Değerleme Uzmanları

GENEL => DUYURULAR => Konuyu başlatan: hancerozer - Mayıs 04, 2013, 11:23:28 ÖÖ

Başlık: Sermaye Piyasasında Değerleme Faaliyetlerinde bulunacak değ.Firmaları Tebliği
Gönderen: hancerozer - Mayıs 04, 2013, 11:23:28 ÖÖ
]Arkadaşlar tebliğ 08.03.2013 yılında yayınlandı.1 yıllık sürecte uyum sağlanması hakkında tebliğ sunuldu.Tebliğden anlaşılacağı üzere 1 yıl sonra çözüm ortakları artık konut değerleme uzmanı veya Gayrimenkul Değerleme Uzmanlarından oluşacak şube açılmasıda yine lisanslı değerleme uzmanı sayesinde olabilecek artık firmalar kendi bünyelerinde sigortalı elemanları olacak yada bu şartlarda çözüm ortağı bulabilecek nihayet lise mezunu eksperlikten anlamayan veye ucuz çözüm ortağı olsunda vasfı ne olursa olsun ben işimi gördüreyim diyen firmalar artık  piyasadan silinecek tebliğin bütün lisanslı uzmanlara hayırlı olması dileğiyle

 şube açılması ve dışarıdan değerleme hizmeti alımı
MADDE 8 – (1) Değerleme kuruluşları merkez dışında şube açmak suretiyle örgütlenebilecekleri gibi, dışarıdan değerleme hizmeti de alabilirler.
(2) Değerleme kuruluşları, faaliyetlerini sürdürebilmek için yeterli mekân, personel ve donanıma sahip olması ve bünyesinde en az bir değerleme uzmanı istihdam edilmesi koşuluyla şube açabilir.
(3) Dışarıdan hizmet alımı, ancak Kurulun lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisansı veya konut değerleme uzmanlığı lisansı sahibi gerçek kişiler ya da Kurulca yetkilendirilmiş değerleme kuruluşlarıyla sözleşme imzalanması suretiyle mümkündür. Bu doğrultuda dışarıdan hizmet alınması yoluyla hazırlanan değerleme raporlarını tanzim eden kişilere de bu Tebliğin üçüncü bölümünde yer alan hükümler uygulanır.
(4) Bu maddenin üçüncü fıkrası kapsamında yapılacak değerleme faaliyetlerinde, değerleme raporu ve sözleşmenin bir örneği ile değerleme faaliyetinin kim tarafından yapıldığına ilişkin bilgilerin Birliğe iletilmesi zorunludur.
Tebliğin yayım tarihinden itibaren 1 yıl içinde uyum sağlaması zorunludur. Bu tarihe kadar sözü edilen düzenlemelere uyum sağlamayan değerleme kuruluşlarının sermaye piyasasında değerleme faaliyetinde bulunma yetkileri iptal edilir.



Başlık: Ynt: Sermaye Piyasasında Değerleme Faaliyetlerinde bulunacak değ.Firmaları Tebliği
Gönderen: A.Mesut TATLIPINAR - Mayıs 04, 2013, 05:44:58 ÖS
Değerli Arkadaşım,

Bildiğim kadarıyla; bahse konu  tebliğ, resmi gazetede henüz yayınlanmadı.  Bahsettiğiniz metin, SPK sitesinde taslak olarak yayınlanan metin olmalı. 08.03.2013 Tarihli Resmi Gazete'de de  böyle bir tebliğ yok.

Yine de, emin olmadığımı söylemek istiyorum. Tebliğin yayınlandığı Resmi Gazete'nin tarihini bildirirseniz konuya açıklık getirmiş olursunuz.

Teşekkür ederim

A.Mesut Tatlıpınar
Başlık: Ynt: Sermaye Piyasasında Değerleme Faaliyetlerinde bulunacak değ.Firmaları Tebliği
Gönderen: onur85 - Mayıs 04, 2013, 07:16:25 ÖS
Tabi bu tebliği taslağına dair beklentimiz, daha önce defalarca meslektaşlarımızla tartıştığımız üzere, düzenlemenin 'sermaye piyası mevzuatı' ile sınırlı kalmayıp, mantık doğrultusunda 'bankacılık mevzuatı'nıda kapsayacak şekilde revize edilmesidir.
Başlık: Ynt: Sermaye Piyasasında Değerleme Faaliyetlerinde bulunacak değ.Firmaları Tebliği
Gönderen: hancerozer - Mayıs 06, 2013, 09:15:29 ÖÖ
Henüz resmi gazetede yayınlanmadı ama yayınlandığında tebliğ bu şekilde olacak Bu spk nın hazırlağıdı taslak sonuçta