Değerleme Uzmanları

GÜNCEL => TOPLANTILAR => Konuyu başlatan: MEHMET - Temmuz 14, 2009, 04:07:50 ÖS

Başlık: Uluslararası Deprem Sempozyumu Kocaeli 2009
Gönderen: MEHMET - Temmuz 14, 2009, 04:07:50 ÖS
Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, son yıllarda depremin etkilerinin azaltılmasını vurgulamak için büyük depremler, kaynakları ve doğasına yönelik halkı, yerel yöneticileri ve şehir plancılarını eğitmek ve uyarmak amacıyla yeni bir strateji benimsedi. Bu amaçla 2003, 2005 yıllarında ulusal ve 2007 yılında da uluslararası üç sempozyum düzenlendi.
"Uluslararası Deprem Sempozyumu 2009 Kocaeli"de ise jeofizik, jeoloji, jeodezi, çevre, inşaat mühendislikleri, mimarlık, arkeoloji, ekonomi, felsefe, hukuk, sosyal ve tıp bilimleri alanlarında depremle ilişkilendirilebilecek hemen hemen her konuda sunumlar yapılacak. Sempozyumun hedefi, depremle ilişkilendirilebilecek her konuda çalışan bilim adamlarını bir araya getirerek deprem riskinin, depremin ekonomik, sosyal ve psikolojik etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmalarda bilgi alışverişini sağlamak olarak belirtiliyor. Ayrıca etkinliğin diğer amaçları da şu şekilde sıralanıyor:

- Deprem afeti ile ilgili güncel araştırmalara odaklanmak,
- Deprem ile ilgili merkezi ve yerel tüm resmi kurumlar, özel sektör temsilcileri, STK'lar ve bireyleri biraraya getirmek,
- Tüm ülkelerden katılımcıların, deprem ile ilgili bilimsel, sosyal ve akademik bilgi, deneyim ve önerilerini paylaştığı bir platform oluşturmak,

Genel Bilgiler
Sempozyum Bilimsel Programı, sözlü ve poster sunulardan oluşacaktır. Sempozyuma dünyanın değişik bölgelerinden "Depremler" konusunda bilgi birikimlerini aktaracak uzmanlar davetli konuşmacı olarak katılacaklardır. Sözlü sunular ise paralel oturumlar şeklinde düzenlenecektir.

Gönderilen özetlerin değerlendirmesi, her konunun bilimsel kurulu tarafından yapılacak, değerlendirme sonucu sunuyu gönderene bildirilecektir.

Sunu Tipi
Sözlü Sunu: Her sunu tartışmalar dahil toplam 20 dakikadır. Sunuların Power Point formatında hazırlanması ve oturum öncesi ilgililere CD veya Bellek ile iletilmesi gerekmektedir. Oturum salonlarında Projektörler ve bilgisayarlar mevcuttur, bağlantı sorunları yaşanmaması için kişisel bilgisayarlar kullanılamayacaktır.

Poster: Poster sunular, 85cm genişliğinde 110cm yüksekliğinde alanlarda sergilenebilecektir.

Özet: Özetler, 15 Haziran 2009'a kadar yürütme kurulu sekreterlerine ulaşmalıdır. Katılımcılar özetlerini istedikleri oturuma gönderebilirler. Yazarlar sunularını ister sözlü ister poster olarak yapabilecekler. Oturumların konu bütünlüğü ve yoğunluğu dikkate alınarak son karar Bilimsel Kurul tarafından verilecektir.

Bütün özetler, özetler kitapçığında basılacaktır. Katılımcılar özet kitapçığını kayıt esnasında kayıt masasından alacaklardır. Gerekli düzenlemeler yapılabilirse, Sempozyum sonrasında sunular tam metin olarak yayınlanabilir.

Elektronik Ortamda Özet Gönderme
Lütfen özetlerinizi göndermek için, http://kocaeli2009.kocaeli.edu.tr sayfasından "kayıt formu ve özet gönderme"yi seçiniz. Burada bulunan template.doc dosyalarından bilim dalınıza uygun olanı indiriniz. Sonra bu dosyanın içine kendi özetinizi kopyalayıp yapıştırınız. Daha sonra template.doc dosyasının ismini code_yazarismi_yazarsoyismi_sunusayisi.doc (lütfen dosya ismi verirken Türkçe'de bulunan ç,ğ,ı,ö,ş,ü harflerini kullanmayınız) olarak değiştirip, formun özet gönderme yerinden genişletilmiş özetinizi "gönder" tuşuna basarak gönderiniz. Code numaranızı kayıt formundan "Başlıkların Kodları" tuşuna basarak öğrenebilirsiniz.

Kayıt
Kayıt için lütfen kayıt formunu web adresinden doldurunuz ve kayıt ücretini ödediğinizi gösterir belgeyi Sempozyum Yürütme Kurulu Sekreterine posta ile veya faks ile gönderiniz. Kayıt işlemleriniz toplam kayıt ücreti alınmadan yapılmayacaktır. Lütfen her kişi için bir başvuru formu kullanınız.

Kayıt ücretine Özet Kitapçığı, Kocaeli'ndeki misafirhaneler ile otellerden Umuttepe Merkez Yerleşkesine gidiş-geliş, öğle, akşam yemekleri (yerli alkollü içecekler) ve kahve/çay ara içecekleri dahildir.

Sempozyuma geldiğiniz gün, Umuttepe Merkez Yerleşkesi Prof.Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde açılacak olan kayıt masalarında da kayıt yaptırabilirsiniz. Sempozyum başlangıcında yapılacak kayıtlarda 15 Haziran 2009 tarihinden sonraki kayıt ücreti uygulanacaktır. 15 Haziran 2009 tarihinden itibaren posta ve faks ile başvuru kabul edilmeyecektir.

Kayıt Ücretleri
15 Nisan 2009
Delegeler: 200 Dolar
Öğrenciler: 100 Dolar
Eş: 100 Dolar

15 Mayıs 2009
Delegeler: 225 Dolar
Öğrenciler: 125 Dolar
Eş: 100 Dolar

15 Haziran 2009'dan Sonra
Delegeler: 250 Dolar
Öğrenciler: 150 Dolar
Eş: 100 Dolar

Kayıt sırasında, öğrenciler geçerli bir resimli öğrenci kimlik belgelerini göstermek zorundadırlar.

Ödeme Biçimi
Sempozyum kayıt ücreti, sempozyuma bildiri gönderildiğinde yapılmalıdır. Bütün ödemeler aşağıdaki verilen hesap numaralarına banka transferi veya kredi kartı ile ‘International Earthquake Symposium Kocaeli 2009‘a ödenecek şekilde olmalıdır.

ıptaller, Değişiklikler ve Geri Ödeme
ılaveler, değişiklikler ve iptaller için bütün istekler yazılı olarak 01 Ağustso 2007 tarihindene kadar yapılmalıdır. Yürütme kurulu yazılı olarak 15 Haziran 2009 den once gelen iptal istekleri için ön-kayıt ücreti geri ödemesi yapacaktır. 15 Haziran 2009 dan sonraki iptal istekleri için geri ödeme yapılmayacaktır. Geri ödemeler sepozyumdan sonra olacaktır.

Başlıklar
- Afet - Risk Yönetimi
- Hukuk Bilimleri
- Mühendislik Bilimleri
- Mimarlık Bilimleri
- Sosyal Bilimler
- Tıp Bilimleri
- Yer Bilimleri

Onur Kurulu
Gökhan Sözer (Kocaeli Valisi)
ıbrahim Karaosmanoğlu (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi)
Sezer ş. Komşuoğlu (Kocaeli Üniversitesi Rektörü)

Düzenleme ve Yürütme Kurulu
Başkan: Mithat Fırat Özer (Kocaeli Üniversitesi)

Düzenleme ve Yürütme Sekreterleri
şerif Barış (Kocaeli Üniversitesi)
Oya Çakın (Kocaeli Üniversitesi)
Ertan Pekşen (Kocaeli Üniversitesi)

Lokal Düzenleme Kurulu
Çevre Mühendisliği: Aykan Karademir (Kocaeli Üniversitesi)

Eğitim: Esma Buluş Kırıkkaya (Kocaeli Üniversitesi)

Felsefe
Sinan Özbek (Kocaeli Üniversitesi)
A. Ufuk Sezgin (Kocaeli Üniversitesi)
Yavuz Adugit (Kocaeli Üniversitesi)

Hukuk
Z.Gönül Balkır (Kocaeli Üniversitesi)
Yusuf Çalışkan (Kocaeli Üniversitesi)
ılker Çolak (Kocaeli Üniversitesi)

ıdari ve ıktisadi Bilimler
Yücel Demirer (Kocaeli Üniversitesi)
ısmail şiriner (Kocaeli Üniversitesi)
Makbule Önver (Kocaeli Üniversitesi)

ınşaat Mühendisliği
Sami Arsoy (Kocaeli Üniversitesi)
şevket Özden (Kocaeli Üniversitesi)

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği
Haluk Konak (Kocaeli Üniversitesi)
Murat Selim Çepni (Kocaeli Üniversitesi)

Jeoloji Mühendisliği
Feyzi Gürer (Kocaeli Üniversitesi)
Ercan Aldanmaz (Kocaeli Üniversitesi)
Dağhan Çelebi (Kocaeli Üniversitesi)

Kimya Mühendisliği: Veli Deniz (Kocaeli Üniversitesi)

Mimarlık
Rüveyda Kömürlü (Kocaeli Üniversitesi)
Ahmet Kıvanç Kutluca (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Tıp
Ahmet Tamer Aker (Kocaeli Üniversitesi)
Cavit Işık Yavuz (Kocaeli Üniversitesi)

Yer Bilimleri
T. Serkan Irmak (Kocaeli Üniversitesi)
Berna Tunç (Kocaeli Üniversitesi)
Serpil Gerdan (Kocaeli Üniversitesi)
Süleyman Tunç (Kocaeli Üniversitesi)
Deniz Çaka (Kocaeli Üniversitesi)
Demet Gider (Kocaeli Üniversitesi)
Türker Yas (Kocaeli Üniversitesi)
ı. Talih Güven (Kocaeli Üniversitesi)
Taciser Çetinol (Kocaeli Üniversitesi)
Nur Demir (Kocaeli Üniversitesi)

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 17 - 19 Ağustos 2009
Yer: Kocaeli
ıletişim
Telefon: +90262 303 31 21
Faks: +90262 303 30 03
E-posta: sbaris@kocaeli.edu.tr
Web Sitesi: http://kocaeli2009.kocaeli.edu.tr/index09_tr.htm