1- Kadastro ekibinde hangisi yer almaz? (tapu memurunun ekipte ne işi var.)
2- SPK Tebliğinde hangi tanım yer almaz? (varlık değ.uzmanı tanımlanmamıştır.)
3- Vakıf Kanunu sorusu (seçeneklerde akar, icarateyn, muakkatlı bişey vs vardı. Galiba cevap akar olacak.)
4- Serbest bölgelerde hangisi yanlıştır. (teknoloji bakanlığı konuyla alakasız galiba, bu kanun hükümlerini bakanlar kurulu yürütür.)
5- Hangisi teknoloji geliştirme kanunun amaçlarından değildir? (kobilerin teknolojiye uyumunu sağlar doğru ama seçeneklerde uyum değil başka bişey vardı)
6- Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi sınırlarını kim belirler? (sanırım içişleri bakanlığı arayı buluyordu.)
7- Belediye ve meskun saha dışında kim yetkilidir. (valilik)
8- Arsa üretim ofisi yerine kim geçmiştir. (Toki)
9- Belediyeye ait arsalara konut yapılmasını toki isteyemez.(hangisi yanlış diye soruluyordu. Toki bu arsalar konut yapımını isteyebilir diye biliyorum.)
10- Değ. uzmanı dürüstlük ilkesi (dürüstlük ile ilgili olmayan soruluyordu.)
11- Bakanlar kurulunun belediye grupları ile min/max değer belirleyemediği harç soruluyordu (gemi-liman harcınının min/max bakanlar kurulu tayin etmez.)
12- Hangisi yapı denetimin görevi değildir? (fizibilite raporlarını yapar gibi bir seçenek vardı.O yanlış galiba.)
13- Belediye sınırı nasıl belirlenir. Meclis kararı kaymakam görüşü vali onayı.
14- Devlet ihale kanununa göre Milli Savunma Bakanlığına ıvır zıvır alımı ve belediye nazım imar planı vb. yapım işinde hangi ihale yöntemi uygulanır? (pazarlık yöntemi uygulanır diye biliyorum)
15- ıpoteği Dayalı Menkul Kıymet sorusu (Fonun malvarlığı kurucunun mal varlığından ayrılamaz denmiş ama ayrıdır.)
16- ıskan kanunu uyarınca devir, temlik edilemeyen arazi sorusu vardı? (seçeneklerin hepsini hatırlamıyorum. Devletin hüküm tasarrufu altında olan arsalar, köy/şehir orta malı olup hazineye geçmiş arsalar vs.)
17- Mera kanunu sorusu vardı? (meralar tahsis amacından farklı amaçlarla kullanılamaz dedim.)
18- Tabiat anıtı tanımı sorusu vardı. (tabiat olaylarının oluşturduğu…)
19-Boğazlarda inş. Denetimi (boğ.imar md.)
20-Kıyı kanunu (25m. yanlış seçenek)
21- Kat Mülkiyeti Kanunu (mesken, iş yeri, ticaret yerinde hastane açılamaz.)
22- Turizm Teşvik Kanununa göre hangisi yanlıştır. (Bunu bilmiyorum.)
23- Toki nin görevleri arasında hangisi yer almaz. (Banka kredilerini onaylamak.)
Aklıma gelen bir iki soru ile diğer arkadaşlardan gelen soruları da ekledim.