GENEL > ANKETLER

Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı

(1/4) > >>

MEHMET:
SPK'nın Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı ile ilgili neleri yanlış yapıyor. Nasıl olmasını isterdiniz? Anket ile birlikte yorumlarınızı da bizimle paylaşabilirsiniz....

taşınmaz:
bu uzmanlık alanı  teknik (inşaat,harita müh., şehir bölge planlama, mimar) eğtim almış meslek disiplinlerinin yapması gereken bir iştir.
Maalesef uzmanlık sınavlarına 4 yıl okul mezunu olan -açık öğretim dahil- herkes girebildiği için bu tarz polemikleri daha çok yaşayacağız ve  çok yakında bu uzmanlık alanını da kendi elimizle bitirip suyunu çıkaracağız.
Herkes bildiği işi yapmalıdır, bir meslek sadece 5 ders vermeyle elde edilemez.... Zaten bu durum Uluslarasası Değerleme Standatları'nada aykrıdır.

suysale:
taşınmaza;

bu mesleği birilerinin tekeline almaya çalışmayı bırakalım lütfen

simurg:
En başta Lisans almak için 3 senelik staj yapma zorunluluğu getirerek piyasada 5 ayrı -çok zor- sınavlardan geçmiş( 2009 temel finans başarı oranı %2.45)başarılı  Üniversite mezunlarının piyasada sömürülmesine (düşük maaş.yetersiz koşullar) olanak sağlıyor.Ayrıca sınavlarda stantard yok.ya çok zor yada kolay .Ancak kendi üst düzey yöneticilerinden birini 12 sene tecrübe koşulunu sağlaması gerektiğini unutmuşlar???

MKarakoç:
1998 yılından 2004'e kadar sözleşmeli eksper olarak çalıştım.5 yıl resmi kurum görevi nedeniyle ara verdim.  Kısmetse mayıs 2009 sınavına gireceğim.  Mimar olmam hasebiyle Değerleme işinde pek  zorlanmadım.

 Benim tecrübelelerim; Öncelikle Harita müh, mimar ve şehir plancısı meslekleri plan okuma ve yönetmelik bilgisi diğer mesleklere göre daha  kolay.

Her 4 yıllık  ünv mezunu olan yapabilir bu işi demek kolay ama uygulamada çok zorlar.
Sınav soruları ise bence çok zor, meslekte uzmanlığı geliştirici sorular yöneltilmeli.   
Ayrıca 30 yaş sınırı da konulabilir. Yaptığımız iş çok hassas, duygusallığa yer verilmeyecek bir iş. Tabi bu yaş meselesi benim şahsi görüşüm.
3 yıl staj vb uygulama çok önemli ve gereklidir. 

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git