SINAV SORULARI > İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ

AğUSTOS-2011 ÇIKAN SORULARDAN HATIRLADIKLARIMIZ VE DOğRU CEVAPLARI

(1/3) > >>

kesal:
Benim özellikle aklıma takılan sorular şunlar oldu.
1-Üretimde kullanılan elektrik ile fabrikanın aydınlatmasında kullanılan elektrik hangi hesaba/hesaplara kaydediliyor?
2-Arsa bakmak için gidiş, dönüş masrafı ile diğeri neydi hatırlayamıyorum. ıkisi de genel yönetim gideri mi olucaktı?

Çıkan sorulardan hatırladıklarınız varsa cevaplarıyla birlikte paylaşır mısınız?

avensis:
Sorular hakkında emin değilim ancak bazı soruların seçeneklerinde hesap kodları ya bilerek ya da baskı hatası sebebiyle yanlış verilmiş (770 Hizmet Üretim Maliyeti gibi, 740 olacak), bu hesap kodları yanlış şıkların otomatikman elimine edilmesi demek oluyor ve cevap olma şansı kalmıyor ancak yine başka sebeplerle iptal olabilecek sorular burada açıklanırsa hepimiz için çok faydalı olacaktır.

Tunç Demirtaş:
740 olan kodun 770 olması benim de dikkatimi çekti. Ancak o soruda doğru şık vardı sanırım. O nedenle iptal olacağını sanmıyorum.  

En üstte bahsedilen soruda bir arsa bakmak için gidiş geliş konaklama ücreti vardı bir de yapılan işle ilgili ödeme takibi için gidiliyordu sanırım. Ödeme takibi için gidilen hizmet üretim maliyeti, arsa bakmak için gidilen genel yönetim gideri olacak sanırım. Bana güvenmeyin :)

bulut_cagman:
 

 slm arkadaşlar fabrikada kullanılan elektrik üretimi direkt olarak ilgilendiren bir gider olduğu için Üretilen malım Maliyetine atılır. O yüzden 2 gider birleştirilerek 730 Genel Üretim Maliyetlerine atılması gerekiyor.

  Diğer soruda Eleman Ankaraya gidiyor masraf yapıyor ama iş için bu harcama Yaptığı işin giderine atılıır. Ama Eskişehire Arsa bakmaya gidiyor ortada yapılan bir faaliyet söz konusu olmadığı için bu yapılan gider Genel Yönetim Giderlerine Atılır.

bulut_cagman:
 Hatırlardığım soruların cevapları

  1-Farklı ınşşat işinde kullanılan araçların Hangi inşaatta ne kadar süre ile çalışmasını 365 güne oranlayarak bulacağız ve Toplam Amortisman tutarına bu bulduğumuz oranları % alarak çıkan tutarı giderleştiriyoruz. Boş çalışmayan saatlerin düşümü yapılmaz.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git