Gönderen Konu: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...  (Okunma sayısı 5767 defa)

seti

  • Seti
  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 92
TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« : Mart 13, 2012, 05:46:26 ÖS »
Sevgili Tekniker ve lise mezunu arkadaşlar, bildiğiniz üzere değerleme uzmanı olarak imza yetkinizin olması için spk lisanslı üniversite mezunu ya da Harita Mühendisi, ınşaat Mühendisi, şehir ve Bölge Planlamacı ile Mimar mezunu olma şartını bankalara aramaktadır. Ben ınşaat Mühendisi'yin ve bu sektörde yaklaşık olarak üç yıldır çalışıyorum. Değerli diğer arkadaşlarımızın söylediği üzere sosyal yaşamdan fedakarlık vererek sırf SPK Lisansım olsun diye insani olamayan şartlar altında düşük ücretler karşılığında rapor yazıyorum. ımza yetkim olduğu halde bu sektörde kendimi diken üstünde hissediyorum. Doğru düzgün ne yasal dayanağı, ne tüzüğü ne de yönetmeliği olmayan bu sektörde yarın işsiz kalmayacağımı kimse söyleyemez. Ya siz tekniker ve lise mezunu arkadaşlarımız, yarın ne olacağı belli olmayan bu sektörde neden en güzel çağlarınızı asgari ücret karşılığında ve insani olmayan şartlar altında çalışmak istiyorsunuz. Neden kendi mesleğinizi ve zamanınızı geleceğinize yönelik harcamıyorsunuz. Sahada gördüğüm tekniker arkadaşlar 1000 TL maaşla ayda ortalama 50 ile 60 arasında iş yaptıklarını söylüyorlar. Ayda 40 işin üstünde yapılan bu işlerin altına hangi cesur mühendis arkadaşlar imza atıyor çok merak ediyorum.
Sevgili Tekniker ve lise mezunu arkadaşlar, yanında çalıştığınız çözüm ortakları ve firmalar size ayda 50 iş yaptırmakta olup bu işten elde ettikleri kazancın dörte birini size vermemektedirler. ınsanlar bu parayı tabiri caizse pazarda limon satarakta kazanabilmektedirler. Mesleğinize faydası olmayan, her geçen gün size vakit kaybettirmekten başka bir işe yaramayan bu işe neden devam ediyorsunuz merak ediyorum. Bilmediğimiz birşey varsa söyleyin bende sizlere hak vereyim. ılerleyen yıllarda teknikerler ve lise mezunları lisans alacak şeklinde bir duyum mu aldınız. Eğer böyle birşey yoksa lütfen değerli vaktinizi mesleğiniz ve kendinizi geliştirmek üzere harcamanızı tavsizye ederim... En azından ben öyle yapardım....
Teşekkür Ederim...

brandon

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 37
Ynt: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2012, 12:11:46 ÖÖ »
Doğru söyluyorsunuz da Seti, başka iş yapsalar o parayı da alamıyacaklar. Anadolunun çoğu yerinde asgari ücreti bile tam vermiyorlar işverenler. Onun için 1000 TL tekniker ve lise mezunu arkadaşlar için iyi bir para.Memleketin hali böyle ne yazık ki.

tahaozturk

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 8
Ynt: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2012, 05:06:49 ÖS »
Merhaba arkadaşlar.

Ben teknikerim, bir kaç bankanın şartnamelerine şöyle bir göz attığımda imza yetkimiz olmadığını gördüğüm bi kaç banka var. Bu sektörde 3 yıldan beri çalışıyorum ve bahsettiğiniz rakamın üzerinde bir maaş alıyorum ayrıca çoğu bankanın değerleme raporlarına gayet güzel imza atıyorum. 3 yıl boyunca anladığım şu ki bu sektörde teknikerlerin istenmemesi. ıdda ediyorum bu sektörde yer alan çoğu mimar mühendis arkadaşın yaptığı değerleme raporlarının kat kat daha iyisini ve daha güvenilirini yaparım. Neden istenmiyor teknikerler sektörde anlamıyorum, ayrıca lisans alamadığımız gibi bi durumdan bahsedilmiş sistemde hemşireye bile lisans veriyolar arkadaş, bende sizin deyiminizle gençliğimi verdiğim bu sektörde açıktan işletme okuyup lisans alırım en azından projelere hemşire gibi yabancı değilim. Biraz düşünün Lütfen ! 

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
Ynt: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2012, 11:46:45 ÖS »
Sevgili Kardeşim Taha,

Harita Kadastro teknikerliği de, inşaat teknikerliği de saygın mesleklerdir.  Bu platformada yapılan tartışmalarda; hiç bir meslek ve hiç bir meslek mensubunu rencide edecek uslüpta bir mesaja rastlamadım. Hiç kimsenin amacı; kişileri rencide etmek olamaz!

Değerleme uzmanlığı mesleği; bütün mesleklerden bağımsız, kendine özgü şartları ve kuralları olan ayrı bir meslek dalıdır. Yapılan iş kamu görevi niteliğindedir. Dürüstlük, tarafsızlık ve uzmanlık gerektirir. Dünyanın her yerinde; değerleme mesleği, çok katı meslek ahlakı ve  kuralları olan, disiplinlerarası bir iş  olarak tanımlanır.  Kurallara riayet etmeyen  lisanslı şirketler ve meslek mensupları derhal meslekten atılır.

Bu hususta yayınlanmış olan mevzuatı okursanız; Türkiye'de de aynı kuralların geçerli olduğunu görürsünüz.  Sizi, yetkiniz olmadığı halde; "değerleme uzmanı" olarak istihdam eden, değerleme yaptıran ve değerleme raporuna imza attıran çalıştığınız SPK llisanslı şirket yöneticileri alenen şuç  işlemektedir. 

ımza attığınız raporlar hukuken geçerli değildir. Size ve sizin attığınız imzaya güvenip; değerleme yaptırmak için bankalara ekspertiz ücreti ödeyen kişiler açıkca "dolandırılmıştır." Size iş yaptırıp, bankalardan rapor ücreti alan SPK lisanslı şirketiniz de, bankaları "dolandırmıştır." . Çünkü, bankalar  değerleme taleplerini yönlendirirken; değerlemenin BBDK yönetmeliğinde yer alan "4 yıllık lisans mezunu ve 3 yıl deneyimli uzman" tarafından yapılacağını ön koşul olarak kabul etmektedirler. Oysa sizin ifadelerinizden bunun böyle olmadığı anlaşılıyor.

Çalıştığınız SPK lisanslı şirket; SPK ve BDDK'nın  yürürlükteki yönetmelik ve tebliğlerinde yer alan emredici hükümleri ihlal etmesinin yanı sıra; aynı zamanda da; değerleme sektörünün ve değerleme uzmanlarının mesleki saygınlıklarına gölge düşürmektedir. Bu ahlak dışı fiilin bir diğer olumsuz sonucu da; yetkisiz ve ucuz eleman çalıştırarak,  haksız rekabete neden olmakta ve çok sayıda meslek mensubunun hakkını ihlal etmekte ve emeğini çalmaktadır.

Çalıştığınız SPK lisanslı şirkette; sizden başka, en az 5-6 tane daha asgari ücretle günde 18 saat çalıştırılan tekniker ve/veya düz lise mezunu arkadaş mutlaka vardır. Aslında, bu meslekte hiç bir geleceğiniz olmadığını bildikleri halde; sizi mesleklerinizden kopartarak istihdam eden şirket patronlarınız, kendi kısa vadeli çıkarları için sizlerin geleceğini çalıyorlar. Bu mesele, başlı başına tartılılması gereken bir insan hakkı ihlalidir.  Bu konuyu açan  Seti arkadaşımız yüzde yüz haklı. 5-6 sene sonra, bu sektörde değil teknikerler, lisansı olmayan  ınşaat Mühendisleri dahi çalışamayacaklar.

Sizlerden yaşca hayli büyük ve tecrübeli bir arkadaşınız olarak; ben de,  bütün genç arkadaşlarımıza aynı şeyi tavsiye ediyorum. Geleceğiniz olan bir işe/mesleğe yatırım yapın. Gençlik, göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçen bir dönemdir.  Hayatınızın sonuna kadar asgari ücretle, günde 18 saat aynı tempoda çalışamazsınız. 5-6 sene sonra, bugün ortaokula yeni başlamış sizden daha donanımlı gençler  sizin yerinize geçecekler. Ömrünüzü adayacağınız iş; en az, 65-70 yaşına kadar sizi doyurabilsin.

ılle de bu mesleği yapmak istiyorum da diyebilirsiniz elbet. O zaman, mutlaka 4 yıllık lisans diploması alın ve mutlaka SPK sınavlarına girin. Bir de; en yakınlarınıza bile raporalara imza attığınızı söylemeyin. Bu beyanınız; hem sizin,  hem de çalıştığınız SPK lisanslı şirketin başına çok büyük belalar açar.

Sevgilerimle,
A.Mesut Tatlıpınar

 

tahaozturk

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 8
Ynt: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2012, 10:41:01 ÖÖ »
Mesut Bey,

Öncelikle tavsiye ve uyarılarınız için teşekkür ederim. SPK ve BDDK tebliğlerinde 4 yıllık lisans mezunu olma şartının arandığının farkındayım. Yalnız biz teknikerler çalıştığımız şirketlerde gayrimenkul değerleme uzman yardımcısı olarak çalışıyoruz ve Bankaların düzenlemiş olduğu şartnamelerde sadece bir kaç banka hariç 4 yıllık lisans  mezunu şartının aranmadığını görüyorum bankaların düzenlemiş oldukları bu şartnamelerden SPK ve BDDK'nın bilgisi yokmudur?

Rencide edici durum ise tekniker ve lise mezunun aynı kefeye konması aynı şartlarda değerlendirilmesidir.Ayrıca çalıştığımız bölge dahilinde herhangi bir lise mezununa denk gelmedim sektörde deneyimli olmanız durumu ile bu durum ile karşılaşılmadan burada belirteceğinizi düşünmemekteyim ama bu sektörde teknikerler her zaman olacaktır.

Teşekkürler.

HALUK ÜNAL

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 31
Ynt: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2012, 10:59:20 ÖÖ »
sn.tahaöztürk'ün açıklamalarının kural ihlaline ilişkin "ihbar" olarak algılanıp ilgili kurumların en azından şu anda harekete geçmesini ve sektöre yönelik düzenlemeler için ivedilikle düğmeye basılması gerektiğini hatırlatıyorum. saygılarımla, 

seti

  • Seti
  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 92
Ynt: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« Yanıtla #6 : Mart 15, 2012, 01:06:54 ÖS »
''Aslında, bu meslekte hiç bir geleceğiniz olmadığını bildikleri halde; sizi mesleklerinizden kopartarak istihdam eden şirket patronlarınız, kendi kısa vadeli çıkarları için sizlerin geleceğini çalıyorlar. Bu mesele, başlı başına tartılılması gereken bir insan hakkı ihlalidir.  Bu konuyu açan  Seti arkadaşımız yüzde yüz haklı. 5-6 sene sonra, bu sektörde değil teknikerler, lisansı olmayan  ınşaat Mühendisleri dahi çalışamayacaklar.''
Mesut Bey açıklamanız için teşekkür ediyorum. Benim açıklamaya çalıştığım konuyu net şekilde açıklamışsınız.
Buradan sevgili meslektaşlarıma sesleniyorum. Kısa vadeli çıkarlarınız için lütfen, tekniker arkadaşlarımızın vaktini ve geleceğini çalmayın.
YASALAR HER ZAMAN ıNSANLARIN HAKLARINI KORUMAYA YETERLı OLMAYABıLıR AMA VıCDAN, AHLAK VE ONUR DENEN HASSASıYETLER SÖZ KONUSUDUR. ELıNıZı VıCDANINIZA KOYUN.
ılle de yanınızda tekniker arkadaş çalıştırıp yasaları çiğneyeceksenizde, o arkadaşlara gelecekleri hakkında doğruları söyleyin.
Mesut Bey, yakın çevremde bu sektörde 3-4 yıldır çalışan tekniker arkadaşlar görüyorum ve hiçbirinin lisans diploması almak için mücadele verdiğini görmedim ve görememde. Çünkü bu tekniker arkadaşlara asgari ücret tutarlarında ayda 50-60 arası işler yaptırmaktadırlar. Bu iş temposunda ders çalışıyorum diyen tekniker arkadaşa inanmam doğru olmaz. ılla ki bu sektörde çalışmak istiyorsa, önce okulunu bitirsin sonra yasal yollardan bu işe başlasın hemde HAKLI KAZANÇ elde etsin...
Teşekkür Ediyorum...

tahaozturk

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 8
Ynt: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« Yanıtla #7 : Mart 15, 2012, 01:36:34 ÖS »
''Aslında, bu meslekte hiç bir geleceğiniz olmadığını bildikleri halde; sizi mesleklerinizden kopartarak istihdam eden şirket patronlarınız, kendi kısa vadeli çıkarları için sizlerin geleceğini çalıyorlar. Bu mesele, başlı başına tartılılması gereken bir insan hakkı ihlalidir.  Bu konuyu açan  Seti arkadaşımız yüzde yüz haklı. 5-6 sene sonra, bu sektörde değil teknikerler, lisansı olmayan  ınşaat Mühendisleri dahi çalışamayacaklar.''
Mesut Bey açıklamanız için teşekkür ediyorum. Benim açıklamaya çalıştığım konuyu net şekilde açıklamışsınız.
Buradan sevgili meslektaşlarıma sesleniyorum. Kısa vadeli çıkarlarınız için lütfen, tekniker arkadaşlarımızın vaktini ve geleceğini çalmayın.
YASALAR HER ZAMAN ıNSANLARIN HAKLARINI KORUMAYA YETERLı OLMAYABıLıR AMA VıCDAN, AHLAK VE ONUR DENEN HASSASıYETLER SÖZ KONUSUDUR. ELıNıZı VıCDANINIZA KOYUN.
ılle de yanınızda tekniker arkadaş çalıştırıp yasaları çiğneyeceksenizde, o arkadaşlara gelecekleri hakkında doğruları söyleyin.
Mesut Bey, yakın çevremde bu sektörde 3-4 yıldır çalışan tekniker arkadaşlar görüyorum ve hiçbirinin lisans diploması almak için mücadele verdiğini görmedim ve görememde. Çünkü bu tekniker arkadaşlara asgari ücret tutarlarında ayda 50-60 arası işler yaptırmaktadırlar. Bu iş temposunda ders çalışıyorum diyen tekniker arkadaşa inanmam doğru olmaz. ılla ki bu sektörde çalışmak istiyorsa, önce okulunu bitirsin sonra yasal yollardan bu işe başlasın hemde HAKLI KAZANÇ elde etsin...
Teşekkür Ediyorum...

ışTE SIKINTININ ASIL KAYNAğINI YARDIMLARINIZLA BULDUK...

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
Ynt: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« Yanıtla #8 : Mart 15, 2012, 02:57:20 ÖS »
Sevgili Taha,

Anladığım kadarıyla; çalıştığınız SPK lisanslı şirket;  SPK tebliğini yorumlamada ciddi bir hata yapmış.  Geçiş dönemine ek olarak uygulamaya konulan "yardımcılık " statüsü SPK'nın Seri VIII No: 34 sayılı tebliğde yer almaktadır.


SERı VIII, NO: 34 “SERMAYE PıYASASINDA FAALıYETTE BULUNANLAR ıÇıN LıSANSLAMA VE SıCıL TUTMAYA ıLışKıN ESASLAR HAKKINDA TEBLığ”DE DEğışıKLıK YAPILMASINA ıLışKıN BASIN DUYURUSU

"Kurulumuzun Seri: VIII No: 34 "Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar ıçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya ılişkin Esaslar Hakkında Tebliğ”de değişiklik yapan Seri: VIII, No: 74 "Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar ıçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya ılişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", 29/01/2011 tarihli ve 27830 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Seri: VIII, No: 74 Tebliği ile yapılan değişiklikler sonucunda getirilen yeni düzenlemeler aşağıda yer almaktadır:

1. Yardımcılık Statüsü

Seri: VIII, No: 34 Tebliği’nin 5’inci maddesinde yapılan değişiklik ile anılan maddede sayılan lisans gerektiren görevlerde, lisans sahibi personelin refakatinde çalışmak şartıyla yardımcı statüsünde çalışan kişilere, yardımcılık süresince lisanssız çalışma imkanı tanınmıştır. Yardımcı statüsünde çalışan kişilerin asıl kadrolarına atanabilmeleri için lisans almaları şarttır.

Ancak, yardımcı statüsünde çalışacak personelin bulunduğu birimde yeter sayıda lisanslı personel bulunması ve yardımcılık süresinin makul bir süre ile sınırlı olması gerekmektedir.

........

5. Halen Bir Sermaye Piyasası Kurumunda Çalışan Lisanssız Kişilerin Durumu

Bilindiği üzere Kasım 2010 sınavı sonuçlarının açıklandığı 17.12.2010 tarihi itibariyle geçiş süreci sona ermiştir. Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren sermaye piyasası kurumlarında lisans gerektiren görev ve kadrolarda, lisansı olmayan kişilerin çalıştırılması ve işe alınması mümkün değildir. Ancak Kurulumuzca halen bir sermaye piyasası kurumunda çalışan ve lisans almak için sınavlara girerek çaba gösteren kişilerin mağdur olmamaları için bir istisna tanınarak geçiş süreci öngörülmüştür.

Buna göre, halen bir sermaye piyasası kurumunda çalışan ancak lisans belgesi bulunmayan kişilerden, 2010 yılında yapılan sınavlardan en az birine katılarak lisans almak için çaba gösteren kişilere, 2011 yılından itibaren yapılacak ilk 3 sınava başvurmak şartıyla üçüncü sınavın sonuçlarının açıklandığı tarihe kadar bulundukları görevde çalışmaya devam etmeleri imkanı tanınmıştır.

Sözkonusu kişilerin, lisans almaya hak kazanıncaya kadar 2011 yılından itibaren açılacak 3 sınavın tamamına başvurmaları zorunludur. şöyle ki, 2011 yılında yapılacak ilk sınavın başvuru tarihleri sona erdiğinde, bu sınava başvurmadığı anlaşılan kişiler, sınav başvuru süresinin bitiş tarihini takip eden ay sonundan itibaren görevlerine devam edemeyeceklerdir. Aynı husus, izleyen ikinci ve üçüncü sınavlar için de geçerli olacaktır. Bu şekilde üçüncü sınav sonucunda başarılı olamayan veya bu 3 sınavdan herhangi birine başvurmayan kişilerin takibi ve lisans gerektirmeyen bir kadroya atanmaları hususu sermaye piyasası kurumlarının yönetim kurullarının sorumluluğundadır."

Sınavlara girmeyen kişiler hiç bir şekilde Lisanslı şireketlerde " değerleme uzmanı ve/veya yardımcısı" ünvanıyla görev alamazlar.

Yine aynı şekilde; ilgili BDDK yönetmeliğinde de aynı kurallar devam etmektedir. aşağıdaki bilgi LıDEBıR'in resmi internet sitesinin duyurlar bölümünden alınmıştır.

"BDDK Uygulamalarıyla ılgili Duyuru

Sayın Üyeler;

 BDDK’nun, listesinde bulunan şirketlerden çözüm ortakları ile ilgili istediği evraklar ve 6 ayda bir yapılan bildirimler hakkında oluşan tereddütler hakkında BDDK ile şifahi görüşme yapılmış ve tereddütler kendilerine iletilmiştir.

Yapılan görüşmede paylaşılan hususlar aşağıdaki gibidir:

•Çözüm ortakları ile ilgili temin edilmesini istedikleri belgeler, çözüm ortağı uzmanın 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu belgeleyen diploma örneği ve 3 yıllık tecrübeye haiz olduğunu tevsik eden belgelerdir (Yönetmeliğin 3/ı maddesi gereği). Bunun dışında herhangi bir belge ya da taahhütname istenmemektedir.
 •Kuruma 6 ayda bir yapılan bildirimlerde ise, son bildirim formunda belirtilen formatta, ekspertiz değeri sınırlaması ya da limiti olmaksızın tüm raporlar, banka bazında konut ve ticari ayrımı yapılmak suretiyle sayı olarak belirtilecektir.
 

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

 Lidebir Yönetim Kurulu
04.07.2011"

Kısaca, Türkiye'de yerleşik bütün bankalar bu yönetmeliğe uymakla mükelleftirler.

A.Mesut Tatlıpınar


ulas_

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 11
Ynt: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2012, 10:28:38 ÖS »
Sevgili Tekniker ve lise mezunu arkadaşlar, bildiğiniz üzere değerleme uzmanı olarak imza yetkinizin olması için spk lisanslı üniversite mezunu ya da Harita Mühendisi, ınşaat Mühendisi, şehir ve Bölge Planlamacı ile Mimar mezunu olma şartını bankalara aramaktadır. Ben ınşaat Mühendisi'yin ve bu sektörde yaklaşık olarak üç yıldır çalışıyorum. Değerli diğer arkadaşlarımızın söylediği üzere sosyal yaşamdan fedakarlık vererek sırf SPK Lisansım olsun diye insani olamayan şartlar altında düşük ücretler karşılığında rapor yazıyorum. ımza yetkim olduğu halde bu sektörde kendimi diken üstünde hissediyorum. Doğru düzgün ne yasal dayanağı, ne tüzüğü ne de yönetmeliği olmayan bu sektörde yarın işsiz kalmayacağımı kimse söyleyemez. Ya siz tekniker ve lise mezunu arkadaşlarımız, yarın ne olacağı belli olmayan bu sektörde neden en güzel çağlarınızı asgari ücret karşılığında ve insani olmayan şartlar altında çalışmak istiyorsunuz. Neden kendi mesleğinizi ve zamanınızı geleceğinize yönelik harcamıyorsunuz. Sahada gördüğüm tekniker arkadaşlar 1000 TL maaşla ayda ortalama 50 ile 60 arasında iş yaptıklarını söylüyorlar. Ayda 40 işin üstünde yapılan bu işlerin altına hangi cesur mühendis arkadaşlar imza atıyor çok merak ediyorum.
Sevgili Tekniker ve lise mezunu arkadaşlar, yanında çalıştığınız çözüm ortakları ve firmalar size ayda 50 iş yaptırmakta olup bu işten elde ettikleri kazancın dörte birini size vermemektedirler. ınsanlar bu parayı tabiri caizse pazarda limon satarakta kazanabilmektedirler. Mesleğinize faydası olmayan, her geçen gün size vakit kaybettirmekten başka bir işe yaramayan bu işe neden devam ediyorsunuz merak ediyorum. Bilmediğimiz birşey varsa söyleyin bende sizlere hak vereyim. ılerleyen yıllarda teknikerler ve lise mezunları lisans alacak şeklinde bir duyum mu aldınız. Eğer böyle birşey yoksa lütfen değerli vaktinizi mesleğiniz ve kendinizi geliştirmek üzere harcamanızı tavsizye ederim... En azından ben öyle yapardım....
Teşekkür Ederim...



ben spk lisansına denk bir mühendislik yada mimarlık diploması olduğunu bilmiyordum; sağolsun arkadaş konuyu çok güzel aydınlatmış
(lisanslı değerleme uzmanıyım ama lisans gereksizmiş, diploma da yeterliymiş, aptallık etmişiz)

seti

  • Seti
  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 92
Ynt: TEKNıKER ve LıSE Mezunu Arkadaşlar Dikkatine...
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2012, 11:29:16 ÖS »

ben spk lisansına denk bir mühendislik yada mimarlık diploması olduğunu bilmiyordum; sağolsun arkadaş konuyu çok güzel aydınlatmış
(lisanslı değerleme uzmanıyım ama lisans gereksizmiş, diploma da yeterliymiş, aptallık etmişiz)
[/quote]

Sayın Ulas...
Lütfen yazımı iyi okuyunuz. Ben '' spk lisansına denk bir mühendislik yada mimarlı diploması olduğunu ya da lisans gereksizmiş diploma yeterli imiş'' şeklinde bir imada bulunmadım. Siz, lisanslı değerleme uzmanı olabilirsiniz ama daha iyi bir okuyucu bile olamamışsınız. Sizin yazdığınız raporları okuyan bankalar kim bilir neler anlıyordur.  :)
Hayatınızda başarılar dilyoruz...