Gönderen Konu: TAKBıS PROTOKULU TDUB SıTESıNDE YAYINLANMIşTIR.  (Okunma sayısı 14269 defa)

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: TAKBıS PROTOKULU TDUB SıTESıNDE YAYINLANMIşTIR.
« Yanıtla #45 : Ocak 15, 2014, 02:44:20 ÖÖ »
TAKBıS konusunun kökten çözümü vardı: Önerim şu idi: ışin talep çıktısını eline alıp, tapuya, kadastroya veya belediyeye giden ve adı üzerinde yazılı olan kişiye bütün kapılar ve imkanlar (kanuni düzenleme gerekiyorsa o da yapılmak kaydıyla) açılmalı. Proje, TAKBıS vs. alındıktan sonra, talep formuna görevli memur incelemenin yapıldığına dair sadece bir kaşe imza atmalı. Bu belge rapor ekine konulmalı. Buraya kadar tamam.

Gelelim ikinci aşamaya. Krediyi onaylayan bankada, kredinin muhatabı kişiye bir sürü imza attırılıyor. şu deprem sigortası, şu ekspertiz rapor ücreti ödemesi vs. Bir imza da, ekspertiz işlemi yapılırken filanca ilçe Tapu Müdürlüğü’ndeki incelemeden dolayı 11 TL, filanca belediyeden dolayı 15 TL. için attırılıp bu para Tapu Genel Müdürlüğü hesabına, belediye için ıller Bankası’na havale edilir. Oradan da ilgili yerlere taksimi yapılır. 2 ay sonra ilgili belediyeye gönderilir. ıptal olan değerleme raporları, revize raporlar vs. %10 bile tutmaz. Buna da rıza gösterilsin. ışin yorgunluğu bankadaki görevli memurun yapacağı iki havale kadardır. Böylece tüm belediyeler için tek fiyat da belirlenmiş olur. Hayırlısı diyelim. 

Bağımsız çalışan değerleme uzmanlarına şifre henüz verilmedi. Merakla bekliyoruz.

auzgur

  • Ziyaretçi
Ynt: TAKBıS PROTOKULU TDUB SıTESıNDE YAYINLANMIşTIR.
« Yanıtla #46 : Ocak 23, 2014, 03:56:28 ÖS »
Arkadaşlar daha önce bu platformda, benim de bahsettiğim bir konu vardı. Konuya yabancı arkadaşlar için yeniden açıklamak istiyorum. ıddiamız şu idi: Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü yetkilileri, tapu müdürlüklerinde proje incelemek üzere değerleme şirketlerince görevlendirilecek kişilerin, lisanslı değerleme uzmanı olduklarını zannediyor. Halbuki bunun böyle olmadığı hepimizin malumu. Bunun kanıtlanmaya ihtiyacı var diyenleri, aşağıda linki verilen duyuruyu incelemeye ve özellikle şu kısma dikkat etmeye davet ediyorum.

"...Elektronik ortamda kayıt almak suretiyle (tapu kaydını kastediyor), tapu müdürlüklerimize proje incelemek için başvuran lisanslı değerleme uzmanlarının www.tdub.org.tr kurumsal internet adresinde güncel tutulan (TDUBun sitesindeki "Takbis proje inceleme" kısmında ismi geçenleri kastediyor) değerleme uzmanı/değerleme şirketi temsilcisi olup olmadığının kontrolünün (bu kontrolde ismi çıkan herkesin lisanslı değerleme uzmanı olduğunu sonucuna varılmasını ve buna göre işlem tesis edilmesinini istiyor) sağlanması gerekmektedir.
Değerleme uzmanlarının bu tür başvurularında, sistem üzerinden başvuru yaparak tapu sicil bilgilerini görüntüleyen kişinin yanı sıra bağlantı kurulabilmesi halinde (aynı tüzel kişi değerleme şirketlerine bağlı değerleme uzmanları, vekaletname verilen değerleme uzmanları, sistem üzerinden alınan kayıt örneği veya yatırılan döner sermaye ücretini gösterir makbuz vb. belgelerle) sistem üzerinden başvuru yapan değerleme uzmanı dışında başka bir lisanslı değerleme uzmanı tarafından da proje incelemesi gerçekleştirilebilecektir."

Bu cümlelerde açıkça istenen durum şudur: Ya tapu kaydını almak üzere e-devlet üzerinden başvuru yapan lisanslı değerleme uzmanı yada aynı şirket namına çalışan başka bir lisanslı değerleme uzmanı tapu müdürlüklerinde proje incelemesi yapabilecektir.

Güneş balçıkla sıvanmaz. Er geç, bu meslekte, mesleği gerçekten ilmiyle icra etmek isteyen ve tüm mesaisini bu işe harcayıp, bu işi ek gelir kapısı olarak görmeden yapan geçek meslek erbaplarının yetişmesini sağlayacak düzenlemeler ama AB baskısıyla ama hak hukuk gözetilerek yapılacaktır. Beklemeden elimizden geleni yapalım....Sizi tapu müdürlüklerini uyarmaya davet ediyorum. Zira TDUB un resmi internet sitesinde "Takbis proje inceleme" başlığı altında çıkan isimlerin çoğunluğu lisanslı değerleme uzmanı falan değil. Bu kandırmaca acilen sona erdirilsin.

http://www.tkgm.gov.tr/sites/default/files/icerik/ekleri/img-122091138.pdf
« Son Düzenleme: Ocak 23, 2014, 04:09:17 ÖS Gönderen: ali11 »