değerleme raporlarıyla  milyarca lira kredi dağıtılmasıdır.

Bütün bu sahtekarlıkların altında yatan sebep ise; kamu yararı kılıfı altında, tıpkı, organize suç örgütü gibi hiç bir kanunu, yönetmeliği, tebliği takmayan  30 -35 tane naylon şirkete üç kuruş  fazladan haksız kazanç sağlamaktır.

Bu büyük devlet bu kadar aciz değildir!




« Son Düzenleme: Aralık 02, 2013, 10:50:05 ÖS Gönderen: A.Mesut TATLIPINAR »

creacer

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 117
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #17 : Aralık 03, 2013, 09:14:33 ÖÖ »
maraş46, pozitif ayrım istiyorsan işte pozitif ayrım; "Bugün, Bakırköy Ziraat Bankası'nda  tam 1 saat 15 dakika döner sermaye harcı yatırmak için sıra bekledim. Tekrar tapu müdürlüğüne döndüğümde;
ellerinde şirketler tarafından alınmış ve elektronik ortamda harç bedelleri ödenmiş TAKBıS çıktısıyla gelen çok sayıda genç meslektaşımın sıraya bile girmeden sadece ANA TAşINMAZ sayfa numarasını öğrenip proje incelediklerine şahit oldum."

Kanunlara bakıyorsunuz değerleme işini değerleme uzmanları yapar diyor. Yönetmeliklerde ve kurumsal düzenlemelerde iş sulandırılıyor. Yapılan düzenlemeler yönetmelikler kanuna uygun olmak zorunda sektördeki ilgili kurumlar yönetmeliklerinde, yönergelerinde ve kararlarındaki yetki ve görev tanımlamalarını kanunlar çerçevesinde yeniden düzenleseler karmaşaya son verseler aksi halde bu memleketde lise mezunları uzman, Lisansı olmayanlar lisanslama sınavlarında 70 ortalama tutturamayanlar A.ş. lerin temsilcisi olur.


onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #18 : Aralık 03, 2013, 01:15:19 ÖS »
şu an yaşanılanlar ve bu yaşatılanların baş aktörleri hakkında Kur'an-ı Kerim'de 1403 yıl önce bakın neler yazılmakta (ölçü, tartı, mal gibi kavramların sektörümüzdeki karşılıkları hepimizin malumu):

Nisa suresi/ 29..31
Ey iman edenler , malınızı aranızda batıl ( haksız ) yere yemeyin . Ancak kendi rızanızla yaptığınız ticaret hariç olmak üzere kendinizi helak etmeyiniz. şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir .Başkasının hakkına tecavüz ederek ve zülüm yaparak bunu kim yaparsa onu cehenneme vereceğiz . Bu Allah tarafından kolayca yapılabilir. Eğer size yasaklanan büyük günahlardan sakınırsanız , sizin küçük günahlarınızı affederiz ve sizi güzel bir yere sokarız.

Nisa suresi / 10
Zulüm yaparak yetimlerin mallarını yiyenler , karınlarına ateş yemiş olurlar ve ateşe girecekler .

Bakara suresi / 188
Malınızı aranızda haksız yere yemeyin . ınsanların mallarının bir kısmını günah bir şekilde hakimlerin yardımıyla bile bile haksız olarak yemeyin.

Mutaffifin 1..6
Ölçü ve tartıda hile yapanların vay haline . Onlar insanlardan bir şey ölçüp aldıkları zaman ölçüyü tam alırlar . Kendileri insanlara bir şey ölçtükleri veya tarttıkları zaman eksik yaparlar . Onlar tekrar diriltileceklerini sanmıyorlar mı? Büyük bir gün ki O gün tüm insanlar alemlerin Rabb’i karşısına ayağa kalkacaklardır .

şuara suresi / 181..183
Ölçüyü , tartıyı tam yapın , eksiltenlerden olmayın . Doğru dürüst tartıyla tartın . ınsanların mallarının değerini normal   fiyatların altına düşürmeyin ve yeryüzünde fesatlık yapmayın.

pacey

  • STANDART
  • **
  • İleti: 18
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #19 : Aralık 03, 2013, 03:42:02 ÖS »
yok daha neler...

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #20 : Aralık 03, 2013, 04:12:33 ÖS »
Herkes kendi penceresinden haklı. TDUB günlerce çaba harcadı, TAKBıS sistemini hizmete sundu. Çok güzel bir hizmet. şu anda  bizlere henüz şifre verilmemiş olsa da, güzel bir hizmet. ıleride inşallah kullanırız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bir taraftan insanlar yazılan kanun ve yönetmeliklere inanarak lisanslama imtihanlarına giriyor. Gecesini gündüzüne katarak ders çalışıyor ve imtihanı kazanıyor. Sonra sahada lisansın önemini algılıyor (!) 17-18 yaşında gençler ile eşit konumda olduğu gerçeğini anlıyor.

Bir bankanın tüm işlerini alan bir eksper bana şu teklifte bulundu: “Senin ilçendeki işleri sana yönlendireyim, bana %20 komisyon ver.” Bu teklifi yapan kişinin lisansı yok. Lisanslı uzmanın sahada pas-pas olmasına bundan daha iyi bir örnek var mı?

Yabancı şirketlerin gelmesi an meselesi. Yabancı şirketler eğer faaliyete başlarlar ise bu ülkede Uluslararası Değerleme Standartlarının ne durumda olduğu görürler. Lisanslı uzmanların, pas pas edildiği ortamda UDES’in tarifini SPK, BDDK ve TDUB nasıl yapacak?

Bu ülkenin bir yönetim şekli bir de denetim mekanizması var. Yolunda gitmeyen işler ile ilgili BıMER’e kaç kişi mesaj attı. Bimer’e durumu anlatmayanların burada yazması bir anlam ifade etmez.

2500 uzmanın olduğu bir sektörde, kongrelere, değerlendirme toplantılarına bir avuç uzmanın katıldığı bir ortamda ben bundan fazlasını beklemem. Ben suçu toplantılara katılmayanlarda arıyorum. ınşallah geçmişten ders alınmıştır.

asyadegerleme

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 44
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #21 : Aralık 03, 2013, 05:20:37 ÖS »
Lisanslı şirketler ile Çözüm ortağı olarak çalışan Lisanslı değerleme uzmanlarının bu saatten sonra TDUB nun aynı çatısı altında beraberliği zor.

TDUB şu anda lidebirin sekretaryasını yapma pozisyonundadır.

Birlik yönetiminin 2500 üyesi olmasına rağmen genel kurula veya toplantılara üyelerinin %95 gelmiyorsa yönetim güvenirliğini kaybetmiştir.

TDUB-BDDK-SPK-TKGM-BANKALARIN  kanun tüzük genelgelerinin uygulanmasını engelliyen 20-25 civarında Baronlarla aynı genel kurulda aynı havayı teneffüs etmemek çok sayıda lisanslı uzmanlar olarak  toplantılara katılmıyoruz.

Birlik üyeleri olarak bizlere yapılan haksızlık kanunsuzluk hangi meslek odalarında vardır.

Lisanslı şirketler 2 sene öncesine kadar bas bas bağırıyordu SPK lisanslı şirketler dururken lisansı olmayan şirketler bankalara iş yapıyor haksızlığı uğradıklarını haykırıyorlardı ,böylesine çifte standart olur mu Bizlerde diyoruz ki zor şartlar altında SPK lisansı almış bizlerin yapması gereken Değerleme uzmanlığını hangi hak ve hukukla 18-20 yaşında çocuklara yaptırıyorsunuz.   

ekspermuhendis

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 49
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #22 : Aralık 03, 2013, 05:45:38 ÖS »
 SERMAYE PıYASASINDA FAALıYETTE BULUNANLAR ıÇıN LıSANSLAMA VE SıCıL TUTMAYA ıLışKıN ESASLAR HAKKINDA TEBLığDE DEğışıKLıK YAPILMASINA DAıR TEBLığ (SERı: VIII, NO: 74) 29 Ocak 2011
http://www.spk.gov.tr/apps/teblig/displayteblig.aspx?id=415&ct=f&action=displayfile&ext=.pdf&submenuheader=null

“GEÇıCı MADDE 2 – Seri:VIII, No:74 sayılı Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, lisansı olmayan kişiler, sermaye piyasası kurumlarında lisans gerektiren görev ve kadrolarda çalışamazlar. Bu husus, Tebliğde belirtilen görev ve kadrolar için yeni işe alımlarda da geçerlidir.  Ancak, halen bir sermaye piyasası kurumunda lisans gerektiren görev ve kadroda çalışmakta olup, 2010 yılı içerisinde açılan lisanslama sınavlarının en az birine katılmış ancak lisans almaya hak kazanamamış adaylar, bu Tebliğ’in yürürlüğe girdiği tarihten itibaren açılacak ilk üç sınava katılmak şartıyla, üçüncü sınavın
sonuçlarının açıklandığı tarihe kadar görevlerine devam ederler. Söz konusu sınavlarda lisans almaya hak kazanamayanlar, üçüncü sınav sonuçlarının açıklanmasını takip eden ay sonu; bu süre içerisinde yapılacak sınavlara başvuru yapmayanlar ise sınav başvurularının sona erdiği tarihi takip eden ay sonu itibariyle lisans gerektiren işlerde çalışamazlar. Sermaye piyasası kurumlarının yönetim kurulları, söz konusu kişileri lisans gerektirmeyen kadrolara atarlar.  Bu maddede öngörülen sürelerin uygulanmasında, Kurul’un ilgili özel düzenlemelerinde yer alan hükümler saklıdır."


Yazık Yazık Yazık, bizler bu tebliğlere daha öncekilere ilgili maddelere güvenerek sınavları geçmek ve tecrübe şartını sağlamak için zor şartlarda çalışıp gelecek planlarını buna göre yaptık. Ancak gelinen noktada SPK tebliğ taslağı aynı hali ile onaylanırsa, lisanslama sınavına giren herkesin değerleme uzman yardımcısı olacak, yasa dışı mesleği icra edenlerin bir kısmı böylece yasallaşacak ve raporlara imza atabilecek, ama TDUB üyesi olmayacak, ama aidat ödemeyecek,ama lisans iptal riski olmayacak,ama disiplin yönetmeliğine tabi olmayacak,ama zaten şirket temsilcisi vasfı ile tapudan proje inceleyebilecek,ama raporda hata yaparsa en fazla başka bir şirkete geçecek veya aynı şirkette başka bankalara rapor düzenleyecek vb., acaba bu şartlarda lisansları iptal mi etsek? mesleği mi bıraksak? Değerleme uzman yardımcısı mı olsak?

creacer

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 117
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #23 : Aralık 04, 2013, 08:59:18 ÖÖ »
ekspermuhendis kardeşim kurumlar çıkarttıkları yönetmeliklerde ve kurallarda tutarlı olmak zorundalar, kaç sene evel bahsettiğiniz kuralı çıkaran kurum o tarihten butarafa yüzlerce lisans alan oldu lisans alanların aleyhine kural oluşturursa tutarsızlık olur bu da ilk mahkemede lisanslılar lehine karar verilmesine dayanak oluşturur zanımmca Mesut abinin de dediği gibi bekleyelim görelim aleyhte çıkacak tebliğde soluğu mahkemede alırız birşekilde organize oluruz internet kabloları kesilmediği sürece :)

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #24 : Aralık 10, 2013, 12:55:07 ÖS »
Kayserili tüccara sormuşlar: “ıki kere iki kaç eder?” Tüccar : “alışa göre mi, satışa göre mi cevap vereyim?”

Siyasiye sormuşlar “demokrasi nedir diye?”, siyasi : “iktidarda olma durumuna göre mi, muhalefete olma durumuna göre mi cevap vereyim?”

Lisanslı Değerleme uzmanına sormuşlar, “eksper ile değerleme uzmanı arasında ne fark var?” Değerleme uzmanı : “şirket ortağı olarak mı, sahada çalışan uzman olarak mı cevap vereyim?”

Değerleme uzmanı boş oturur iken, 18 yaşında gençlerin sahaya eksper olarak sürülmesi, eğer hak kaybı ise, bu hakkı HAK’TAN diliyorum. Bu hakları teslim edemeyen, yetki sahiplerini de, HAKKA havale ediyorum.

onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #25 : Aralık 10, 2013, 08:38:06 ÖS »
maras46 hocam, aslında bütün bu hukuksuzlukların ve haksızlıkların temelinde "yanlış ve haksız" şekilde dizayn edilen ve sürdürülmesi yönünde direniş gösterilen "şirket esaslı iş modeli" yatmaktadır. Çözüm ortağı olarak, işin tamamını fiilen ve fikren üstlenerek, üzerine %50 haraç bırakarak teslim edilen şehir aşırı raporlardan tutunda, yerel lisanslı şirkete atanan işe lisanssız elemanın gönderilmesine kadar birçok abukluk var bu dayatma malesef "Gayrimenkul Değerleme" adı altında yürütülen tiyatronun konusunu oluşturan bu saçma modelde. Mevcut mevzuat, ve hak-hukuk konusunda mangalda kül bırakmayan bazı bürokratlar bunları görmüyor mu? Elbette görüyor. Sorun ise bunu nasıl makul ve hakkaniyetli bir zemine oturrabilmekte yatıyor. Bunun için ısrarla çaba vermemizin elzem olduğu düşüncesindeyim.
« Son Düzenleme: Aralık 10, 2013, 08:53:06 ÖS Gönderen: onur85 »

creacer

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 117
Ynt: 29.11.2013 tarihli TDUB toplantısında aldığım notlar.
« Yanıtla #26 : Aralık 11, 2013, 09:18:16 ÖÖ »
Kayserili tüccara sormuşlar: “ıki kere iki kaç eder?” Tüccar : “alışa göre mi, satışa göre mi cevap vereyim?”

"Torun dedenin yanına yanaşır, dede dede oyunda hakkımı yediler. Kayserili dede torunu azarlayarak, hak yiyen eşşek yediren eşşolueşşek git hakkını ara niye bana geliyon der."
Mustafa Balbay bugünkü yazısında “Her sorunun çözümü, bir kişinin onu bıkmadan usanmadan gündemde tutmasıyla başlar.”  diyor. Bizler internet platformunda sektördeki hukuksuzluğu alavereyi dalavereyi dilimizin döndüğünce anlatmaya çalısıyoruz. Bu hak arama mücadelesinin internet platformundan başka platformlara taşınması gerekli ama nasıl olacak onun çözümünü bulabilmiş değilim...
« Son Düzenleme: Aralık 11, 2013, 11:00:58 ÖÖ Gönderen: creacer »