Gönderen Konu: MESLEğıMıZE DOğRULARI SÖYLEYEREK VE SESıMıZı YÜKSELTEREK SAHıP ÇIKALIM  (Okunma sayısı 16697 defa)

Mattio

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 26
TDUB'un temel amacı değerleme uzmanlarının işlerini gönül rahatlığıyla ve bezdirici engellerle karşılaşmadan icra edebilmelerini sağlamak ve haksız rekabeti engellemek ise;

1.Bugün sahada her ilçe belediyesinin dosya inceleme saat-ücret standartının olmaması (Örneğin Maltepe Belediyesi dosya inceleme günlerinin Salı-Perşembe olması, Tuzla Belediyesinin dosya inceleme harcı 30,-TL iken şile Belediyesinin alakasız bir şekilde 150,-TL olması veya Üsküdar Belediyesi ödenen harç karşılığnda dijital dosya aktarımı yaparken, Çekmeköy Belediyesinin dosyadan fotoğraf alınmasına bile müsade etmemesi vb.)

2. Tapu dairelerinin aynı şekilde saat-ücret standartlarının olmaması (Örneğin Kadıköy Tapu müdürlüğü her saat başvuru alırken, Üsküdar Tapu müdürlüğünün öğleden sonra başvuru alması veya kimi tapu müdürlüğünün takyidat için ayrıca 6,40-TL harç alırken kimisinin takyidatı ücretsiz vermesi gibi)

3. Ayrıca tapu dairelerinde daire satışı yapan bir vatandaşa yapılan yorucu ve zahmetli başvuru işlemlerinin aynısının biz zavalllı değerleme uzmanlarına Tanrının gazabı gibi hergün hergün çektirilmesi ve bir iş için bazı günler saatlerce bankada daire alım-satımı yapacamış gibi harç sırasında beklenmesi,

4.Binbir zahmetle ve alnımızın teriyle almaya hak kazandığımız lisanslarımıza rağmen bazı bankaların (Örn: Halk Bankası, TEB VB.) lisanssız olsa bile sadece belli başlı bölümlerden mezun kişilere rapor yazım hakkını sunması,

5. Lisansı olmayıpda çözüm ortağı olarak çalışan birçok kişinin sektörde yer alması.

Ve bu maddelere daha eklenecek birçok benzeri maddeye TDUB neden çözüm getirememektedir??? Kaldı ki yukarıda saydığım ilk 3 madde sahada halen aktif olarak çalışan bir değerleme uzmanı olarak bildiğim üzere birçok meslektaşımı mesleği bırakma noktasına getiren ve hergün yaşadığımız sorunlardır. Bu durumda her sene TDUB a ödediğimiz aidatlar ve başta ödediğimiz giriş ücretleri boşunadır. Daha bu temel ve basit sorunları çözmekten aciz olan TDUB, yukarıda diğer arkadaşlarımızın bahsettiği daha derin sorunları nasıl çözecek...
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2013, 05:39:30 ÖS Gönderen: Mattio »

onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Aldığım bir duyuma göre çözüm ortaklarına bireysel olarak sertifa verilmesi ve onların da TDUB üyesi yapılması söz konusu olacak. Bu şekilde yapılacak bir uygulama, zaten çok bir işe yaramayanan değerleme uzmanlığı lisanslarının iyiden iyiye rafa kaldırılmasına neden olacaktır.
Değerleme uzmanlarını, bu haksızlığa maruz kalmamak ve mesleklerinin sulandırılmasına müsade etmemek için TDUB a ve SPK ya baskı yapmaya çağırıyorum.

Böyle birşey gerçekleşirse yer yerinden oynar, başta sektör için olmak üzere alnının akıyla binbir yük ve zorlukla emek verip lisansını almış değerleme uzmanları için yıkım olur. ıNFıAL çıkar.

Tabi bu burda kalmaz yargıya taşınır. Lisans belgesinin ne amaçla ve KıMLERE verildiğine dair tüm mağdurlar olarak dava açarız diye düşünüyorum. Çünkü lisanssız elemanlara 'sertifika' adı altında yapılan şirket kayırmacılığı BÜYÜK BıR VEBAL, HAKSIZLIK, USÜLSÜZLÜK VE DAVA KONUSUDUR.
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2013, 08:52:32 ÖS Gönderen: onur85 »

ankaraa

  • Ziyaretçi
Onur Bey,
Bu duyumun sağlam bir kaynağa dayanıyor.
Birşeyler yapılmazsa çok yüksek ihtimalle gerçekleşecek ve değerleme uzmanlığının gerçek bir meslek olması hayalden öteye geçemeyecek.
Birkaç günlük eğitim sonrasında verecekleri sertifika ile alacakları yüklü miktarda parayla mesleği sulandıracaklar tüm arkadaşların dikkatine!!!
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2013, 10:17:07 ÖS Gönderen: ankaraa »

onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Onur Bey,
Bu duyumun sağlam bir kaynağa dayanıyor.
Birşeyler yapılmazsa çok yüksek ihtimalle gerçekleşecek ve değerleme uzmanlığının gerçek bir meslek olması hayalden öteye geçemeyecek.
Birkaç günlük eğitim sonrasında verecekleri sertifika ile alacakları yüklü miktarda parayla mesleği sulandıracaklar tüm arkadaşların dikkatine!!!

SPK buna izin verir mi bilemiyorum. Verirse Tdub, Spk ve hatta Bddk davalık olurlar. SKANDAL olur. Nasıl ılaç bilgisi çok iyi bile olsa halktan herhangi biri eczacı veya farmakolog olamıyorsa, lisanslama sınavlarını vermeyen hiçbir kimse hiçbir sıfatla değerleme hizmeti veya faaliyetinde bulunamaz. Spk mevzuatında değerleme uzmanı olarak değerleme hizmeti verecek kişilerin tanımı bellidir. Yok çözüm ortağı yok bilmem neci diyerek üfürükten körler sağırlar birbirini ağırlar sertifikasınında mevzuatta hükmü yoktur.

Tabi hak, hukuk gibi kavramların olmadığı bu ülkede imkansız diye birşey yok. Eğer gerçek olursa ya toplu ya bireysel dava açma hakkımı kullanacağım. Tdub'de bu davada davalı taraflardan BıRı olacak tabi. Zaten hali hazır durumda suç işlemeye ve mevzuatı hiçe saymaya devam ediyorlar.

Hepinizi duyarlı olmaya çalışıyorum sevgili meslektaşlarım.

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
ılke olarak; değerleme sektörünün disipline edilmesi şarttır.  Ama, mevcut şirketlerinin bir kaç istisna dışında  ne sermaye yapıları ne de şirket sahiplerinin iş idaresi  konusundaki bilgileri yetersizdir.

Asıl kurutulması gereken bataklık, SPK'nın dizayn ettiği Türkiye'de ki mevcut değerleme sistemdir. Bu sistem; haksız, rekabet, sahtekarlık ve namussuzluk üretmektedir. Sorunun kaynağı bizatihi sistemin kendisidir. BDDK'da kendi değerleme yönetmeliğini bu çarpık ve şaibeli sistem üzerine inşa etmiştir.

Sertifikasyon  varsayımı;  siyaset bilimi terminolojisinde,  "DIVIDE AND RULE"  böl-yönet olarak bilinir.  Türkçe, tam karşılığı da "iti ite kırdırmaktır."  Değerleme kisvesi altında yapılan rant  temelli ahlaksız sistemi tartışmak yerine  lisanslı-lisanssız uzman tartışması yapmak hedef saptırmaktır.

Önce, doğru dürüst muhasebe sistemi bile olmayan, hesabını kitabını bilmeyen, toplam 3 ay sahada çalışmış lisanssız elemanlara rapor kontrol ettiren, tepeden tırnağa kalitesizlik ve bilgisizlik abidesi  sözde lisanslı şirketleri tartışalım.

Böyle bir kararı SPK da, TDUB'da tek başına alamaz.  Önce ortaya sağlam bir insan kaynakları envanteri , sonra da  makul bir gerekçenin koyulması gerekir. Sektöre, yeterince şaibe bulaşmıştır.  Envanteri ve gerekçeyi görmeden bu konuda fikir beyan etmeyi kendi adıma doğru bulmuyorum.

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Sayın ankara;
Aldığınız duyumu ben de bir yıl önce işitmiştim. Ama sonucunu düşünmeden böyle bir adım atmak çılgınlıktan başka birşey değildir. Birde fotoğrafın tamamına bakmak gerek. Varsa bir bildikleri ortaya döksünler. Sonra konuşmak daha doğru. Diyelim ki, biz uzmanlar da razıyız. 3 günlük eğitim ile onlarda uzman veya bir sıfat alarak yarı uzman oldular. O zaman ülkedeki diğer meslekler bizim meslekteki bu komediyi örnek göstererek; arzuhalciler avukat mı olacak, diş teknisyenleri diş doktoru mu olacak, eczacı kalfaları eczacı ünvanı mı alacak. Hukuk sosyal matemetiktir. Ben yaptım oldu dönemleri geride kaldı. Ufacık bir hatayı hiçbir hakim affetmez. şu anda çalışır iken eksper-lisanslı uzman diye bir endişemiz yok. Sahada çalışıyoruz. EN küçük bir çekişmemiz yok. Bu nifak tohumu nereden geldi.
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2013, 11:43:15 ÖS Gönderen: maras46 »

auzgur

  • Ziyaretçi
Eğer bu gerçekleşirse muhtemelen sahada yeterli lisanslı personel bulunmamasını gerekçe göstereceklerdir.
Ayrıca sistemi disiplinize etmek kaygısı güttüklerini belirteceklerdir.
Bu açıdan bakıldığında makul gözüküyor.
Ancak böyle yapılacaksa bizi yok lisans yok tecrübe diye neden uğraştırdılarki...
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2013, 09:20:06 ÖÖ Gönderen: ab »

onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Eğer bu gerçekleşirse muhtemelen sahada yeterli lisanslı personel bulunmamasını gerekçe göstereceklerdir.
Ayrıca sistemi disiplinize etmek kaygısı güttüklerini belirteceklerdir.
Bu açıdan bakıldığında makul gözüküyor.

Ancak böyle yapılacaksa bizi yok lisans yok tecrübe diye neden uğraştırdılarki...


Son cümleniz bu ahlâksızlığa karşı sorulması gereken ilk ve en önemli soruyu ifade ediyor. Katılmadığım tek nokta 'makul' olduğunu düşünmeniz. Zerre kadar makul değildir. Makul olması için zaten halihazrda lisans almış uzmanların ihya olmuş olması ve işle-güçle, haklı gelirle ve itibarla dolu bir faaliyet ortamı içinde olması gerekir. Bunların en ufağı bile sağlanmamış ve lisanslama uzmanları zaten mevcut durumda hiçe sayılmaktadır. Bu yüzden asıl korunması ve yüceltilmesi gereken zaten başından beri mevzuata aykırı biçimde rapor üreten lisanssız çözüm ortakları DEğıL, BU HAKKI ÇOK ÖNCEDEN KAZANMIş ve son 3 yıldır sürekli mağdur edilmiş lisanslı değerleme uzmanlardır. Eğer bu fikir uygulamaya geçerse bu sizin, bizim alın terimize ve lisans belgemize AğIR DERECEDE küfretmek, buruşturup atmak hatta yüzümüze tükürülmek ile aynı anlamı taşımaktadır.

Lütfen şirketlerin işine geldiği hukuksuz uygulamaları destekleyici ifadelerden kaçınalım. ışine gelmeyen şirket kendine göre yasal bir çözüm üretir veya sektörden çıkar. Ancak lisans almış uzmanların hakkı üzerinden saçma sapan 'sertifika' adı altındaki düzmece kılıflarla varlığını sürdürme hakkı da yoktur. Bu yüzden duyarlı olup değerleme uzmanlarının hakkını savunalım dostlarım.

Saygılarımla.

Onur
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2013, 03:01:37 ÖS Gönderen: onur85 »

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
Sevgili  Onur,

Medeni bir insan olmanın ilk şartı; önce kendi hakkına ve hukukuna sahip çıkmaktır. Üniversite mezunu bir insan, kendi hakkını savunamıyorsa; o kişinin ne kendisine , ne ailesine ne de topluma zerre kadar faydası dokunmaz. Bu yüzden hak arama mücadeleni takdirle karşılıyorum.

Modern iş dünyası; tıpkı mayın tarlası gibidir. Elimizde  yeterli veri olmadan mayın tarlasına bodoslama dalarsak en fazla 3. adımda berhava oluruz.

Ben, bütün genç değerlemeci arkadaşlarıma fırsat bulduklarında okumaları için bir kaç kaynak kitap önermek istiyorum.  Bu kitalardan edineceğiniz bilgilerin; hem bütün iş hayatınız boyunca, hem de günlük rutin değerleme işinizi yaparken  çok işinize yarayacağını düşünüyorum.



1)  SUN TZU _ SAVAş SANATI           YAZAR: THOMAS CLEARY

2) ATıLLA'NIN LıDERLıK SIRLARI       YAZAR: WES ROBERTS

3) KÖPEKBALIKLARIYLA YÜZMEK       YAZAR : HARVEY B. MACKAY

 4) HARVARD'DA NELER ÖğRETıLMEZ  YAZAR:  MARK H. McCORMACK

Bahsettiğim bu dört kitabın Türkçe tercümeleri mevcuttur. Kitapçılarda bulabilirsiniz.

5) NEGOTIATION ANALYSIS      YAZAR: HOWARD RAIFFA

Bu kitabın Türkçe çevirisi olup olmadığını bilmiyorum.

Sevgilerimle,

A.Mesut Tatlıpınar

seti

  • Seti
  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 92
Sayın ankara;
Aldığınız duyumu ben de bir yıl önce işitmiştim. Ama sonucunu düşünmeden böyle bir adım atmak çılgınlıktan başka birşey değildir. Birde fotoğrafın tamamına bakmak gerek. Varsa bir bildikleri ortaya döksünler. Sonra konuşmak daha doğru. Diyelim ki, biz uzmanlar da razıyız. 3 günlük eğitim ile onlarda uzman veya bir sıfat alarak yarı uzman oldular. O zaman ülkedeki diğer meslekler bizim meslekteki bu komediyi örnek göstererek; arzuhalciler avukat mı olacak, diş teknisyenleri diş doktoru mu olacak, eczacı kalfaları eczacı ünvanı mı alacak. Hukuk sosyal matemetiktir. Ben yaptım oldu dönemleri geride kaldı. Ufacık bir hatayı hiçbir hakim affetmez. şu anda çalışır iken eksper-lisanslı uzman diye bir endişemiz yok. Sahada çalışıyoruz. EN küçük bir çekişmemiz yok. Bu nifak tohumu nereden geldi.
Sayın maras46...
3 günlük eğitim ile derken neyi kast ediyorsunuz... Size değerleme uzmanı lisansını 6 yıllık üniversite bitirdikten sonra mı verdiler, yok... Bugün üniversite mezunu herkes bir iki haftalık çalışma ile eski sınavda çıkmış soruların tekrarı ile değerleme uzmanlığı sınavını verebilmektedir. Bence beğenmediğiniz bu üç günlük eğitim, çıkmış sınav sorularına bakarak ezberci sınav zihniyetinden daha verimli olacaktır.
Bu arada bilmenizi isterim...
Arzuhalciler lise mezunudur avukatlar ise ünivesite mezunudur, eczacı kalfaları lise mezunudur eczacılar ise ünivesite mezunudur...vs...
ışletmeci üniversite mezunudur, değerleme uzmanlığı lisansına sahip işletmeci yine üniversite mezunudur. (ışletme ve iktisat mezunlarının lisanslı ya da lisansız bu mesleği icra etmeleri ayrı bir komedidir.) Bir iki haftalık çalışma ile, eski çıkmış sınav sorularına çalışarak alınan bu lisansların bir gün işe yarayacağını beklemek acımasızlık olur.
Saygılar sunarım...

seti

  • Seti
  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 92
Eğer bu gerçekleşirse muhtemelen sahada yeterli lisanslı personel bulunmamasını gerekçe göstereceklerdir.
Ayrıca sistemi disiplinize etmek kaygısı güttüklerini belirteceklerdir.
Bu açıdan bakıldığında makul gözüküyor.

Ancak böyle yapılacaksa bizi yok lisans yok tecrübe diye neden uğraştırdılarki...


Son cümleniz bu ahlâksızlığa karşı sorulması gereken ilk ve en önemli soruyu ifade ediyor. Katılmadığım tek nokta 'makul' olduğunu düşünmeniz. Zerre kadar makul değildir. Makul olması için zaten halihazrda lisans almış uzmanların ihya olmuş olması ve işle-güçle, haklı gelirle ve itibarla dolu bir faaliyet ortamı içinde olması gerekir. Bunların en ufağı bile sağlanmamış ve lisanslama uzmanları zaten mevcut durumda hiçe sayılmaktadır. Bu yüzden asıl korunması ve yüceltilmesi gereken zaten başından beri mevzuata aykırı biçimde rapor üreten lisanssız çözüm ortakları DEğıL, BU HAKKI ÇOK ÖNCEDEN KAZANMIş ve son 3 yıldır sürekli mağdur edilmiş lisanslı değerleme uzmanlardır. Eğer bu fikir uygulamaya geçerse bu sizin, bizim alın terimize ve lisans belgemize AğIR DERECEDE küfretmek, buruşturup atmak hatta yüzümüze tükürülmek ile aynı anlamı taşımaktadır.

Lütfen şirketlerin işine geldiği hukuksuz uygulamaları destekleyici ifadelerden kaçınalım. ışine gelmeyen şirket kendine göre yasal bir çözüm üretir veya sektörden çıkar. Ancak lisans almış uzmanların hakkı üzerinden saçma sapan 'sertifika' adı altındaki düzmece kılıflarla varlığını sürdürme hakkı da yoktur. Bu yüzden duyarlı olup değerleme uzmanlarının hakkını savunalım dostlarım.

Saygılarımla.

Onur
Sayın onur85...
3 günlük eğitim ile derken neyi kast ediyorsunuz... Size değerleme uzmanı lisansını 6 yıllık üniversite bitirdikten sonra mı verdiler, yok... Bugün üniversite mezunu herkes bir iki haftalık çalışma ile eski sınavda çıkmış soruların tekrarı ile değerleme uzmanlığı sınavını verebilmektedir. Bence beğenmediğiniz bu üç günlük eğitim, çıkmış sınav sorularına bakarak ezberci sınav zihniyetinden daha verimli olacaktır.

Saygılar sunarım...

seti

  • Seti
  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 92
Bu formu takip eden bir çok arkadaş biliyor ki, bankalar değerleme uzmanılığını her zaman bahsettiğimiz bu dört meslek grubu mezunlarına yakıştırmıştır. Fakat, üniversite mezunu bir çok işletme, iktisat, vs mezunu arkadaşlar bu mesleği herkesin yapabileceğini düşünerek bunun önünü açmıştır. şimdi, üniversite mezunu bütün işsiz gençler bu işi yapmaya çalışıyor. Bu nedenle her geçen gün pasta dilimi küçülüyor, kalitesizlik artıyor. Yakında bu işi yapan herkes pastanın sadece kokusunu alabilecek :)
Gel gelelim bu gün bu formda değerleme sektörünün çok ciddi bir meslek olduğunu dile getirmek isteyen arkadaşlar, zamanında bu işi herkesin yapabilecğini savunarak bunun önünü açan arkadaşlardır. Ve bu arkadaşlarımızın çoğu, sadece iki haftalarını ayırarak, eski sınav sorularına çalışarak almış oldukarı değerleme uzmanlığı lisansını nerede ise kalp ve beyin cerrahı uzmanlığı ile bir tutacaklar. (Lütfen buna itiraz etmeyin çünkü yakın çevremdeki bir çok arkadaş bu şekilde sınavı kazandığını söylemektedir.)
Bu lisansın bu kadar değerli ve ulaşılamaz olduğunu düşünen bu arkadaşlara soruyorum...
Madem bu lisansı almak bu kadar zor alındı neden zamanında daha iyi bir üniversiteden ve bölümden mezun olmadınız...
Aldığınız bu lisansı ne kadar süre çalışarak ve ne kadar emek göstererek aldınız...
Bu mesleği tüm üniversite mezunlarının yapabileceğini savunan bazı arkadaşlar (kendilerini iyi biliyorlar), bugün kalitesizleşen ve bitmeye doğru ilerleyen bu meslekten şikayet ediyorlar veya düzeltilmesini istiyorlar... Düzelmez arkadaşım düzelmez...

onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Eğer bu gerçekleşirse muhtemelen sahada yeterli lisanslı personel bulunmamasını gerekçe göstereceklerdir.
Ayrıca sistemi disiplinize etmek kaygısı güttüklerini belirteceklerdir.
Bu açıdan bakıldığında makul gözüküyor.

Ancak böyle yapılacaksa bizi yok lisans yok tecrübe diye neden uğraştırdılarki...


Son cümleniz bu ahlâksızlığa karşı sorulması gereken ilk ve en önemli soruyu ifade ediyor. Katılmadığım tek nokta 'makul' olduğunu düşünmeniz. Zerre kadar makul değildir. Makul olması için zaten halihazrda lisans almış uzmanların ihya olmuş olması ve işle-güçle, haklı gelirle ve itibarla dolu bir faaliyet ortamı içinde olması gerekir. Bunların en ufağı bile sağlanmamış ve lisanslama uzmanları zaten mevcut durumda hiçe sayılmaktadır. Bu yüzden asıl korunması ve yüceltilmesi gereken zaten başından beri mevzuata aykırı biçimde rapor üreten lisanssız çözüm ortakları DEğıL, BU HAKKI ÇOK ÖNCEDEN KAZANMIş ve son 3 yıldır sürekli mağdur edilmiş lisanslı değerleme uzmanlardır. Eğer bu fikir uygulamaya geçerse bu sizin, bizim alın terimize ve lisans belgemize AğIR DERECEDE küfretmek, buruşturup atmak hatta yüzümüze tükürülmek ile aynı anlamı taşımaktadır.

Lütfen şirketlerin işine geldiği hukuksuz uygulamaları destekleyici ifadelerden kaçınalım. ışine gelmeyen şirket kendine göre yasal bir çözüm üretir veya sektörden çıkar. Ancak lisans almış uzmanların hakkı üzerinden saçma sapan 'sertifika' adı altındaki düzmece kılıflarla varlığını sürdürme hakkı da yoktur. Bu yüzden duyarlı olup değerleme uzmanlarının hakkını savunalım dostlarım.

Saygılarımla.

Onur
Sayın onur85...
3 günlük eğitim ile derken neyi kast ediyorsunuz... Size değerleme uzmanı lisansını 6 yıllık üniversite bitirdikten sonra mı verdiler, yok... Bugün üniversite mezunu herkes bir iki haftalık çalışma ile eski sınavda çıkmış soruların tekrarı ile değerleme uzmanlığı sınavını verebilmektedir. Bence beğenmediğiniz bu üç günlük eğitim, çıkmış sınav sorularına bakarak ezberci sınav zihniyetinden daha verimli olacaktır.

Saygılar sunarım...


Sayın Seti, kusura bakmayın sizi tam hatırlayamadım. Siz lisanslı değerleme uzmanı mıydınız? Cidden hatırlamıyorum ama hatırlamadığıma da üzülmedim çünkü beyanınız zaten hiç lisans alma süreci ve aşamasından geçmemiş VEYA buradaki tüm lisanslı uzman arkadaşların ve benim tabi olduğum gibi bir dizi sıkıntı ve emek yoğun çalışma aşamasından geçmemiş bir kişi izlenimi vermenizle ilgili. VEYA aşırı zeki bir kişi olup "eski çıkmış" soruları ezberleyip 1 veya 2 sınavda 5 derside vermiş olmanızdan kaynaklı. şunu söyleyeyim, siz gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisansını almayı dil kursundan 1 haftalık ezber sorularıyla alınan dandik bir sertifika ile eş değer zannediyorsunuz sanırım. Hiçbir şekilde eski soruları ezberleyerek veya eski sınavları tekrarlayarak geçilebilecek bir sınav olmadığı gibi, her sınav sürpriz sorulara, iptallare ve itirazlara kadar varan farklı farklı soru tiplerine gebe olmuş bir sınavdır. Toplam 1000 sayfalık konu anlatımlı ve 5 dersi kapsayan Lisanslama Kitapları'ndan bahsetmeye gerek bile görmüyorum. Bunu bu aşamadan geçtiyseniz zaten bilirsiniz.

Bu arada ben ve birçok kişi üniversiteyi 6 senede değil 4 senede bitirmiştir. Çünkü sınıfta kalma veya uzatma gibi bir durum da olmadı Allah'a şükür. AYRICA lisans almak için verdiğim çaba sizin zannettiğiniz gibi 15 günde değil üniversiteye sarfettiğim yıllara dayanmakta ve 6 aylık kısa dönem askerliğim dahil en az 3 senemi almıştır. Bu yüzden beyanınızı gülerek okudum desem bana darılmazsınız umarım. "3 günlük bir eğitim" konusundaki görüşünüz ile ilgilide ne desem komik olacak zira ifadeniz zaten baştan ölü doğan ve yorumsuz bırakılacak ifadedir.

Ayrıca ve yüksek ihtimalle bu mesajınızın konuyu saptırmak, provakasyon tabanlı bir karmaşa yaratmak olduğu konusunda da şüpheye kapıldım. Burada bizim sorunumuz lisansı kimin aldığının değil, lisanslı uzman olabilmiş kişilerin haklarıdır. Burada ekseriyetle TDUB üyesi  olan değerleme uzmanlarının hakları tartışılıyor. Yani  lisanslı değerleme uzmanı kişisinin hangi fakülte kökenli olduğu OFF-TOPIC (KONU DIşI)'dır. Ne kişiliğe yönelik polemikler ne de karşılıklı çatışma ortamı hiçbirimize fayda sağlamaz. Bu yüzden konuyu kişisel tabandan çıkarıp sektörel bir düzeye taşırsak daha net sonuca varacağımıza inanıyorum.

Saygılarımla,

Onur

« Son Düzenleme: Şubat 18, 2013, 08:47:22 ÖS Gönderen: onur85 »

auzgur

  • Ziyaretçi
Konumuz lisansı almanın kolay ya da zor olması değil ancak size izah ettikleri gibi olsaydı sn. Seti, lisansı, sınava giren her üniversite mezunu alabilirdi. Sektörün ihtiyacını karşılayacak sayıya ulaşıldığında zaten bu çözüm ortağı benzeri çalışmalara gerek kalmazdı.
Demek oluyor ki her önüne gelen lisansı alamıyor.
Meslekler arası bir disiplin olduğuna göre farklı branşlardan kişilerin olması mesleği zenginleştirecektir. Ancak tartışılan konu ile sizin söyledikleriniz arasında bir bağlantı kuramadım.
Mesleğin ciddiyetini düşürmek kimseye fayda sağlamaz. Bir tıp mezunu ben kopyayla bitirdim fakülteyi dese bu doktorluk mesleğinin itibarını düşürmez. Fosur fosur sigara içen doktorlar var. Hastaneye gitmeyecek miyiz!!
Verilen emeği aşağılar şekilde konuşmanız size fayda sağlamaz bence hemen oturup çalışın, SPK yetkilileri artık lisans almak daha da zorlaşacak diyor haberiniz olsun...
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2013, 11:03:04 ÖS Gönderen: ab »

Tunç Demirtaş

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 128
Forumda düzeyli ve verimli bir şeyler konuşuluyordu ki yine başa döndük :)