GENEL > ANKETLER

DEğERLEME ÜCRETLERı KAÇ LıRA OLMALI ?

(1/4) > >>

akincimus:
    :)         Arkadaşlar, değerleme ücretleri sizce düşük mü ? 30 km. mesafeli değerleme ücreti sizce kaç liraya yapılmalı. Özellikle maliyet hesabı yapılarak fikir yazar mısınız?

ssensoz:
Değerleme ücreti verdiğiniz hizmet ile doru orantılıdır. Uluslararası standartlara uygun bir değerleme ise istenen,
doğal olarak ücretler de uluslararası standartlarda olmalıdır diye düşünüyorum..
Piyasada bu hizmetler, bütün meslek gruplarında olduğu gibi gereken önem verilerek yapılmadığı için bunun sonucu olarak da ücretlere yansımakta
ve söz konusu hizmetler için maalesef çok düşük fiyatlar teklif edilmektedir. Sonuç olarak bu hizmeti gereği gibi yerine getiren meslektaşlarımız mağdur olmaktadır. ıyi günler dilerim...    S. şensöz.

Exper:
Amerikadaki gibi ekspertiz bedelinin %1 i olmalı 8)

nyigitoglu:
Ulsular arası değerleme standartlarına göre ki bu durum SPK gayrimenkul değerleme uzmanlığında sorulan sorulara da çok sık konu olabilmektedir ki, rapor ücreti, gayrimenkulün değerine göre belirlenemez. Kaldı ki ülkemizde bu tip uygulamaların yenien bankaların batmasına varacak kadar vahim sonuçlar doğuracağına %100 eminim.

mehmetin0679:
emlakçılar bile alandan ve satandan %2 şer komisyon aldığı halde, bu işi bilmez değerleme şirketleri bankalara 200-250 tl arasına ekspertiz yapıyor. bi duruşunuz olsun yazık ya. bir emlakçı kadar olamadınız değerlendirme şirketleri

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git