Gönderen Konu: TDUB SEÇıMLERıYLE ıLGıLı " LıDEBıR" AÇIKLAMASI (*)  (Okunma sayısı 12747 defa)

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
TDUB SEÇıMLERıYLE ıLGıLı " LıDEBıR" AÇIKLAMASI (*)
« : Haziran 06, 2012, 12:06:35 ÖÖ »
"TDUB Genel Kurul’u  ıle ılgili Olarak

LideBıR  Yönetim Kurulu’nun 31.05.2012 Tarihli Açıklaması


 
LideBıR Yönetimi Genel Kurul sürecinin en başında,  seçimde bir platform oluşturmayacağını ilan etmiştir. Buna istinaden,  LideBıR’in her kişi ve kuruma eşit mesafede bulunduğunu ve sektörün her kesiminin Birlik’te eşit şekilde temsil edilmesinin asli mesele olduğunu tüm sektöre beyan etmiştir.

Yönetimimiz, sadece LideBıR üyesi adayların değil, sektörden aday olacak tüm değerleme uzmanlarının isim ve cv’lerini internet sitesinden ilan etmiş ve düzenlenen yemekli organizasyonla da her adaya kendini ifade etme şansı tanımıştır.

Bu süreçteki içtenlik ve samimiyetinin bir göstergesi olarak Derneğimizin hiçbir Yönetim Kurulu üyesi,  TDUB Yönetim ve Denetim Kurullarına aday olmamıştır. LideBıR’in “sektörü bir araya getirici fonksiyonuna” bu şekilde katkıda bulunmanın doğru olduğuna karar vermiştir.

Ancak Genel Kurul sonrasındaki günlerde, bazı aday listelerinin seçim salonunda LideBıR listesi olarak tarafımızca dağıtıldığını ifade eden ve hoş olmayan haksız eleştirilerle karşılaşılmıştır. Özellikle LideBıR üyesi olmayan ancak LideBıR platformuna CV gönderen ve davetimize katılan değerleme uzmanlarının ciddi tepkilerine YK olarak maruz kalınmıştır. “LideBıR şemsiyesi altında buluşma”  çağrımız ile hiç bağdaşmayan bir seçim günü yaşandığını ifade eden kişilere, LıdeBıR’e yakışan ve tüm üyelerimizi koruyan bir üslupla gerekli yanıtlar verilmiştir.

Buradan ilan etmemiz zaruridir ki,  LideBıR Yönetim Kurulu’nun tüm seçim sürecinde olduğu gibi Genel Kurul günü de taraf olduğu bir LıSTE olmamıştır. Salonda dağıtılan listenin LideBıR’in Kurumsal Kimliğiyle ya da Yönetim Kurulu üyeleriyle bağlantısı yoktur .

 Meslektaşlarımıza duyurulur.

LideBıR Yönetim Kurulu "


NOT:  LideBir'in nazik davetine icabet etmiş adaylarlardan biri olarak; LideBir Yönetim Kurulu'na,  yukarıda yer alan zarif  açıklaması için şahsen teşekkür ederim.  Genel Kurul iradesine ipotek koymak saikiyle hazırlanmış  ve haziruna gizlice dağıtılmış listeyi hazırlayanların da; medeni bir tavır sergileyerek, cesurca ortaya çıkıp, adaylardan ve tüm TDUB üyelerinden  ÖZÜR DıLEMELERı  Türk Değerleme Uzmanlarını ve değerleme mesleğini daha da yücelteceği kanaatindeyim.

TDUB'un ve yönetimde görev alan arkadaşlarımızın kesinlikle yıpratılmaması bilakis elimizden gelen her türlü maddi ve manevi desteği kendilerine vermemiz gerektiğini defalarca bu platformda zikretmiş biri olarak, seçim sürecine dair olumlu olumsuz bütün tartışmaların geride bırakılıp, enerjimizi ve vaktimizi sorunlarımızı çözmeye, mesleğimizi yüceltmeye harcamamız gerektiğini bir kere daha değerlli meslektaşlarımla paylaşmak istiyorum.

Konu kapanmıştır.

Lidebir yönetimine, yukarıda yer alan açıklaması için;  bir kere daha , bütün samimiyetimle teşekkür ederim.

En derin saygılarımla,

A.Mesut Tatlıpınar