Gönderen Konu: Çözüm Ortakları Dikkat...  (Okunma sayısı 2112 defa)

seti

  • Seti
  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 92
Çözüm Ortakları Dikkat...
« : Mart 15, 2012, 06:57:30 ÖS »
Sayın çözüm ortağı arkadaşlarım.
ızin verirseniz, bazı firmaların bizleri nasıl sömürdüklerini ilişkin aklıma gelen durumları bu konuda yazacağım. Sizinde karşılaştığınız böyle durumlar varsa lütfen yazalım. Eminim hepimize faydalı olacaktır.
* Bazı firmaların kendilerini bankalara tanıtmak için, bizlere iş göndermek vaadi ile her türlü özel bilgilerimizi topladıkları ve aylarca iş göndermediklerini daha önce yazmıştım. Yakın zamanda duyduklarıma göre, bu firmaların bazıları güvenilir değil hatta dolandırıcıdır. Bazı arkadaşlarımız adına bu evraklar ile sahte kredi kartı vs çıkartıldığı konuşulmaktadır. Bazı firmalar ise bu evraklar ile haberimiz olmadan bizim adımıza rapor yazma girişiminde bulundukları bile söylenmektedir. Yeni bir firma ile anlaşacaksak, yakın çevremizde bulunan arkadaşlarımızın yönlendirmesi ile bulmaya gayret gösterirsek, kan emici bu firmaları elemek üzere bir adım atmış oluruz.
* Bazı firmalar, hiçbir yükümlülüğü bulunmayan, kendi kafalarına göre sözleşmeler hazırlmaktadırlar. Bu firmalar işlerine geldiği zaman sözleşmeyi önümüze sunmakta olup işlerine gelmediği zaman sözleşmeye uyulmayacağını alanen söylemktedirler. Lütfen imzaladığımzı sözleşmeleri iyi okuyalım ve kendimizi kullandırtmayalım. Sözleşmelerde ''Tüm bankalara yönelik yapılan işlerin değerleme ücretleri bankalardan alınan ücretin %50 eksper- %50 Firma olarak, paylaşılacaktır'' olmasını isteyelim. Bunun dışında, şirketlerin kafalarına göre fiyat tarifesine izin vermeyelim. Bazı kötü niyetli firmaların, bankadan aldıkları tutarın %35-40 kadar bir bedeli sözleşmede geçerli kılmaya çalışması yetmiyor, bir de kafasına göre kötü rapor yazdın diyerek bu tutarı rapor başına daha aşağıya çekmeye çalışıyor. Lütfen bu firmalara taviz verip kendimizi kullandırtmayalım. ışin kötü tarafı ücret kıran bu firmaların kontrolörleri en fazla bir yıllık deneyime sahiplerdir. Yani anlayacağınız, 10 yıl tecrübeye sahip olan lisanslı çözüm ortağı rapor hazırlayıp sunuyor, ama firmadaki bir yıllık tecrübesi bile olmayan kontrolör kötü rapor yazıldığını savunarak ücret kırpıyor. (Amaç iyi rapor yazılmasına teşvik etmek değildir. Her çözüm ortağından 5-10 TL kırpıp paralarına para katmak ve çözüm ortaklarını sahipsiz oldukları için kullanmaktır.)

nell

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 110
Ynt: Çözüm Ortakları Dikkat...
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2012, 03:01:47 ÖS »
Hangi firmalar olduğunu belirtirseniz daha yararlı olur kanaatindeyim.Eski çalıştığımız firmalarda sorun yok, yeni kurulan firmalarında tecrübeli eleman sorunundan ufak tefek aksaklıklar yaşanıyor.Örneğin unvan benzerliğinden başka bir hs giden çözüm ortaklığı payı gibi, yada operasyon sorumlusunun verdiğiniz değereri beğenmeyip, bilmediği bir bölgede bir değer empoze etmeye çalışması da olabiliyor.Fakat hepsi konuşularak çözülüyor.Komple teorileri dışında;bu dolandırıcılık hikayesi ciddi bir konu detaylı bilgi sahibi olmak isterim.
Saygılarımla.
aygun66@gmail.com