GÜNCEL > HABERLER

ılginç bir yargı kararı-Ekspertiz ücret iadesi

(1/2) > >>

onur85:
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23041348.asp

Ne kadar doğru?....Bankanın değerleme şirketine ödediği ücretin fazla kısmını müşteriye ödemesine mi sevinmeli yoksa ve bence de en önemli saçmalık olan kredi çıkmadı diye ücretin iadesine yani ekspertiz ücretinin kredinin gerçekleşmesine bağlı bırakılmasına mı üzülmeli? Bence genel olarak UDES dahil birçok kesimce eleştirilecek bir karardır bu.

Saygılarımla.

Exper:
 ;D Mahkeme işin gerçek bedeli olan 300 TL yı iade etmemiş. Ucretin hava kısmı olan 280 TL vermiş ilginç bir durum

maras46:
Bu karar emsal gösterilir ise neler olabilir neler. Yer yerinden oynayabilir.

ÇÇR:
Mecliste bankaların bu tür işleriyle ilgili yasa teklifi var.Bankalırın eksperlik ücretlerini daha geç ödeçekleri kanatatindeyim.Bu alanda SPK ve TDUB  yeni bir düzenleme yapmalıdır.Örneğin;Değerleme için başvuru büroları oluşturularak, buraya vatandaş muracat ederek ücretini yatırır,raporunu eline alır,hangi banka müracat edecekse eder,banka ilgili şirketten teyidini alır,kredisini verir.Değerleme dahada bağımsız olmuş olur.Daha farklı olabilir.Tebliğdeki şube açma olayı içerisinde geliştirilebilir.Bu olayda para peşin oluyor.Daha bağımsız oluyor.Vatandaşın banka seçenekleri artıyor.Arkadaşlar bu hususda gündem yaratmak gerekiyor.

maras46:
Sayın ÇÇR
Ortaya attığınız fikir son derece olumlu.
ışleyiş şöyle olabilir:
1- Mevcut durum aynen devam
2- Vatandaş Lisanslı şirketin şubesine gidip değerleme raporu hazırlatır. Yine Lisanslı şirketin onayı ile rapor vatandaşa verilir. Vatandaş 10 gün geçerliliği olan bu rapor ile bankaları gezer, en uygun olandan kredisini alır.

Bankalar buna razı olur mu, olmaz. Peki vatandaşın işi kolaylaşır mı? Kesinlikle. Bu fikri siyasiler ile paylaşmakta fayda var.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git