Gönderen Konu: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı  (Okunma sayısı 5106 defa)

AZT

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 32
DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« : Temmuz 26, 2012, 03:23:40 ÖS »
BıRLığıN BU GÜNE KADAR YAPTIğI TEK şEY BıRLıK ÜYELERıNı HAKıM GÜÇLERLE BıRLıKTE ARKADAN VURMAKTIR. MALUM GÜÇLERıN TETıKÇıSı OLMAKTIR. SıZ EğER DAHA BAşINDAN BıRLıK YÖNETıMıNE BANKA VE şıRKET TEMSıLCıSı SOKARSANIZ O BıRLıKTEN HıÇBıRşEY BEKLEYEMEZSıNıZ.
BEN şıRKET SAHıBıYıM AÇIKÇASI YÖNETıMDE OLSAM BANKALARIN BASKILARINA NE KADAR DAYANABıLıRıM BıLEMıYORUM. SıZ OLSANIZ DAYANABıLıRMıSıNıZ. O YÜZDEN BıRLıK YÖNETıMı TAMAMEN BAğIMSIZ BıREYLERDEN OLUşMALI ıDı BUNU DEFALARCA DıLE GETıRMEME RAğMEN KıMSE BENı DıNLEMEDı. ZATEN ışLEVSıZ VE ÜYELERıNE ZARARI OLAN BıRLığıN KALDIRILMASI EN AZINDAN ÜYELERE MALı KÜLFET OLMAKTAN ÇIKACAKTIR. EN DOğRUSU BU KADAR SORUMLULUK ıSTEYEN ANCAK SORUMLULUK KARşILIğI BU KADAR OLUMSUZ KOşULLARI OLAN DEğERLEME UZMANLIğI ışıNı BIRAKMAKTIR. BEN BU KONUDA YAKLAşIK 15 YIL EMEK VERMış, BU ışE BATMIş, BAşKACA ış şANSI OLMAYAN BıR KARDEşıNıZ OLARAK DıRENECEK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI. ÜZERıMıZDEN ÇOK BÜYÜK PARALAR KAZANILIRKEN BıZLERıN VıCDAN CÜZDAN KISKACINA SOKULMAMIZ BENı KAHREDıYOR. şıRKET SAHıBı OLARAK LıDEBıRDE BULUNDUM ANCAK ORADA ÜYE şıRKET SAHıPLERı BıR ARAYA GELDıKLERıNDE DEDıKODU VE BOş SÖZLER VERMEKTEN BAşKA FAALıYETLERı YOK. HEPSı ARKALARINI DÖNDÜKLERıNDE şAHSı ÇIKARLARINA GÖRE HAREKET EDıYORLAR. YANı BıRLıKTE MESLEK ÇIKARLARI ıÇıN HAREKET ETMEK YOK. BU NEDENLE LıDEBıR DEN AYRILDIM. BU MESLEK MESLEK OLMAKTAN ÇIKIşTIR. SEKTÖRDEN DEFOLUP GıTMEK ıSTıYORUM ANCAK ELıM KOLUM BAğLI. BU ARADA SıZLERıNDE HAKLARINI ONLARA YEDıRMEYE ZORLANIYORUM Kı .... BENıM ıÇıN EN ACISIDA BU DURUMA DÜşMEKTıR.
DEğERLEME FıRMASI UDES STANDARDINDA RAPOR HAZIRLAYABıLMESı ıÇıN ASGARı RAPOR MALıYETı 300TL RAPOR ÜCRETı ıSE 500TL OLMASI GEREKıRKEN. EMEK YOğUN ış OLAN DEğERLEME RAPORUNUN 200TL YE YAPMAK ZORUNDA BIRAKILMASI ıNSANLIK DIşIDIR. DEğERLEME şıRKETı BU ÜCRETLE ANCAK ÇÖZÜM ORTAğINI BESLEYEBıLıR. şU ANDA BIRAKIN UDES STANDARDINI VASIFSIZ ELEMANLA BıLE ASGARı RAPOR MALıYETı 215TL YE ULAşMIşKEN, FıYAT DÜşÜREN şıRKETLERıN NASIL BU FıYATI AşAğI ÇEKTıKLERıNı SıZ TAHMıN EDıN.
SEVGıLı ARKADAşLARIM EğER BOGAZINIZA KADAR BU ışıN ıÇıNE BATMAMIşSANIZ YOL YAKINKEN BU MESLEKTEN UZAKLAşIN.
YOK EğER ISRARLI ıSENıZ HEPıMıZıN ALLAH YARDIMCISI OLSUN.
AMA BıLıN Kı ALLAH BıZE AYNI ZAMANDA AKIL DA VERDı!!!!

brandon

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 37
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2012, 04:02:53 ÖS »
Söylenecek söz yok.Çok doğru yazmışsınız...

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2012, 02:05:58 ÖS »
Sevgili Ahmet Ziya kardeşim,

ıyi havalarda herkes kaptanlık yapar. Ama, gerçek kaptan olabilmek için; fırtınalı denizlerde geminizi sağ salim limana götürebilmeniz gerekir. 

Pazarda haksız rekabatin olması, çok sayıda şirkete lisans verilmesi, TDUB'un işlevsiz hale getirilerek kapatılacak olması yeni bir olgu değil. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.  Bu platformda, şikayet ettiğiniz hususlara dair çok sayıda yazı yazıldı ve analiz yapıldı.

Kendi adıma, son seçimlerde bu yüzden aday oldum. Son TDUB seçimleri alenen manuple edildi. Kimler tarafından, nasıl manuple edildiğini açık açık yazdım. Hatta, gereğinden ağır sözler kullanmak zorunda kaldım. Hiç kimseden çıt çıkmadı. Gördüğüm şu; herkes şikayetçi, herkes bir şeylerin düzelmesini bekliyor... Ama, başkasından bekliyor. Pek az kimse, gerçek adıyla, hatta fotoğrafıyla ortaya çıkma cesareti gösteriyor. Sütre gerisinde, kafalarımızı kuma sokarak, korunaklı alanlarımızda kalarak sorunlarımızın çözülmesini beklersek daha çok bekleriz. Malum şairin dediği gibi; "hava kurşun gibi ağır"  karanlıktan aydınlığa çıkmak için birilerinin yanması gerekir.

Hiç kimse özeleştiri yapmaya yanaşmıyor. Sürekli kendi dışımızdakileri kişileri ve kurumları suçluyoruz.  SPK hayırlı bir iş yapmak isterken; yanlış bir strateji sonucu, sistemi  gerçek kişiler yerine sermaye şirketleri üzerine kurdu. Bu karar; 21. asrın değerlerine ters düşen, insanlara "sürü" muamelesi yapan " Jakoben" bir anlayışın ürünüdür.   

Sermaye şirketleri de para kazanabilmek için; her önüne geleni sahaya sürdü.  Kimse kimseyi kandırmasın... ışin hakkını vererek, daha doğrusu namusuyla işini yapan bir avuç değerleme uzmanına  karşın, şu anda dahi binlerce cahil, şarlatan hatta sahtekar ve namussuz insan "değerleme uzmanı" kisvesi altında parmak arası terlik ve bermuda şortla sahada dolaşıyor.  şirketler, merkezde çalıştırdıkları 3-5 işi bilen denetmenle, sahadan gelen saçma sapan raporları düzeltip bankalara gönderiyor.  ınsana yatırım yapmadan; bu tiyatro daha ne kadar sürdürülebilir?  Rapor ücreti 300, hatta 400 TL olsa; sahada tecrübeli, liyakatli  hatta lisanslı uzman mı çalıştırılacak?  Kesinlikle hayır. Aradaki fark; artı değer / haksız kazanç olarak şirketlerin cebine girecek.

Yaklaşık  5 yıldır sahada çalışmış lisanslı bir değerleme uzmanı olarak açıkça söylüyorum.  Bu kalitede yapılan bir iş için  rapor başına 200.- TL bile çok. Sahada çalıştırılan niteliksiz elemanların (mühendis, mimar ya da şehir plancısı olmaları farketmez)  günlük kazancı 25-30 TL civarında. Çözüm ortağı olarak çalışmak isteyen lisanslı uzmanlara bütün kapıları kapatacaksınız, adam yerine koymayacaksınız,  sonra da 25-30 TL yevmiye ile sigortasız adam çalıştırarak 300.- TL rapor başına ücret isteyeceksiz. Bunun bir tek izahı var: TERBıYESıZLıK !!!

Değerleme uzmanlığının saygın bir meslek,  değerleme işinin de dünya standartlarında yapılabilmesi için  TDUB gibi çatı örgütlerine ihtiyaç vardır. Bugüne kadar, TDUB'un "işgal altında" olması, kapatılmasını gerektirmez. Çünkü, Sui misal emsal teşkil etmez.

Bir de; "DEğERLEME şıRKETı BU ÜCRETLE ANCAK ÇÖZÜM ORTAğINI BESLEYEBıLıR" sözünüz biraz amacını aşmış. Emeğiyle çalışan insanlar beslenmez. Hayvanlar beslenir.   Bu "çirkin" sözünüz için herhalde bizlerden küçük bir özür dilersiniz.

Kendi adıma, "sektörden defolup gitmeyi" düşünmüyorum. Her meslekte olduğu gibi değerleme mesleğinde de "para" amaç değil yan üründür. Dürüstlük, bilgelik, ahlak, ve güvenirlilik gibi sağlam temeller üzerine oturtulmuş ilkeleriniz ve idealleriniz olmadan hiç bir meslekte para kazanamazsınız.

Türkiye'de de değerleme mesleğinin dünya standartlarında saygın bir meslek olabilmesi için mücadele etmeye devam edeceğim. şayet, siz de söylediklerinizde samimiyseniz  bu mücadeleyi birlikte yaparız.

Sevgi ve saygılarımla

A.Mesut Tatlıpınar
Değerleme Uzmanı


HALUK ÜNAL

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 31
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2012, 03:31:40 ÖS »
MERHABALAR,

Size katılıyorum Mesut Bey. Olumsuz ve karamsar düşüncelerin ve niyetlerin, bu siteyi takip eden meslektaşlarımızın, özellikle de bu mesleğe yeni giriş yapacak olanların moralini bozmaya yönelik olmaması gerektiği düşüncesindeyim. Her ne pozisyonda olursak olalım, lütfen olumsuz hezeyanlarımızı paylaşmayalım ve küçük düşürücü ifadeler kullanmayalım. Sektörün bittiği şeklindeki görüşlere katılmıyorum. Tam tersi herşey yeni başlıyor."Kaçış" en kolay olandır.Kalıp mücadele edenler, mutlaka güzel günler göreceklerdir.       
Saygılarımla,
Haluk ÜNAL


onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2012, 10:57:23 ÖS »
MERHABALAR,

Size katılıyorum Mesut Bey. Olumsuz ve karamsar düşüncelerin ve niyetlerin, bu siteyi takip eden meslektaşlarımızın, özellikle de bu mesleğe yeni giriş yapacak olanların moralini bozmaya yönelik olmaması gerektiği düşüncesindeyim. Her ne pozisyonda olursak olalım, lütfen olumsuz hezeyanlarımızı paylaşmayalım ve küçük düşürücü ifadeler kullanmayalım. Sektörün bittiği şeklindeki görüşlere katılmıyorum. Tam tersi herşey yeni başlıyor."Kaçış" en kolay olandır.Kalıp mücadele edenler, mutlaka güzel günler göreceklerdir.        
Saygılarımla,
Haluk ÜNAL



Karamsar olmamak için hiçbir sebep yok. Hele hele Türkiye gibi, okumuş ve uzmanlığını ispat etmiş kalifiye insanların en az para kazandığı ve onuruyla oynandığı geri kalmış bir ülkede yaşıyorsak. 2008 yılından beri sektörün içinde olan ve bu mesleğin gelecek vaad ettiğini birçok ağızdan duyan ve çeşitli akedemisyenlerden de aldığım bilgilere dayanarak kendimi lisans almak için çalışmaya verdim. Çok heyecan, çok sıkıntı yaşadım. Allah'a şükür lisansımı 1 sene önce aldım ama neredeyse almaz olsaydım diyorum. Mesleğe stajyer olarak ilk adım attığım dönemki ile şuanki dönem arası DAğLAR KADAR FARK VAR. Bunu bizzat yaşayarak gördüm. Çevredeki şahısları, sektörde faaliyet gösteren kalifiye olmamış ve lisanssız yığınla insanı hergün görüyorum. Onlara kızmıyorum, onlara bu hakkı yasalar veriyor ve onlarda ekmek parası derdinde ama benim ekmeğimin kesildiği yerde bende sesimi çıkartırım. Bu lisans kolay alınmadı, üninversite kolay bitirilmedi, bir aile, hele hele yetim veya öksüz büyümüş insanların binbir zorlukla elde ettiği ve bir meslek edindiğini ZANNETTığı değerleme uzmanlığı hem mevcut ücret adaletsizliği, hem lisans almamın hiçbir işe yaramamış olması, hemde Çözüm Ortaklığı adı altında dayatılan KÖLELıK sistemi dolayısıyla TAMAMEN ÖLMÜşTÜR. Bu bence bazı siyasi veya kapital düzenin baş aktörleri tarafından BıLıNÇLı olarak dizayn edilmiş bir öldürüştür. Bunu geçmişten günümüze dair gün ve gün çıkartılan değerleme uzmanlığını öldürücü SPK ve BDDK tebliğleri, değerleme şirketi kavramının eskale edilmesi ile en basitinden görebilirsiniz.

Değerleme Uzmanlığı olarak edindiğimi zannettiğim bu meslek aslında meslek niteliğini kaybetmektedir. Simit satan, temizlik işlerine giden ilkokul mezunu bir yurttaşımızın emek-ve-bilgi yoğun efor gerektiren bu meslekten daha çok getirisi olduğu açıktır. Bu meslekte genç olmam karamsar olmamın sebebi değildir. Geçmişteki uygulanan politikalarıda gördüm, fiyatlarıda gördüm, şartlarıda gördüm. Malesef bugünüde görüyorum. Arada OKYANUSLAR KADAR FARK var. Yurtdışında, özellikle ABD'de bu işi yapan meslektaşlarımın şartlarını ve kazandıkları paranın doğruluğunu da çok iyi biliyorum. Orantısızlık DEVASA boyutlarda.

Bu sektörü ve bu mesleği bu hale getiren şahısları da kendi çapımda biliyorum lakin Allah'ım tüm şahısları biliyor. ıçinde bulunduğumuz bu lanet şartları Türkiye'de yaşamamızdan dolayı bize dayatan kapitalist yöneticiler ve siyasi irade üzerinde 1 gram bile hakkım varsa tamamını HARAM ediyorum. Geleceğe dair zerre kadar ümit beslemeyen, beslemenin kendi çapımda "ahmaklık" olduğunu sistematik ve istatistiksel olarak ortaya çıkarmış bir kardeşiniz olarak.

Herkesin ve benden önce ve sona mesaj yazan tüm değerli büyüklerimin görüşlerine de katılsam da katılmasada saygı duyuyorum.

ınşallah ben yanılırımda sektör hak ettiğimiz şartları, ücretleri ve çalışma hakkını bize geri sunar, lakin yanılmayacağımdan büyük ölçüde eminim.

Saygılarımla,

Onur
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2012, 11:26:48 ÖS Gönderen: onur85 »

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2012, 02:10:08 ÖÖ »
ÇÖZÜME DAVET

Mesut Bey, SPK kanun taslağı; 19.06.2012 günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildiğini ilk sizden öğrenmiştik. Bu taslakta TDUB’un kaldırılabileceği belirtilmekte idi.

Bizleri ilgilendiren önemli bir kanun çıkıyor. Sizlere teklifim şudur:  aramızda bir ekip oluşturalım, TBMM açılır açılmaz, Plan ve Bütçe Komisyon başkanı başta olmak üzere randevu alabildiğimiz tüm üyeleri ziyaret edelim. 5 kişilik ekip yeterli. Mecliste odalar küçük. Görüşlerimizi söyleyelim. Onlardan bilgi alalım. Belki de hayırlı bir kanun çıkıyor bilgisini alır rahatlarız. Ama şu an hiç te rahat değiliz. 4 değerleme uzmanı arkadaş çıkar ise, randevuyu ben ayarlayabilirim.

ıkinci teklifim, ortak amaçlar doğrultusunda metinler hazırlayıp komisyon üyelerine, bireysel olarak gönderelim.

Burada tek taraflı hayıflanmalarla sonuca gidemeyiz.

Eğer bu teklifleri kabul buyurur iseniz, form sitesinde yeni bir sayfa açarak, kanun tasarısı hakkında neleri konuşacağımızı tartışalım.

Selam ve saygı ile.

creacer

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 117
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2012, 03:10:54 ÖS »
Araç ekspertizinde lisanslı eksperin aracın bulunduğu yere bizzat gitmesi mecburidir. Gayrimenkul değerleme Uzmanlığı lisansı almış kişilerin değerlemesi yapılacak (arsa konut dükkan vb) yere bizzat gidip görmesi, tapu ve belediyelerden gayrimenkul değerleme adı altında bilgi talep edenlerden gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisanansının talep edilmesinin mecburi kılınması gibi kurallar olsa sistem otomatik olarak bu yeni durum çerçevesinde şekillenir. şu an oturduğu yerden rapor okuyup imzalayan gayrimenkul değerleme uzmanları rapor başına 300 tlyi bile kabul etmez. Ama şuan keyifler yerinde Türkiyenin dört bir tarafından çözüm ortaklığı adı altında birsürü kişiyle anlaş onların yanında çalışan lise mezunu universite öğrencisi kardeşlerimizin topladığı ve hazırladığı raporları gözden geçirip altına Ankaradan ıstanbuldan imza at sonra da 300 tl iste oh ne ala memleket...  Mesut bey gerçekten doğru ve yerinde tespitlerinizden ötürü size teşekkür ediyorum. "SPK hayırlı bir iş yapmak isterken; yanlış bir strateji sonucu, sistemi  gerçek kişiler yerine sermaye şirketleri üzerine kurdu. Bu karar; 21. asrın değerlerine ters düşen, insanlara "sürü" muamelesi yapan " Jakoben" bir anlayışın ürünüdür."   

« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2012, 03:22:06 ÖS Gönderen: creacer »

Exper

  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 277
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2012, 08:16:25 ÖS »

[/quote]

Karamsar olmamak için hiçbir sebep yok. Hele hele Türkiye gibi, okumuş ve uzmanlığını ispat etmiş kalifiye insanların en az para kazandığı ve onuruyla oynandığı geri kalmış bir ülkede yaşıyorsak. 2008 yılından beri sektörün içinde olan ve bu mesleğin gelecek vaad ettiğini birçok ağızdan duyan ve çeşitli akedemisyenlerden de aldığım bilgilere dayanarak kendimi lisans almak için çalışmaya verdim. Çok heyecan, çok sıkıntı yaşadım. Allah'a şükür lisansımı 1 sene önce aldım ama neredeyse almaz olsaydım diyorum. Mesleğe stajyer olarak ilk adım attığım dönemki ile şuanki dönem arası DAğLAR KADAR FARK VAR. Bunu bizzat yaşayarak gördüm. Çevredeki şahısları, sektörde faaliyet gösteren kalifiye olmamış ve lisanssız yığınla insanı hergün görüyorum. Onlara kızmıyorum, onlara bu hakkı yasalar veriyor ve onlarda ekmek parası derdinde ama benim ekmeğimin kesildiği yerde bende sesimi çıkartırım. Bu lisans kolay alınmadı, üninversite kolay bitirilmedi, bir aile, hele hele yetim veya öksüz büyümüş insanların binbir zorlukla elde ettiği ve bir meslek edindiğini ZANNETTığı değerleme uzmanlığı hem mevcut ücret adaletsizliği, hem lisans almamın hiçbir işe yaramamış olması, hemde Çözüm Ortaklığı adı altında dayatılan KÖLELıK sistemi dolayısıyla TAMAMEN ÖLMÜşTÜR. Bu bence bazı siyasi veya kapital düzenin baş aktörleri tarafından BıLıNÇLı olarak dizayn edilmiş bir öldürüştür. Bunu geçmişten günümüze dair gün ve gün çıkartılan değerleme uzmanlığını öldürücü SPK ve BDDK tebliğleri, değerleme şirketi kavramının eskale edilmesi ile en basitinden görebilirsiniz.

Değerleme Uzmanlığı olarak edindiğimi zannettiğim bu meslek aslında meslek niteliğini kaybetmektedir. Simit satan, temizlik işlerine giden ilkokul mezunu bir yurttaşımızın emek-ve-bilgi yoğun efor gerektiren bu meslekten daha çok getirisi olduğu açıktır. Bu meslekte genç olmam karamsar olmamın sebebi değildir. Geçmişteki uygulanan politikalarıda gördüm, fiyatlarıda gördüm, şartlarıda gördüm. Malesef bugünüde görüyorum. Arada OKYANUSLAR KADAR FARK var. Yurtdışında, özellikle ABD'de bu işi yapan meslektaşlarımın şartlarını ve kazandıkları paranın doğruluğunu da çok iyi biliyorum. Orantısızlık DEVASA boyutlarda.

Bu sektörü ve bu mesleği bu hale getiren şahısları da kendi çapımda biliyorum lakin Allah'ım tüm şahısları biliyor. ıçinde bulunduğumuz bu lanet şartları Türkiye'de yaşamamızdan dolayı bize dayatan kapitalist yöneticiler ve siyasi irade üzerinde 1 gram bile hakkım varsa tamamını HARAM ediyorum. Geleceğe dair zerre kadar ümit beslemeyen, beslemenin kendi çapımda "ahmaklık" olduğunu sistematik ve istatistiksel olarak ortaya çıkarmış bir kardeşiniz olarak.

Herkesin ve benden önce ve sona mesaj yazan tüm değerli büyüklerimin görüşlerine de katılsam da katılmasada saygı duyuyorum.

ınşallah ben yanılırımda sektör hak ettiğimiz şartları, ücretleri ve çalışma hakkını bize geri sunar, lakin yanılmayacağımdan büyük ölçüde eminim.

Saygılarımla,

Onur
[/quote]

ıbretlik paylaşım her kelimesine katılıyorum yeni başlayan arkadaslara her zaman dıyorum lısans sınavına calısacagınızın yarısı kadar KPSS ye calısın mis gibi memur olun. Sektörün bu hale gelmesinin tüm sebebi devlettir, devletin uyguladığı neo liberal politikalardır. Değerleme uzmanlarının hiç bir değeri bulunmamaktadır. Meslekler listesine bile bu sene girmiştir. Azcık ses çıkarsak bankalar birliği tepemize binip cezalandırıyor. Birlik olmaya çalışıyoruz SPK fes ediyor. Bankaların oyuncağı olmuş durumda olmakla birlikte işin üzücü yanı resmi kurumların bu işe çanak tutması ayrıca üzüntü verici bir olaydır. şu anda Değerleme Uzmanının bile ne olduğu meçhuldür. Mesleğe dün başlayanda gayrimenkul değerleme uzmanı olarak imza atıyor. 10 yıllık uzmanda aynı imzayı atıyor kimse birsey diyemıyor.Değerleme uzmanları resmen ortada anasız babasız öksüz çocuk muamelesi görmektedir. Herkez tutturmuş rakabet kurulu izin vermiyor diye. kardeşim ıMO dan proje geçiriyorsun adam projene göre buna 40.000TL den aşağı fatura kesemessın diyor. ıMO rekabet kurulunun ilgi alanı dışında galiba, aynı şey mimarlar odası içinde geçerli. Buradaki olay "altın kimdeyse kuralı o kayar"

tuðba

  • deptha
  • STANDART
  • STANDART
  • **
  • İleti: 35
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2012, 01:26:26 ÖS »
''kardeşim ıMO dan proje geçiriyorsun adam projene göre buna 40.000TL den aşağı fatura kesemessın diyor. ıMO rekabet kurulunun ilgi alanı dışında galiba, aynı şey mimarlar odası içinde geçerli.''
Yıllarca projecilikle uğraşan biri olarak, dışardan bakınca evet kestiğiniz fatura resmi rakamlar üzerinden ama ya karşılığında aldığınız ücret?
Hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değil maalesef. Bu iş kişisel çözümden geçer. Evet tablo oldukça karamsar. Ama bu tablonun ressamları maalesef ki yine bizleriz. Tepki vermeyi ve tavır koymayı bilmediğimiz sürece bu tablonun değişeceği de yok...

Exper

  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 277
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2012, 04:44:12 ÖS »
Tuğba hanım burada söz konusu olan alınan ücret değil, tabıkı 40.000-TL fatura kesıldı dıye 40,000-alınmıyor. KDV+Stopaj+2000-3000-TL paraya bu iş dönebiliyor piyasada. Benim belirtmek istediğim 40,000-TL fatura diye diretebiliyor ıMO. Asgari ücret budur diyebiliyor. Bankalar, 300 tl fatura kes ben sana 200 tl ödeme yapayım diyecek hali yok

acar

  • STANDART
  • GOLD ÜYE
  • **
  • İleti: 131
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #10 : Ağustos 01, 2012, 10:45:13 ÖÖ »
Dediğiniz gibi bankaların asgari ücret belirlenmesi durumunda, asgari ücretten fatura kesip daha düşük ücret verecek durumu yok. bu yüzden zaten bu asgari ücret belirlenmiyor. ıMO örneği tüm mühendislik dalları için geçerli. ıMO nun asgari ücret belirlemiş olmasının uygulamada kimseye bir getirisi olmuyor. aksine zararları olabiliyor. Sonuçta piyasada herkes asgari ücretin çok çok altında i yapıyor. Bu durum açıkça böyle iken asgari ücreti istediğin kadar belirle, arttır bir anlamı yok. Bu yüzden birliğin yapamadığı şeyi tüm mühendis odaları yapıyor demek çok doğru değil bence.

seti

  • Seti
  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 92
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #11 : Ağustos 06, 2012, 12:11:18 ÖÖ »
şOK. şOK.şOK.............................................................
Fotoğraf makinası satın alabilen herkes değerleme uzmanı oldu :)

onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #12 : Eylül 14, 2012, 01:04:48 ÖS »
Herhangi bir düzelme yok ve gün geçtikçe daha kötüye gidiyor.

onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2012, 07:29:55 ÖS »
Görüşlerin çoğuna katılıyorum. Meslek onuru ve hakedilen şartlar tesis edilene kadar lisansımı kenarda tutmaya ve faaliyetlerimi askıya almaya karar verdim. Hiçbir uzman meslek grubu ile alay edilemez. ıstedikleri niteliksiz şahıslara çorba parasına iş yaptırsınlar, zaten ileride bu şekilde belalarını bulacaklar :)

Herkese saygılar.

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: DEğERLEME UZMANLIğI YOK EDıLDı
« Yanıtla #14 : Eylül 20, 2012, 02:29:55 ÖS »
Arkadaşlar,

Herkes içinde bulunduğumuz durumun analizini ve ÇÖZÜM önerisini; Başbakanlık, SPK ve BDDK başkanlığına yazsın. Zaten BDDK yönetimi değişti. Belki bunlar insaflıdır. Yarın mahşerde bunlar karşımıza çıkıp ta, "Biz bu durumda olduğunu bilmiyorduk. Sizlerin haksızlığa uğradınızdan haberimiz yoktu" demesinler.

Ben görevimi yaptım.  Ne kadar çok yazı giderse, o kadar faydalı olur. 3 tane A4 kağıt ve üç kuruş kargo parasına ciddi çözüm üretilebilinir. Ayrıca SPK Kanun taslağının mecliste olması önemli bir avantaj. Bu konuda da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu' na da yazı gönderdim.
Takdir sizlerindir.
Saygılarımla.