Gönderen Konu: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama  (Okunma sayısı 11979 defa)

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #30 : Kasım 01, 2013, 02:24:05 ÖÖ »
 Değerli  Arkadaşlarım,

Bu konudaki itirazımız; ne zaman kaybı ne de  para pul meselesidir!   Haysiyet cellatlığına, haksızlığa , hukuksuzluğa, saygısızlığa ve  aç gözlülüğe karşı  verilen bir haysiyet mücadelesidir!

Sözde , kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olan TDUB yöneticileri, kurulduğu günden bu yana, anonim şirketleri adeta putlaştırmaktadır. ınatla ve ısrarla; başkalarının sırtından geçinmeyi reddederek,  kendi  emeği ve alın teriyle sahada çalışarak mesleğini icra etmek  isteyen insanlar yok sayılmaktadır. Aşağılanmaktadır. Sistematik olarak itibarsızlaştırılmaktadır!

Bu meslek Türkiye'de icat edilmedi.  Eğer, değerleme uzmanlığı gerçekten bir meslekse; bu mesleği icra edecek olanlar gerçek insanlardır. Anonim şirketlerin mesleği olmaz!  Değerleme Uzmanı demek,  değerleri olan insan demektir.  Önce kendine ve kendi değerlerine saygısı olan insan demektir.

Türkiye'de, değerleme mesleği adına; ana teması sahtekarlık  ve düzenbazlık olan bir tiyatro oynanıyor!   Yeter artık! Fazladan kazanılacak üç kuruş haram para için,  binlerce  insanın hayalleriyle, istikballeriyle, izzeti nefisleriyle bu denli oynamak ayıptır, günahtır!

Lanet olsun!!!

creacer

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 117
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #31 : Kasım 01, 2013, 11:46:38 ÖÖ »
Yaşanılan sorunların çözüm yollarında, bağımsız çalışan Lisanslı Değerleme Uzmanlarının menfaatlerinin gözetilmemesinin nedeni yönetimde temsilde adaletin olmamasıdır.
“Yönetim Kurulu
MADDE 16- (1) Yönetim Kurulu, Genel Kurulca seçilen yedi asıl ve yedi yedek üyeden oluşur. Bir asıl ve bir yedek üye SPK tarafından gösterilen, 11/8/2001 tarihli ve 24490 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar ıçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya ılişkin Esaslar Hakkında Tebliğ (Seri:VIII, No:34)’in 7 nci maddesinin (b) bendi uyarınca gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisansı alan adaylar arasından seçilir. Kalan altı asıl ve altı yedek üyeden; üç asıl ve üç yedek üye SPK tarafından değerleme hizmeti vermek üzere listeye alınmış değerleme şirketlerinin sorumlu değerleme uzmanları arasından, üç asıl ve üç yedek üye ise sorumlu değerleme uzmanı sıfatını haiz olmayan değerleme uzmanları arasından seçilir. Aynı değerleme şirketinden birden fazla kişi aynı anda Yönetim Kurulunda yer alamaz.”

TBMM’nde illeri temsil edecek milletvekilleri sayısı o illerin nüfusu ile orantılıdır. 100 tane şirketin(TDUB’ne üyelikleri bile olmaksızın) hakkını korumak için 3 üye 1500 tane Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı için 3 tane üye yönetime yönetici seçtirilirse  yönetimde temsilde adalet sağlanmış olur mu?. TDUB’ne sadece Lisanslı Değerleme Uzmanı kişiler üye olabiliyorlarsa yönetimin SPK tarafından gönderilen kişi hariç tamamının Lisanslı Değerleme Uzmanları içerisinden seçilerek oluşturulması gerekir, değerleme şirketleri kendi menfaatlerini gitsin LıDEBıR’de korusunlar. Daha baştan yönetim oluşturulurken bağımsız çalışan Lisanslı Değerleme Uzmanları ve şirketler diye sınıflar oluşturup yönetmeye kalkarsanız güçlü olan kendi menfaatleri doğrultusunda yönetimden kararlarını çıkarır.

Sonuç: Mesut Beyin de belirttiği gibi “Sözde , kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olan TDUB yöneticileri, kurulduğu günden bu yana, anonim şirketleri adeta putlaştırmaktadır. ınatla ve ısrarla; başkalarının sırtından geçinmeyi reddederek,  kendi  emeği ve alın teriyle sahada çalışarak mesleğini icra etmek  isteyen insanlar yok sayılmaktadır. Aşağılanmaktadır. Sistematik olarak itibarsızlaştırılmaktadır!”

maras46

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 212
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #32 : Kasım 02, 2013, 01:35:59 ÖS »
Sadece yazıyoruz, stres atıyoruz. Çözüm makamlarında oturanlar galiba 3 maymunu oynuyor. "Ben duymadım, ben görmedim, ben bilmiyorum" piyesi oynanıyor. Çözüm önerisi gerek.
Benim önerim dernek kuralım. Ankara veya ıstanbul merkezli olmalı. Ben taşradayım. Ama derneğin yönetiminde yer alabilirim. Yıllık toplantılarına katılırım. Başlangıçta 50 üye olursa bu iş yürür. Derneği ayakta tutacak miktarda aidatı herhalde ödeyebiliriz. Ankara veya ıstanbul'da bu işi üstlenecek biri var ise lütfen ortaya çıksın. Derneğimizin yönetim kuruluna, BDDK, SPK ve Bakanlık randevularını ben üstlerim. Sorunlarımızı kendimiz anlatalım. Lisansımızın ayaklar altında çiğnenmesine dur demenin başka yolunu bilen var ise burada anlatsın. Burada yazarak kendimizi rahatlatmaktan öte birşeyler yapmak gerek. Bu fikir üzerine tartışalım.
Saygılarımla
Ahmet GÖÇER
Kahramanmaraş/Elbistan

asyadegerleme

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 44
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #33 : Kasım 02, 2013, 08:19:59 ÖS »
SAYIN ACAR
Listenin amacı illerde%50 ile  serbest çalışan Lisanslı Değerleme uzmanlarının tamamını %55-60 vererek çalıştıkları firmalardan transfer etmek.
2-3 yıldır sahada çalışan deneyimli inşaat mühendisi Mimar ve şehir plancısı arkadaşları şu anda 1800-2ööö TL çalışanları 2000TL maaş + 15 işlemden sonra  prim sistemi ile ortalama 3.000 TL maaşlarla kendi firmalarına katmak,bu şekilde 20 yakın kurumsal firmaların sektörde tekel oluşturmak ve iş hacmi az olan ve bankaların yedek listesinde bulunan 50 yakın firmanın 1-2 lisans eksiklerini tamamlasını engellemek SPK listesinden çıkmasını sağlamak,ve Aralık ayında bankalara illerde sözleşmeli çalıştıracakları çözüm ortakları bulamadıkları için bankalardan iş almasının yedek listede olanların listeden çıkmasını sağlayacaktır.
Bu listeler takbis sisteminde görüleceğinden yönetime gerek kalmadan çok firmanın Tapu arşiv memurlarından alacaklarını göreceksiniz.
3 ay önceden zaten bu uygulamalar tebliğ taslağından sonra başlamıştı şimdi dahada hızlanacaktır.
Sonuç olarak şu anda serbest çalışan lisanslı çalışanların uğradığı haksızlıklara seyirci kalan şirketler listeden çıkarılıp bankalardan iş alamadıkları zaman büyük balıkların küçük balıkları nasıl yuttuğunu göreceklerdir.

ekspermuhendis

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 49
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #34 : Kasım 04, 2013, 11:49:05 ÖÖ »
Evet gerçekten yazdıklarımızın sadece stres atmamımıza yaradığı gibi bir görüntü var. Ama herkesin malumu, bu forum bazı ilgililer tarafından takip ediliyor.  şu anki şartlarda herkes elinden geldiğince konuya, mesleğin sorunlarına, karar vericilerin, ilgililerin dikkatini çekmeye çalışmalı diye düşünüyorum. Ve seçimlere gelmeyip buradan yazmanında çok anlamlı olmadığını düşünüyorum. Bunu ıstanbul dışından seçimlere katılan birisi olarak yazıyorum. Mevcut şartlardan rahatsız olan herkesin başta genel kurul ve seçimlere katılarak, mesleği için elinden geldiğince bişeyler yapması gerekir.

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #35 : Kasım 04, 2013, 09:09:11 ÖS »
Değerli Arkadaşlar,

Gerçekten haklısınız.

Çoğu zaman ben de; artık yazmanın bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum. Söylenebilecek her türlü sözü söyledik, yazdık, çizdik.  Yüzlerce soru sorduk. Allah rızası için dahi,  bir tekine bile cevap alamadık. Gördük ki; hiç kimsenin vicdanı kanamıyor, yüzü kızarmıyor. Ya da, müdahil olup içinde debelenmeye mahkum edildiğimiz  bu çirkefi üzerlerine sıçratmaktan çekiniyorlar.

Bu platformda dile getirilen  bütün şikayet ve temenniler; özet şekilde, TDUB yönetim kuruluna da, Disiplin Komitesi Başkanlığına da , SPK'ya da  yazılı olarak  iletilmiştir.  Bu saatten sonra hiç kimse; "haberimiz yoktu" palavrasının arkasına sığınamaz.

ıddialarımız ortada... Hepsi yazılı ve imzalı bir şekilde masalarda duruyor. Kendi adıma, TDUB yönetimine de, SPK'ya da yazılı ve ıslak  imzalı olarak "talep edildiği takdirde; bütün bu iddialarımızı somut delillerle  ve rakamlarla Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri de dahil her türlü merci önünde ispat etmeye hazır olduğumu,  ispat edemediğim takdirde, bu mesleği derhal bırakacağımı ve lisansımı iade edeceğimi" açık ve net bir biçimde beyan ettim.

Beni en çok rahatsız eden husus; ne para,  ne pul  de mesleki gelecek  kaygısıdır. Kendi adıma; haysiyet cellatları tarafından, sürekli  ve  ısrarla  SALAK yerine konulmaktan, esasında güven ve dürüstlük timsali olması gereken bir mesleğin, bu ülkede  bazı  haramzade soytarılar tarafından nasıl ırzına geçilerek Türk Milletinin kandırıldığına  her gün şahit olmaktan  fena halde rahatsızım...

Bundan böyle,  şahit olduğumuz hadiselere karşı alacağım tavır , benim açımdan sadece  bir HAYSıYET MÜCADELESı olacaktır.

Bu cümlenin ne anlama geldiğini, haysiyetli insanlar mutlaka anlamışlardır.

Sevgi ve Saygılarımla,

A.Mesut  Tatlıpınar

abuzer gýfari

  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 2
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #36 : Kasım 05, 2013, 11:10:06 ÖÖ »
TDUB tarafından TKGM'ye gönderilen yazının metni;

 

04.11.2013

Sayı  : 339

Konu : Takbis Sisteminin Uygulanması Hk.

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜğÜ

(Tapu Dairesi Başkanlığı)

 

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyesi, Değerleme şirketleri ve Değerleme Uzmanlarının Tapu ve Kadastro bilgilerine elektronik ortamda ulaşabilmesinin uygulamaya konulması sektörümüzde büyük ölçüde memnuniyet yaratmış bulunmaktadır.

Ancak uygulamaya geçiş aşamasında, değerleme şirketlerinin e-devlet şifresi alması, şirketlerce yetkili değerleme uzmanlarının belirlenmesi, bu uzmanlardan taahhütname alınması,  Takbis sistemindeki teknik uygulamaların tamamlanması ve akredite edilmesi, eğitim noksanlığı gibi nedenlerle bazı zorluklar yaşanmaktadır.

Diğer taraftan uygulamanın başlatılmış olması gerekçe gösterilerek bazı taşra birimlerinde belge ve bilgi edinme talepleri karşılanmamakta ve olumsuzluklar yaşanmaktadır. Bu gerekçelerle üyelerimizden ve Bankalardan Birliğimize yoğun şikâyetler ve yakınmalar intikal etmektedir.

Bu süreçte yaşanan olumsuzlukların giderilmesini ve sağlıklı bir uygulamanın başlatılmasını temin etmek üzere, tarafınızca da uygun bulunması halinde 31.12.2013 tarihine kadar pilot uygulama şeklinde sürdürülmesini, tapu kadastro birimlerinin bu uygulama tam olarak başlatılıncaya kadar ikili sistemde belge ve bilgi vermeye devam etmeleri noktasında yeniden bilgilendirilmelerinin sağlanması hususlarını takdirlerinize arz ederim.

Saygılarımla,

 

Bekir Yener Yıldırım

Birlik Başkanı

creacer

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 117
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #37 : Kasım 05, 2013, 12:12:57 ÖS »
Benim bu yazıdan anladığım, TKGM siyah yada beyaz renkten birini seçerek tercih yapmış rengini belirlemiştir. Lisanslı Değerleme Uzmanlarının tümü icin sistem açılmış ve Lisanslı Değerleme Uzmanı olmayan benden bilgi talep etmesin demiş bunada bizim TDUB bozulmuş siyah ve beyaz arasında gri renklerinde bulunduğunu bu gri renklere de bilgi verilmesi için zaman istemiş :)) şimdi de işi nasıl sulandırırız diye çözüm yolu arıyorlar...  

"Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyesi, Değerleme şirketleri ve Değerleme Uzmanlarının" denmiş yazıda, Değerleme şirketleri TDUB'un üyesimidir?  Tüzel Kişilikler birliğe üye olabiliyormu?
« Son Düzenleme: Kasım 05, 2013, 01:54:23 ÖS Gönderen: creacer »

asyadegerleme

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 44
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #38 : Kasım 05, 2013, 12:56:36 ÖS »
SıSTEMıN AÇILMASININ GEÇıKTıRıLMESıN AMACI Masa başında rapor düzenlemenin sona ereceği, çözüm ortaklarının yanındaki çocukların sahadan çıkarılacağını, çok firmanın 2-3 yıl önce çözüm ortaklığı için çok sayıda değerleme uzmanından iş göndereceğim vaadi ile temin ettiği lisans belgelerini,mühendislik mimarlık diplomalarını özgeçmişlerini sözleşme yenilemediği halde her yıl tekrar tekrar bankalara gönderdikleri ortaya çıkacağı için, aylık 100-120 arasında rapor düzenleyemeyecekleri için TAKBıS sistemini çok sayıda firma istememektedir. Sektörün en yumuşak karnı ise ,listeden çıkartılmış ve lisans eksikliğini tamamlayamadığı için sıkıntı yaşayan bazı firmaların 5-6 aylık personel maaşlarını ve çözüm ortaklarının 7-8 aylık ekspertiz rapor ücretlerini bankalardan almasına rağmen ödememesidir.
Yasal zeminde haklarını arayanlar bazı şirketlerin  SGK ' ya 2000-2500 TL aylıkla çalıştıkları halde  sigorta primleri ve gelir vergisini asgari  ücretten yatırarak usulsüzlük yaptığı ve vergi kaçakçılığı  suçu işlediği GıB  ve SGK na ihbar edildiği ve etmeye devam edecekleri konuşulmaktadır.
SıGORTA PRıMıNı  VE GELıR VERGı MATRAHINI ASGARı ÜCRETTEN GÖSTERıP AYLIK MAAşLARIN 2000-2500tl ARALIğINDA BANKAYA YATIRILMASI PRıM VE VERGı KAÇAKÇILIğI VE USULSUZLÜK CEZASI SUÇU KAPSAMINDADIR.BÖYLE BıR SORUşTURMANIN SADECE şıKAYET EDıLEN 2-3 şıRKETLE SINIRLI KALMAYACAğINDAN KURUMSAL ÇALIşAN FıRMALAR HARıCıNDEKı FıRMALARIN SONUNU GETıRECEKTıR.

ekspermuhendis

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 49
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #39 : Kasım 07, 2013, 03:03:03 ÖS »
Değerli Arkadaşlar,

Gerçekten haklısınız.

Çoğu zaman ben de; artık yazmanın bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum. Söylenebilecek her türlü sözü söyledik, yazdık, çizdik.  Yüzlerce soru sorduk. Allah rızası için dahi,  bir tekine bile cevap alamadık. Gördük ki; hiç kimsenin vicdanı kanamıyor, yüzü kızarmıyor. Ya da, müdahil olup içinde debelenmeye mahkum edildiğimiz  bu çirkefi üzerlerine sıçratmaktan çekiniyorlar.

Bu platformda dile getirilen  bütün şikayet ve temenniler; özet şekilde, TDUB yönetim kuruluna da, Disiplin Komitesi Başkanlığına da , SPK'ya da  yazılı olarak  iletilmiştir.  Bu saatten sonra hiç kimse; "haberimiz yoktu" palavrasının arkasına sığınamaz.

ıddialarımız ortada... Hepsi yazılı ve imzalı bir şekilde masalarda duruyor. Kendi adıma, TDUB yönetimine de, SPK'ya da yazılı ve ıslak  imzalı olarak "talep edildiği takdirde; bütün bu iddialarımızı somut delillerle  ve rakamlarla Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri de dahil her türlü merci önünde ispat etmeye hazır olduğumu,  ispat edemediğim takdirde, bu mesleği derhal bırakacağımı ve lisansımı iade edeceğimi" açık ve net bir biçimde beyan ettim.

Beni en çok rahatsız eden husus; ne para,  ne pul  de mesleki gelecek  kaygısıdır. Kendi adıma; haysiyet cellatları tarafından, sürekli  ve  ısrarla  SALAK yerine konulmaktan, esasında güven ve dürüstlük timsali olması gereken bir mesleğin, bu ülkede  bazı  haramzade soytarılar tarafından nasıl ırzına geçilerek Türk Milletinin kandırıldığına  her gün şahit olmaktan  fena halde rahatsızım...

Bundan böyle,  şahit olduğumuz hadiselere karşı alacağım tavır , benim açımdan sadece  bir HAYSıYET MÜCADELESı olacaktır.

Bu cümlenin ne anlama geldiğini, haysiyetli insanlar mutlaka anlamışlardır.

Sevgi ve Saygılarımla,

A.Mesut  Tatlıpınar

Mesut bey teşekkür ederiz. Umarım bir cevap, olumlu bir sonuç olur, bir dönüş olursa paylaşmanızı rica ederiz.

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
Ynt: TAKBıS’e Online Erişimine Dair Açıklama
« Yanıtla #40 : Kasım 07, 2013, 03:27:25 ÖS »
Elbette paylaşırım.

Madem ki sermaye piyasaları mevzuatı çerçevesinde iş yapıyoruz, o halde her konuda şeffaf olmak ve attığımız bütün adımların hesabını vermek zorundayız. Sermaye piyasası mevzuatına tabi hiç bir şahsın ve hiç bir kurumun gizli kapaklı işi ve eylemi olamaz.

Bu en temel ilke gereği; TDUB yönetiminin de, TKGM ile imzaladığı TAKBıS protokolünü  sitesinde yayınlaması gerekirdi. Bunu yayınlamak istemiyor.  Kişisel olarak, bu protokole tabi ve taraf kişi olarak  TKGM'den  protokol metinin tamamını şayet bu mümkün değilse değerleme uzmanlarını doğrudan ilgilendiren uygulama maddelerinin gönderilmesini yazılı olarak talep ettim.

Protokolu görmeden,  bu konuda daha fazla bir yorum yapmak istemiyorum.