Gönderen Konu: GENEL KURULA ÇAğRI  (Okunma sayısı 1599 defa)

erdocerci

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 3
GENEL KURULA ÇAğRI
« : Mayıs 22, 2010, 02:05:00 ÖS »
Merhaba Arkadaşlar,
30 Nisan 2010 tarihindeki "Değerleme uzmanları Birliği" seçimi çoğunluk sağlanamadığı için 26 Mayıs 2010 Çarşamba günü yapılacağı hepimizce malumdur.
26 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak olan birliğimizin genel kurulunda çoğunluk aranmadan katılımcıların oyu ile tebliğ gereği “3 sorumlu değerleme uzmanı” ve “3 sorumlu olmayan değerleme uzmanı” aday olup seçilecektir.
Bildiğiniz üzere liste şirketlerinde asgari 2 sorumlu değerleme uzmanı ile 3 sorumlu olmayan değerleme uzmanı bulunmaktadır.
30 Nisan’daki çoğunluk sağlanmaması nedeni ile ertelenen genel kurula yönelik yapmış olduğum analizde; birliğin yönetim kuruluna seçilecek olan “ 3 sorumlu değerleme uzmanı” ile “sorumlu olmayan 3 değerleme uzmanın BAZI liste şirketleri içerisinde bulunan sorumlu değerleme uzmanları ile yine BAZI liste şirketleri içerisinde bulunan sorumlu olmayan değerleme uzmanlarından veya BAZI Liste şirketlerinin göstereceği adaylardan olacağı yönünde hazırlıklar yapıldığı gözlemlenmiştir.
Yani; Lisansı olup bireysel çalışan kişi veya Lisansı olmayan şirketlerden veya TAşRADAN hiç bir kişi aday gösterilmemiş veya aday olamamakla karşı karşıya bırakılmışlardır.
Arkadaşlar zaten 3 sorumlu değerleme uzmanı mecburen liste şirketinden seçilmektedir.
Peki, soruyorum sizlere sorumlu olmayan 3 değerleme uzmanında liste şirketinden seçilmesi veya liste şirketlerinin belirleyeceği kişilerden seçilmesi ADıL bir durumudur. Hayır?
Peki, öyleyse neden böyle diye kendimize sormadan önce 4 yıl öncesinde "DUD " da yapılan seçimi düşünelim. O seçimi hatırlayanlar çok iyi bilir. O seçimde liste şirketleri tarafından buna benzer bir eylem ve dayatma yapılmaya çalışılmıştır. O zaman “DUD” Genel kurulunda yapmış olduğum konuşmamda Liste şirketlerinin piyasayı ele geçirmeye çalıştığı bireysel çalışan veya liste şirketi olmayan değerleme uzmanlarının bu tür yapılanmalarla zaman içerisinde yok olacağını açıkça ifade etmiştim.
Gelinen son duruma bakıldığında sektörümüzde bireysel çalışan lisanslı kişiler veya liste şirketi olmayan değerleme şirketleri bu zaman süreci içerisinde maalesef sektörde TAşERON haline getirilmeye çalışmışlar ve bundada çoğunlukla başarılı olmuşlardır.

LıDE BıR‘ıN internet sitesinde SEKTÖRÜN ÇÖZÜM ÖNERıLERı bölümünde 1. Madde Çözüm Önerisi aynen aşağıda belirtildiği şekildedir;

“SPK ve BDDK listesi ayrımı olmadan banka ve finans kurumlarının LıSANSLI GAYRıMENKUL DEğERLEME şıRKETLERıNı  TANIMASI ve GAYRıMENKUL DEğERLEMESıNı BU şıRKETLERE YAPTIRMALARI yönünde  karar alınmalıdır. “
şeklindedir.
BAZI LıSTE şıRKETLERı BU SEKTÖR “BıZıM” DEMEKTEDıR. BU DURUMDA BU YAPI ıÇERSıNDE OLAN ADAYLAR SEKTÖRÜN SORUNLARINI NASIL ÇÖZECEğı MALUMDUR.
Ben Liste şirketi karşıtı değilim.  Blok aday çıkarma belirli liste şirketlerince organize edilmektedir. Çoğu liste şirketleri bu olayın dışındadır.
BAZI liste şirketleri birlikte hareket ederek “OYUNU” kurallarına göre oynamaktadır. Bizim kızmaya hakkımız yoktur.
Ancak; “BU BÖYLE GıTMEZ! BÖYLE GıTMEMELıDıR.”
Demem şudur ki! Bu seçimde bu böyle giderse, bizler bireysel hareket edersek eğer   “BıREYSEL LıSANSLILARIN” Liste şirketi dışında ki şıRKETLERıN sektördeki varlığı zaman içersinde dahada kötüye gidecektir.
Bunun için “BıZLERıN,  BıZıM GıBı DÜşÜNEN ARKADAşLARIN DA birlikte hareket etmesi gerektiğine inanıyorum.
Arkadaşlar; 30 Nisan 2010 da yapılacak olan seçimlere “BıZLER” yani lisanlı bireysel veya liste şirketi dışındaki şirketlerdeki lisanslı arkadaşlar ile bu DAYATMAYA karşı olan BAZI LıSTE şirketlerinin KATILMAMIş olması nedeni ile çoğunluk sağlanamamıştır.
ÇOğUNLUğUN SAğLANAMAMIş OLMASI “BıZLERıN”  SEKTÖRDE GÜÇLÜ OLDUğUNUN EN BÜYÜK GÖSTERGESıDıR.
BıZLERE MESLEğıMıZE SAHıP ÇIKMAK ıÇıN SON BıR FIRSAT DOğMUşTUR.
ARKADAşLAR;
   “BıZLER” aslında çok güçlüyüz. “BıZLER” birlikteliğimizi sağlayamadığımız için gücümüzün farkında değiliz.
   Birlikte hareket etmediğimiz için yalnız ve güçsüz olduğumuz düşüncesine kapılmışmışız. Bu duygu ile “BıZLER” genel kurula ben gitsem ne değişecek, bir oyla ne olur DÜşÜNCESı ıÇERıSıNDE hareket etmişiz hep.
   Bizler aramızda güç birliği oluşturulmadığımız için bir defaya mahsus olsa da çok zor şartlarda kazanılan 300TL, 500TL masraf yapıp seçimlere katılmaktan imtina etmişiz. Bu nedenle SEKTÖRÜMÜZ içerisinde olmamız gereken yerde ve güçte maalesef olamamışız.
   Aslında GÜÇLÜ olan “BıZLER” bireysel hareketlerimizden dolayı gün geçtikçe sektördeki PASTA PAYINDA da PAYIMIZ ÇOK AZALMIş VE MAALESEF GÜÇSÜZLEşTıRıLMışıZ. HAKLARIMIZI ALAMAMIşIZ.
Ama  "BıZLER"  “BıRLıKTE HAREKET EDERSEK, ”
   Genel kurul sonrası yeni yönetim kurulunca iki yıllık görev sürecinde YENıDEN DıZAYN edilecek ve “MANıFESTOSU” yazılacak MESLEğıMıZDE “BıZLERıN” haklarını orada savunacak arkadaşların olması sağlanacaktır.
   BıZLER, “BıZLERı”, “BıRBıRıMıZı” 26. Mayıs 2010 günü seçimlere götürmeyi ikna edersek, seçime gidersek, iddia ediyorum bu sektörde “SÖZ” sahibi oluruz.
   ıddia ediyorum SESSıZ ÇOğUNLUK olan ve bu mesleği bizzat, bir fiil icra eden “BıZLER” genel kurula katılmamız halinde, “BıZLERDEN”, “BıZıM GıBı DÜşÜNEN BıR KAÇ ARKADAşIN “ sorumlu ve sorumlu olmayan değerleme uzmanları “ alanından yönetim kuruluna girmesi sağlanacaktır.
    Yönetim kuruluna girince ne olacaktır? Ne getirecektir;

1.   Sektörümüzün sorunlarının DAHA ADıL ve ADELETLı bir biçimde ele alınması ve mesleğimizin sorunlarının ve çözümlerinin sağlanması yönünde SÖZ sahibi olunacaktır.
2.   “Liste şirketi olmadan hizmet veren bireysel lisanslı kişi veya şirketlerinde sorumlu olmayan değerleme uzmanlarının birikmiş sorunlarının ele alınması sağlanacaktır.
3.   Yönetim kurulunda alınacak kararların TEK TARAFLI alınmasının önlenmesi ve Bankalarla yapılan anlaşmalarda veya çözüm ortaklığı ile yapılan işlerde tüm arkadaşların emeğinin karşılığını alacak şekilde ücret politikalarının oluşması sağlanacaktır.
4.   ılk oluşacak olan yönetim kurulunda  “BıZLERDEN” veya “BıZıM GıBı DÜşÜNEN” birkaç arkadaşın olması mesleğimizle ilgili alınan kararlarda BıZLERıN haklarını koruyan, alınan kararları doğru ve net olarak BıZLERE aktara bilenler olacaktır.
5.   BıZLERıN varlığı sektörde hissedilecek ve hissettirilecektir.

ARKADAşLAR; EğER BıZLER BU MESLEğı SÜRDÜRECEKSEK, BU SEKTÖRDE ış YAPACAK ıSEK SORUMLULUKLARIMIZIN GEREğıNı YERıNE GETıRMEK ZORUNDAYIZ. BıZLER BURADA SESSıZ KALAMAYIZ. KALMAMALIYIZ…
DEğERLı ARKADAşLAR;
BU SEKTÖRDE UZUN YILLAR ÇALIşAN ıZMıRDEN BıR ARKADAşINIZ OLARAK DıYORUMKı!
şıMDı SUSMA ZAMANI DEğıL.
şıMDı MESLEğıMıZE SAHıP ÇIKMA ZAMANI.
KEşKE!. DEMEMEK ıÇıN 26 MAYIS 2010 GÜNÜ ıSTANBULDA 10.00-17.00 arasında, Haliç Kongre Merkezi Sütlüce Mah. Eski Karaağaç Cad. Beyoğlu/ıstanbul adresinde olalım.
ARKADAşLAR LÜTFEN YANLIş ANLAMAYIN SAKIN. BENı ADAY FALAN ZANNETMEYıN.
AMACIM;
1.   MESLEğıMıZıN VE BıZLERıN HAKLARINI ARAYACAK BıZıM GıBı DÜşÜNEN, MESLEğıMıZıN SORUNLARI ıLE GERÇEKTEN TARAFSIZ MÜCADELE EDECEK,
2.    YÖNETıM KURULUNA SEÇıLDığıNDE KENDı şıRKETı MENFEATLARINI DEğıL TÜM SEKTÖRÜN MENFAATLARINI KORUYACAK,
3.   TAşRA OLARAK KABUL EDıLEN BÖLGEDEKı SORUNLARI AÇIKÇA TARTIşACAK VE TAşRANIN ÖNERıLERıNı DıKKATE ALACAK ADAYLARIMIZI GENEL KURULDAN ÖNCE BELıRLEYıP BU ADAYLAR ETRAFINDA “GÜÇ BıRLığı” YAPILMASIDIR.

   GELıN HEP BERABER TEK TARAFLI HAZIRLANAN “ETıK “ OLMAYAN BU LıSTE OYUNLARINI, DAYATMALARI BıRLıKTE BOZALIM!.
   OLUşACAK YENı YÖNETıM KURULUNUN ADıL, ADALETLı BıR şEKıLDE OLMASINI SAğLAYALIM.
   OYLARINIZLA, OYLARIMIZLA EYLEM YAPALIM.
   ARTIK YETER DEMEYE.  BıRLıKTE OLMAYA VARMISINIZ!

Sağlıklı, huzurlu, Bol kazançlı günler dileklerimle
Saygılar sunarım.
Erdoğan Çerçi.
Lisanslı değerleme Uzmanı
Lisans no: 400239
Tel: 0 533 350 8287
Faks; 0232 3690907
E posta; e.cerci@gmail.com

   Arkadaşlar lütfen bu yazı sizce olumlu ise tanıdığınız tüm arkadaşlara gönderilmesini sağlayabilirmisiniz. şimdiden Teşekkürler.
   Lütfen Önerileri olan arkadaşlar varsa önerilerinizi tartışmaya açabilirmisiniz.