Gönderen Konu: MERHABA  (Okunma sayısı 2067 defa)

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
MERHABA
« : Ocak 29, 2013, 09:48:05 ÖS »
Değerli Meslektaşlarım,

Öncelikle, bu platformda fikir alış verişi yapmamızı olanaklı kılan sevgili moderatörümüze teşekkür ederim.

Modern dünyada hayli saygın ve ciddi bir meslek olan değerleme uzmanlığı, ülkemizde de hak ettiği saygınlığa ve ciddiyete mutlaka kavuşmalıdır. Son on yılda;  başta SPK, BDDK ve TKGM  olmak üzere,  devletimizin pek çok önemli kurumu bu konuda çok ciddi adımlar atmış, Yüce Meclisimiz de, mesleğimize prestij kazandıracak çok önemli kanunlar çıkarartmıştır. Emeği geçen herkese,  bir kere daha teşekkür ederiz.

Ancak, dünyanın en iyi yasasını çıkartsanız da, son tahlilde; onu uygulayacak ve yorumlayacak olan insanlardır. Bir mesleği saygın hale getiren, o mesleği icra eden gerçek insanlardır.

Böyle bir başlık altında tartışma plaformu açılmasının amacı; asla, hiç bir şirketi veya şahsı küçük düşürmek, haksız iftiralarda bulunmak değildir. Olmamalıdır da. Haksız, yersiz ve mesnetsiz her iddia  herşeyden önce bu platformun amacı ve başlığı ile çelişir.

Saygın bir meslek mensubu olmanın ilk şartı; yazdıklarımızın, söylediklerimizin hatta iddia ettiklerimizin sonunan kadar arkasında durmak;" hak bildiğimiz yoldan, tek başına da olsa yürümektir." Bu nedenle,  platforma katkı sağlayacak bütün arkadaşlarımızdan, gerçek adları ve soyadlarıyla mesaj göndermelerini önemle rica ediyorum. Elinizde, sağlam bilgi ve belge varsa; hakaret içermediği sürece, benim hakkımda dahi en ağır ithamlarda bulunabilirsiniz.

Türkiye'de yerleşik lisanslı bütün değerleme şirketleri ve değerleme uzmanları SERMAYE PıYASASI kanuna tabidir.  Dolayısıyla;  açık, şeffaf ve sürekli hesap verebilir durumda olmak zorundadırlar. Aynı zaman da;  meslek etiğine, yasalara ve yönetmekliklere harfiyen uymak zorundadırlar. Hiç bir lisanslı şirket veya hiç bir uzman, "SERBEST PıYASA" yalanı arkasına sığınarak, yasa dışı gayri ahlaki eylem ve işlemlerde bulunamaz.

Yaptığımız meslek; makro ekonomide çok önemli bir işleve sahip, kamu düzenini doğrudan ilgilendiren bir kamu görevidir. Bu nedenle; toplumun çıkarları kişisel çıkarlarımızın önünde olmak zorundadır.

Tartışma platformu hepimize hayırlı olsun.

Saygı ve Sevgilerimle

A.Mesut Tatlıpınar
Lisanslı Değerleme Uzmanı