Hatırladığım kadarıyla soruları ve Doğru yanıtları(BENCE) yazıyorum.Yanlış ve eksiklerimi düzeltirseniz sevinirim.
-SORU:Bina emlak vergi beyannamesi nereye verilmelidir?
YANIT:Gayrimenkulün bulunduğu yerdeki belediyeye.
-SORU:Aşağıdakilerden hangisi korunması gereken taşınmaz tabiat varlığıdır?
YANIT:Kaya sığınakları
-SORU:Kasım 2007 tarihinde kat mülkiyeti kanununda yapılan değişikliklerle Binanın hangi bölümü ortak alanlar içine alınmıştır?
YANIT:Kiriş ve kolonlar
-SORU:ımar kanununda adı geçen imar planları hangileridir?
YANIT:Bölge planları,Nazım imar planları,Uygulama imar planları
-SORU:Kat mülkiyeti K.göre,aşağıdakilerden hangisi Yöneticinin görevleri arasında değildir?
YANIT:Bağımsız boş yerleri kiraya verir.
-SORU:Aşağıdakilerden hangisi "serbest göçmen"kavramını doğru olarak açıklar.
YANIT:Türk soyundan ve Türk kültürüne bağlı olup,yerleşmek amacıyla tek başına ve ya toplu haldeTürkiye'ye gelip ,devlet eliyle iskan edilmelerini
istememek şartıyla yurda kabul edilenlerdir.
-SORU:Aşağıdakilerden hangisi Yapı denetim firmalarının görevleri arasında değildir.
YANIT:Yapılan tüm denetim hizmetlerine ilişkin belgelerin bir nüshasını il sanayi/ticaret müdürlüklerine vermek.Ruhsat ve eklerine aykırı uygulama yapılması halinde durumu Bakanlığa bildirmek(Bence:Yapılan tüm denetim hizmetlerine ilişkin belgelerin bir nüshasını ilgili idareye vermek.Ruhsat ve eklerine aykırı uygulama yapılması halinde durumu ilgili idareye bildirmek ).
-SORU:Aşağıdaki olaylardan hangisi kat irtifakının sonlandırılmasna sebep olmaz.
YANIT:Kat irtifakı olan arsa üzerindeki inşaatın 3 yıl içinde tamamlanamaması.
-SORU:Çevreyi kirletenler ve çevreye zarar verenlerin sorumlulukları ne türdendir?
YANIT:Kusur şartı aranmayan.
-SORU:Yapı ruhsatı alınması ve inşaatın tamamlanması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru değildir.
YANIT:Yapı ruhsatı alındıktan sonra 1 yıl içinde inşaata başlamış olmak ve başlama müddetiyle birlikte 4 yıl içinde bitirilmezse ruhsat hükümsüz olur(Bence:2 yıl içinde başlanabilir,5 yıl içinde bitirilmelidir).
-SORU:Tüketicileri koruma Kanununa göre hangi tür ayıplar tanımlanmamıştır?
YANIT:
------Devam ediyorum(Yukardaki soruları ve doğru yanıtlarını çıkarabilmek için biraz çaba sarfettim,benimde yanlışlarım vardı.Aşağıdakiler için yardımlarınızı bekliyorum).
-SORU:Aşağıdakilerden hangisi borcu kaldırmaz(geçersiz kılmaz)?
YANIT:-Alacağın Temliki seçenekler:-Takas,-Zamanaşımı,-Alacaklı ve borçlunun aynı kişi olması.
-SORU:Bağımsız kat malikleri kendi bölümlerinde hangi işi yapamazlar?
YANIT:Laboratuar,Diger seçenekler:-Kütüphane,-Av. bürosu,-Muayenehane,-Yazıhane.
-SORU:Aşağıdakilerden hangisi Tapuda tescil olmadan taşınmaz mülkiyetini kazanma hallerinden biri değildir.?
YANIT:Bağışlama
Diger seçenekler:-Miras-Kamulaştırma kararı,-Cebri icra,-ışgal
-SORU:Gayrimenkullerin yıllık vergi değer artışı ne zaman kararlaştırılır?(Soruyu tam hatırlayamıyorum)
YANIT:

Seçenekler:-Vergi döneminden 4 ay önce,-Vergi döneminin ilk 4 ayında,-Vergi döneminin ilk 6 ayında,-.......(Vergi Usul kanunu tebliğine göre(2002), Bina
m2 normal inşaat maliyet bedelleri uygulanacağı yıldan 4 ay önce,arsa ve arazilerin asgari ölçüde birim değer tesbiti 6 ay önce yapılıyor)
-SORU:Göçebelerin ve göçmenlerin,yerleri kamulaştırılanların,milli güvenlik nedeniyle yasal olarak yerleri ellerinden alınanlariçin aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
YANIT:Göçebelerin ve göçmenlerin,yerleri kamulaştırılanların,milli güvenlik nedeniyle yasal olarak yerleri ellerinden alınanlar kendilerinin araştırıp bulduklara yere
iskan edilmelerine yardım edilir(ıskan Kanununa göre ,Bu işi Yetkili idarenin oluşturduğu Komisyon yapıyor).
Diger seçenekler:-Çiftcilere ekebilecekleri toprak, kredi vb.yardımlar yapılır,-Esnaf ve sanatkarlara işyeri açılması konusunda kredi vb yardım yapılır.-Bunlar için
başka bir yerde konut yapılır,-....