Gönderen Konu: FORUM KURALLARI  (Okunma sayısı 28941 defa)

MEHMET

  • Administrator
  • GOLD ÜYE
  • *****
  • İleti: 266
    • Değerleme Uzmanlığı
FORUM KURALLARI
« : Aralık 17, 2007, 04:31:38 ÖS »
Gizlilik ılkeleri Kişisel Bilgileriniz Foruma üye olurken girdiğiniz kişisel bilgileriz sadece forum yöneticileri tarafindan görülecektir. Girmiş oldugunuz bilgileri istediğiniz zaman degiştirebilirsiniz. (Kullanıcı Adı'nız hariç)


Kabul Ettiğiniz Kurallar
1 ) Üye olurken ahlaksız isim seçmek yasaktır. Adminlerin bu türden kullanıcı adi olan üyelerin kullanıcı isimlerini değiştirmeye yada üyeliklerini bitirmeye hakki vardır. Üyelik isminizin sonradan değiştirilmesi diye bir şey söz konusu değildir bu konuda yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

2 ) Forum'da siyasi ve dini içerikli yazı, siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.

3 ) Admin ve Moderatörler açılan konunun ilgili olmayan bir bölümde açıldığına karar verirlerse o konuyu uygun bölüme taşıyabilir. Ayrıca açılan konunun foruma uygun olmadığına karar verirlerse bu konuyu siler. Bu nedenle hiç kimseye açıklama yapmak zorunda değillerdir. ıtiraz türü yazıların yazılması yasaktır. Ayrıca uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte konu açılamaz!

4 ) Forum katılımcıları yeni bir konu başlığı açmadan önce arama özelliğini kullanarak o konunun Forumda mevcut olup olmadığını kontrol etmeliler. Ayni isimli veya ayni tartışmaları içeren konuların açılmamasına dikkat edilmeli aksi takdirde konular yöneticiler tarafından silinecektir veya kilitlenecektir.

5 ) Yöneticiler her yazılan mesajı göremeyebilirler. Yöneticilerden önce uygunsuz bir mesajla karşılaştığınızda lütfen o konudaki yorumun sağ alt tarafında bulunan moderatöre bildir tuşuna basarak karşınıza çıkan mesaj panosundan karşılaştığınız sorunu mesaj olarak yönetime bildiriniz.

6 ) Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçilmesi gerekiyor. Konuyla alakasız başlıklar yazmak kesinlikle yasaktır. Yardım, lütfen, çok acil, çok önemli okuyun gibi başlıklar yöneticiler tarafından silinecektir veya kilitlenecektir.

7 ) ınternet dilinde büyük harflerle yazı yazmak bağırmak anlamına gelmektedir. Gereksiz yere alışkanlık edinerek büyük harflerle yazı yazmak yasaktır. Ayrıca yazdığınız mesajlarda gereğinden fazla smiley (smilies) ve sadece smileyden oluşan yazı yazmak yasaktır. Konulara yazdığınız cevaplarda slm, tsk gibi kısaltmalar yada tskkkkkkkkkkkkkk ve slmmmmmmm tarzından saçma sapan cümleler kullanılamaz.

8 ) Kişisel tartışma şekline dönüşen konular derhal kapatılır.!!!  Tartışan kişiler uyarılır. Eğer tartışma kapanan konuyla birlikte kapanmaz devam ederse bu kişiler forumdan uzaklaştırılır.

9 ) Her üye kendi adına yazılan mesajlardan sorumludur. ıstenmeyen bir durumda “ben yazmadım çıkış yapmamışım arkadaşım yaptı” gibi vs... sebepler, mesuliyetten yada verilen bir cezadan affınızı sağlamayacaktır. Hür üye, üyeliğini tehlikeye atabilecek olası sorunlara karşı kendi güvenliğini sağlamak zorundadır.

10 ) Ayni kişinin birden fazla nick ile üye olması yasaktır. Ve yine ayni kişinin iki ayrı üyelikle farklı kişilermiş gibi ayni konuda görüş belirttiğinin tespit edilmesi durumunda, üyelikleri uyarılmaksızın silinir yada Foruma girişi yasaklanır.

11 ) Forumda küfür kesinlikle yasaktır. Her ne şekilde olursa olsun küfür eden üye uyarılmadan atılır.Ayrıca ahlak dışı konular açmak, uygunsuz resimler sunmak, xxx film arıyorum yada sunuyorum tarzında yazılar yazmak yasaktır.

12 ) Her üye verdiği link ve yazdığı mesajın içeriğinden sorumludur. Bu kuralları Üyelerimizin kabul ettiğini esas alarak DegerlemeUzmanlari.Net herhangi bir yasal konumdan sorumlu değildir.

13 ) Forum işleyiş ve kuralları konusunda katılımcıları bilgilendirmek Admin veya Moderatörlerin görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadır. Forum kurallarına uymayanların üyelikleri silinir yada Foruma girişi engellenir. Forumda üye olan herkes kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.

14 ) Kötü,anlaşılması güç bir Türkçeyle yazılmış mesajlar silinir. Kötü, anlaşılması güç Türkçe kullanarak mesaj yazan üye ilk uyarısını alır,aynı eylemi sürdürmesi halinde forumdan uzaklaştırılır.

15 ) Forumdaki konularda konu ile ilgili izinsiz, konu dışı reklam yapmak kesinlikle yasaktır. Reklam yapıldığı anlaşıldığı takdirde reklam yapan  üyeler uyarılmadan üyeliği iptal edilebilir.

16 ) Avatar ve  imza kısmında siyasi içerikli, dini, cinsel, küfür içerikli yazı,resim vb. şeylerin konulması kesinlikle yasaktır.

17 ) Üyelere sunulan linklerde kesinlikte üyelik isteyen yerlerin linklerini sunmak yasaktır. Ayrıca sunulan dosyaların şifreleri başka bir sitenin adresi seklinde olması halinde konuyu silmek yöneticilerin inisiyatifi dahilindedir.

18 ) Forumda hiç yazı yazmayanların yada uzun zaman Foruma giriş yapmayanların üyeliği uyarılmaksızın silinebilir.

19 ) Gerektiğinde Forum kurallarında değişiklik yapılabilir yada yenisi eklenebilir. Değişiklikler yapıldığı andan itibaren geçerlidir. “Daha önce yoktu” tarzı bir itiraz söz konusu olamaz.

20 ) Foruma üye olan kişi bu kuralları kabul etmiş sayılır.
« Son Düzenleme: Ağustos 20, 2008, 08:46:57 ÖS Gönderen: MEHMET »
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı