Gönderen Konu: Gayrimenkul değerlemeye e-imza zorunluluğu getirildi  (Okunma sayısı 2093 defa)

MEHMET

  • Administrator
  • GOLD ÜYE
  • *****
  • İleti: 266
    • Değerleme Uzmanlığı
Gayrimenkul değerlemeye e-imza zorunluluğu getirildi
« : Ocak 25, 2013, 05:53:26 ÖS »
Gayrimenkul değerleme hizmeti verecek olan şirketlere, elektronik imza zorunluluğu getirildi. Gayrimenkul değerleme hizmeti verecek olan şirketlere, bildirimlerini 11 şubat 2013'ten itibaren elektronik imzayla gerçekleştirme zorunluluğu getirildi.
SPK tebliğine göre, sözü edilen şirketler, bildirimlerini ıslak imza ile yazılı olarak yapmanın yanı sıra 11 şubat'tan itibaren, elektronik imzayla elektronik ortamda da gerçekleştirmekle yükümlü.

Buna ilişkin olarak Uzaktan Veri Alım Projesi-Değerleme Kuruluşları (UVAP-DK) uygulamasının 11 şubat'ta kullanıma açılacağı belirtilen kurul kararında, uygulamanın detayları da yer aldı.

Buna göre, nitelikli elektronik sertifika temin edilmesi planlanan sorumlu değerleme uzman/uzmanlarının isim-soyisim, e-posta ve TC Kimlik numarası bilgisinin, UVAP-DK erişim yetkisi verilebilmesi amacıyla, uvapdk@spk.gov.tr adresine 28 Ocak 2013 tarihine kadar iletilmesi; her bir değerleme kuruluşu için, yönetim kurulu kararı ile belirlenmiş en az iki sorumlu değerleme uzmanı adına 04 şubat 2013 tarihine kadar nitelikli elektronik sertifika temin edilmesi; en güncel haliyle değerleme kuruluşlarına ait ilgili tüm bilgi ve belgelerin UVAP-DK uygulamasına 11 şubat 2013 tarihine kadar kaydedilmiş olması gerektiği kaydedildi.

Belirtilen tarihe kadar bilgilerini tamamlamamaları halinde şirketler hakkında idari işlem yapılacak.

Kaynak: www.emlakbulten.com
Gayrimenkul Değerleme Uzmanı