Gönderen Konu: EYLÜL 2007 SORULARI  (Okunma sayısı 2411 defa)

MEHMET

  • Administrator
  • GOLD ÜYE
  • *****
  • İleti: 266
    • Değerleme Uzmanlığı
EYLÜL 2007 SORULARI
« : Aralık 16, 2007, 04:01:35 ÖS »
Hatırladığım kadarıyla sizlerle paylaşayım

1-2886 sayılı devlet ihale kanununa kimlerin katılabileceği ile ilgili
2- şufa hakkı için hangisi doğrudur?
3-Orman kanunuda orman sınırları dışına çıkarma işlemlerinde tapulu gayrimenkullerde tapu sahiplerinin dava açma süresi ne kadardır gibi bişeydi sanırım. Cevap : 10 yıl olacak Tapulu olmayanlar için tutanakların askıya asıldığından sonra 6 ay içerisinde itiraz edebilirler.
4-üst hakkı ile ilgili aşşa. hangisi doğdur şeklinde birsoru vardı. Cevabısanırım üzerinde yapılan yapıya sahip olmak gidi bir şıktı..
5- kanun yada kanunda öngörülen sözleşmeler uyarınca oluşan topluluk nedeniyle bir mala birlikte saip olanların mülkiyeti hangisidir? Cevap : Elbirliği Mülkiyeti
6-Kamulaştırma yapılan hangi yerlerde kesinlike pesin ödeme yapılır. Cevap Toprağı doğrudan doğruya işleten küçük çiftçiye.
7-Kamu Kurumları ve Tüzelkişileri Arasında Taşınmaz Mal Devri ile ilgili aşşağıdakilerden hangisiyanlıştır veya doğrudur şeklinde bir soru.. Cevabı kamulaştırmakanununun 30.maddesinde bulabilirsiniz.
8-Yapı kullanma ızin belgesi ile ilgili aşşağıdakilerden hangisi doğrudur. Cevap: yapı bitmeden iskan belgesi veriilmez gibi bir madde idi sanırım.
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı