Gönderen Konu: TAPU MÜDÜRLÜKLERıNDE EKSPERLERE YAPILAN ZULMÜN ÖNLENMESı HAKKINDA BıR ÖNERı  (Okunma sayısı 3544 defa)

Kalleron

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 23
TAPU MÜDÜRLÜKLERıNDE EKSPERLERE YAPILAN ZULMÜN ÖNLENMESı HAKKINDA ÖNERıLERıNıZ VARSA BıRLıKTE DEğERLENDıRELıM

Ne lisansli şirketler birliği ne de değerleme uzmanları birliğinin bu zulmü (zulüm diyorum çünkü neredeyse Saddam ve Kaddafi'nin zulümlerini bile geçmiştir artık yapılanlar) önlemeyi başaracağı kanaatindeyim.

Bu sebeple Tapu müdürlüklerindeki zulmü boykot için tüm eksperlerin değerleme faaliyetini belli bir müddet ( 2-3 günden 2-3 haftaya vs.. kadar) durdurması gerektiğini düşünüyorum. Bu durum sonuçta bankaların o süre boyunca para satamamasını ve işlerini aksamasını beraberinde getirecektir. Bankalara ise bu gecikmenin sebebinin tapu müdürlüklerindeki zulmün olduğu anlatılmalıdır. Neticede bu durumun düzeltilmesi için konunun bankalar ve bankalar birliği tarafından Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne ve onun bağlı olduğu bakanlığa götürülmesi sağlanmalıdır.

Zulmü bitirme işini değerleme uzmanlarının, şirketlerinin ve birliklerini pısırık yöneticilerinin beceremeyeceği bir gerçektir.

Bu zulmü sadece parayı elinde tutan bankalar çözebilir diyorum. Ancak bankalara bizim yaşadığımız zulmü doğru anlatmamız gerekiyor.
Mesela; banka 6 saat içerisinde rapor istiyor, yaşadığın gecikmeler beni ilgilendirmez diyor, o zaman bizde bu durumun bizden kaynaklanmadığını göstermeliyiz. Ya boykotla yada bir banka çalışanını bizimle birlikte bir gün geçirmeye ikna ederek

Sonuçta bankaların bu işe el atmalarını temin edersek bu zulüm sona erer diye umut ediyorum.

Başka önerileri olanlar varsa dile getirilerse sevinirim.

acar

  • STANDART
  • GOLD ÜYE
  • **
  • İleti: 131
Bu dediğinizin uygulanmasının mümkün olmayacağını sizde tahmin ediyorsunuzdur. Bu konuda insanların hep birlikte hareket edeceğini düşünmek çok hayalcilik olur. "Zulüm" dediğiniz şey tüm eksperler için geçerli demişsiniz ama bence öyle değil. Nasıl ki; örnek olarak ülkede ekonomik kriz çıktığında bundan tüm millet olarak zarar görüyoruz ama bu kriz ortamında çeşitli sahtekarlıklarla ceplerini dolduranlar da oluyor. Aynı şekilde bizim sektörde de tapu ve belediyelerdeki bu "zulüm"den karlı çıkanlar oluyor. ış yaptığı bölgedeki tapu ve belediyede ilgili kişilere maaş öder gibi düzenli rüşvet verenleri engellemedikçe bu iş çözülmez. Tapu memuruna maaş öder gibi rüşvete bağlayan kişi, bunu yapmayan kişiye göre bir adım öne geçiyor, daha hızlı işini çözüyor, daha hızlı rapor hazırlıyor, birim zamanda daha fazla iş yapmış oluyor ve bu durumda işveren konumundaki bankaların gözünde rüşvet vermeyenlere göre o kişiler bir adım öne geçiyor. Hatta bir bankanın firmalarla genel bir toplantısında, resmi dairelere rüşvet vererek işlerini çok hızlı bir şekilde çözdüğünü söyleyen bir firma yetkilisi bu durumu kendini övmek amaçlı bankada herkesin önünde açık açık ve pis pis sırıtarak söyleyebiliyor. "Zulüm" yaptığını söylediğiniz resmi dairelerdeki memurlar yerine, bunları rüşvete bağlayan aynı sektörde çalıştığımız "meslektaşlarımız" mı dediğiniz eylemi yapacak.
Tapuda eksperlerin bir kısmından rüşvet alan biri tabiki diğer rüşvet vermeyen eksperlerin işini yokuşa sürecek, zorlaştıracak, yapmamak için bin türlü bahane bulacaktır. Burada sorunu tek tarafı suçlayarak çözmek zor bence. Bu kişilere rüşvet verenler suçun gerçek kaynağı bence.
Aslında eskperler birlik olmasına gerek yok, sorun yaşadıkları memuru başbakanlık sitesindeki şikayet formuna şikayet etseler çok basit gibi görülüyor ama emin olun çok şey değişir. Ben bir kaç tapuda bunu yaptım ve başardım. Rahatsızlığı bildirdim ve geçicide olsa sorun çözüldü. Benim gibi aynı kişiden 8-10 kişi şikayetçi olsa neler neler olur ama malesef herkes işin kolayına kaçıyor, kim uğraşacak diyor. Tek bir şikayetle, işini adam gibi yapmayan memuru en azından kıllandırdım, huzursuz ettim, yaptığı yanlışları bir daha yapmasına engel olamasam da en azından daha dikkatli davranmasına sebep oldum. Benim gibi aynı kişiyi belli sayıda eksper şikayet etse çok daha kalıcı çözüm olur. Bir kişinin şikayeti ile huzursuz olan temkinli davranan memur, çok sayıda şikayeti alınca bence tavrını değiştirmek zorunda kalır diye düşünüyorum. Gerçi hangi ülkede yaşadığımı hatırlayınca benim bu çözümde sizinkinden daha az hayal değil gibi ama :)
Neyse çok uzattım bu konu çok su götürür raporlar bekliyor :) benden bu kadar...

nightfly

  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 3
Arkadaşlar merhaba, ben eski bir bankacıyım askerden yeni geldim ve bankacılık yapmak istemiyorum. Gayrimenkul değerleme uzmanlığı uzun süredir ilgimi çeken bir meslek fakat aklıma takılan birkaç soru var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

     Gayrimenkul değerleme uzmanlığı ve Konut değerleme uzmanlığı arasındaki fark nedir? Firmaların iş ilanlarına baktığımda Konut değerleme uzmanı arayan firma görmedim hepsi Gayrimenkul değerleme uzmanı arıyor. Konut değerleme uzmanlığında 2 ders, gayrimenkul değerleme uzmanlığında 5 ders var açıkçası gayrimenkul değerleme uzmanlığı derslerinin zor olduğunu düşünüyorum. Konut değerleme uzmanlığında 1 yıllık tecrübe ve 1 yıl içinde 2 adet yaptığımız değerlemenin raporunu istiyorlar. Gayrimenkul değerleme uzmanlığında 3 yıllık tecrübe ve bu 3 ayrı yıla ait 1 er adet değerleme raporumuzu istiyorlar. Benim öğrenmek istediğim konut değerleme uzmanlığı lisansını alırsam iş sahası var mı ve maaşım gayrimenkul değerleme uzmanlarından çok mu düşük olur? Ayrıca 2 yıllık bankacılık mezunuyum ve açıköğretim işletme bölümünden lisansımı tamamladım fakat firmalar genelde inşaat mühendisi arıyorlar diye okudum. Konu hakkında bu işi yapan tecrübeleri arkadaşların yorumlarını rica ediyorum. şimdiden teşekkürler...

Exper

  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 277
Tapu müdürlüklerinde işkencenin bitmesi  imkansız gibi gözüküyor. Sebebi ise şikayet mercinin bulunamaması :Örnek vermek istiyorum çalışma yaptığım il kısa süre önce soruşturmadan geçti biz takyidat sırası için beklerken müffetiş geldi ve nöbetçi  memura "Bunları başında neden bekletiyorsun? ver 2-3 gün sonraya randevu sonra gelsinler " dedi şimdi abes olacak ama imam ossurursa cemaat sıçarmış. mufettiş bu lafı dedikten sonra elimizde ne koz kaldı nede bize olan saygı, önceden öğleden sonra bakabiliyorduk projelere şimdi sabah basvuru yapılıyor öğleden sonra 15:00-16:00 arası projeye bakılabiliyor. Durum bundan ibaret . Baştaki zihneyetin değişip bu konu hakkında gerekirse yönetmeliğin düzenlenmesı gerekmektedir.

fikret8082

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 51
ADANA TAPU MÜDÜRLÜKLERıNDE EKSPERLER ıÇıN 3 MASA VE KOLTUK AYRILMIş EKSPER OTURARAK ıNCELEMESıNı YAPIYOR RESıMLERıNı ÇEKıYOR POST MAKıNASINDAN 10TL SINI DÖNER SERMAYEYE ÖDEYıP KENDıNE VERENLERE TEşEKKUR EDıP TAPU DAıRELERıNDEN ÇIKIYOR ÇUKUROVA BELEDıYESı ıMAR HALı HALı HAZIR KADASTRO DURUMU VE UYDU GÖRÜNÜMÜNÜ ıNTERENETTEN HıZMET SUNUYOR DığER BELEDıYELERDE EKSPERLERE YARDIMCI OLUYOR ıMAR DURUMUNU ADRESı GÖSTERıR şEKıLDE ÇIKTI FOTOKOBıSıNı VERıYOR HıÇ BıRı DE RÜşVETV.S. BEKLEMıYOR HEPSıNE TEşEKKÜR EDERıZ.
DEMEKKı TAPU MÜDÜRLERı DÜRÜST OLUNCA ARşıVÇıLERıDE DÜRÜST OLUYOR
SıSTEMıN BU şEKıLDE DÜZENLı ÇALIşMASININ NEDENı MÜDÜRLERıN ARşıV MEMURLARINA GÜVENEREK DÖNER SERMAYE POST MAKıNASINI ARşıVE BAğLAMASI TAKYıDATLI TAPU KAYYDININ ARşıV MEMURUNCA ÇIKARTILIP VERıLMESı ıLE SORUN ÇÖZÜLÜYOR.
ARKADAşLAR MÜDÜRLÜKLERıN EKSPERLERE KÖTÜ DAVRANIP ZORLUK ÇIKARTIP ışı GEÇıKTıRENLERı TKGM BıLDıRELıM AMA ıYı ÇALIşAN MÜDÜRLERıDE ÜST MAKAMLARA BıLDıRıP TEşEKKUR EDELıM .
ADANA DA KADAASTRO ıMAR HALı HAZIR VE UYDU GÖRÜNTÜSÜNÜ ıNTERNETTEN ALIRKEN MERSıN YENışEHıR BELEDıYESıNDE ıSE EKSPERLERE SAAT 10-11 ARASI GELıN PAZARTESı HıÇ UğRAMAYIN DıYEREK ZORLUK ÇIKARTILIYOR