MESLEKİ KONULAR > ÇÖZÜM ORTAKLIĞI İLE İLGİLİ KONULAR

ÇÖZÜM ORTAKLARINI SÖMÜREN ARACI KURULUşLARI BURADAN TEşHıR EDELıM Mı?

(1/6) > >>

Mehmet Benan Kýlýç:
Değerli meslektaşlarım,

Vahşi kapitalizmin en yoğun uygulandığı alanlardan biri olan değerleme sektöründe, çözüm ortaklarının sırtından para kazanan, hep kendi çıkarlarını ön planda tutan, zamanında ödeme yapmamayı adet haline getiren, tabiri caiz ise "işine gelirse çalış" diyen aracı kurumları buradan teşhir edelim mi?

Görüşlerinizi bekliyorum.

Saygılarımla..
 

seti:
Bence edelim...
Ama nerde o cesaretli çözüm ortakları...

meltek:
Bence de edelim...

Daha önce bir aracı firma ile çalışmaya başlamıştım. Sözleşmeye göre yaptığım işlerin ücretini iki ay sonra alacaktım. Bu iki aylık süre içinde 20-30'a yakın iş baktım. Sıra ücretimi almaya geldiğinde aracı firma başladı kıvırmaya. Yok şu gün ödeyeceğiz. Yok bugün ödeyeceğiz. 3-4 ay geçti hala ödeme yok. ış bakmayı hemen kestim. ıcraya vereyim dedim, faturayı kapalı kestiğim için veremiyeceği mi ögrendim. Bu arada benim yerime hemen başka bir arakadaşı sahaya sürmüşler.

Anladım ki belli bir bölgede çözüm ortaklarına beş para vermeden iş yaptırmanız mümkün. Nasıl mı? ınternet sitesine ilan ver. Onlarca kişi müracaat etsin. Sonra en tepedekinden başla. Deki sana iş vereceğiz. Ancak ödemen iki yada üç ay sonra. Ödeme günü geldiğinde salla gitsin. Daha sonra sıradaki gündeme al. Ona da aynı numarayı çek. Daha sonra diğerine geç. Böylelikle belli bölgelerde üç dört değerleme uzmanı ile bir yılı bedava geçirebilirsin.

Böyle çalışan firmalar bırakın buradan gazetelerden, televizyonlardan ilan edilmeli. Çünkü sömürmeyi adet haline getirmişler. Bakalım önümüzdeki hafta ödememi yapacaklarmış. Yapmazlarsa buradan bağıra çağıra ilan edeceğim.     

onur85:
Değerleme uzmanı olmuş lisanslı kişilere diğer birçok meslek ve ihtisas grubu gibi, bankalarla bağımsız sözleşmeli çalışma hakkının GASPI ortadan kaldırılmadıkça ve değerleme uzmanları değerleme şirketi adı altındaki muğlak oluşumlara mahkum edildikçe bu sorunlar bitmez.

BDDK'nin hemen uyanıp bu zarureti ortadan kaldırması lazım!

bulentkorpe:
Zamanı gelince size bu sömürüyle ilgili ibretlik bir olaydan bahsedeceğim. Bunu yapan firmanında bilinmesi
tüm çözüm ortakları ve diğer fiarmalar, hatta ülke için gerekli.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git