Gönderen Konu: TDUB GENEL KURULU HAKKINDA BıR şEYLER......  (Okunma sayısı 3180 defa)

Arda06

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 14
TDUB GENEL KURULU HAKKINDA BıR şEYLER......
« : Mayıs 10, 2011, 02:32:52 ÖS »
NE OLACAK BU TDUB' UN HALı, NE OLACAK BıZıM HALıMıZ..........

Forum alanlarının hemen her bölümünde meslek mensuplarının çeşitli yakınmalarına yada şikayetlerine rastlamaktayız. Sektörün genç bir sektör olduğu, yasal düzenlemelerin yeni olduğu, mesleki etik kuralların oturmadığı……….. evet bunların hepsi doğru, belki işin daha çok başındayız ancak sektörün başlangıçta nasıl şekillenirse o şekilde devam edeceği açık değimli?
Peki nasıl çözülecek bu sorunlar diye düşündüğümüzde karşımızda sadece yasal mesleki kuruluşumuz olan TDUB çıkmaktadır. TDUB… nasılda kuruluşunu dört gözle beklemiştik, çektiğimiz sıkıntıların çözüm noktası meslek mensuplarımıza bir çatı olacaktı…….
Kurulalı neredeyse 1 sene oldu galiba, hiç farkında olamadık zira hiç ortada yoktu….. Bakın Genel Kurul zamanı bile gelmiş….
KıMDıR TDUB diye baktığımızda:
TDUB sektörde ilişkili kuruluşlar diyebileceğimiz; SPK, Bankalar ve TKGM ‘den 3 üye, sektörden de 2 üyenin katılımı ile oluşan bir yönetim değimli aslında?
Faaliyetleri de kuruluş yapısına uygun sürdü bu süre zarfında; en önemli faaliyetleri mesleğin yapısına güç katacak bir taban ücret belirlemek oldu, işin ilginç tarafı bankaların çoğu üst yönetimi de bu kararlara uymaya hazırlanıyordu……. Ama kararın uygulanması konusunda kesin kararını dikte ettikleri bir Ziraat Bankası ihalesinden sonra bu duruştan geri adım atıldı. Neymiş; BDDK bu karar rekabete aykırı diye dava açacakmış vazgeçilmiş, peki karar alınırken bu husus niye atlanmış….. Hadi bu atlandı dursaydınız kararın ardından da mahkeme bozsaydı yada belki de biz haklı çıkardık…..
Neyse, Ziraat Bankası ihalesinden sonra bu karardan geri adım atıldı. Gerçi en yüksek teklifi vermelerine rağmen iki yönetim kurulu üyemizin şirketleri listeye girmiş galiba ama bu bizim konumuz değil….
şimdi bankalar bu fiyaskodan sonra yeni sözleşmelerini yollayarak değerleme ücretlerini geçen senenin de altına indiriyorlar. Ne başarı ama………
Mali Genel Kurul zamanı gelmiş….. Haberimiz olmadı bir hafta önceden birlik sitesinde yayınlanmış. Bu Birlik Tüzüğüne aykırı değilmi?…. 15 gün önceden gazete yayınlanıp aynı zamanda sitede yer alması gerekmiyormuydu?
Bunu da geçtik…….
Yıllık aidatlar belirlenecek bu Genel Kurulda, iyi hoş da SPK’ lı şirketlerden de aidat alınacakmış, Genel Kurul gündeminde yazıyor buda…..
Merak ettiğim konu kamu tüzel kişiliği statüsünde olan TDUB kendi üyesi olmayan ve başka bir kamu tüzel kişiliği statüsünde olan Ticaret Odaları / Sanayi ve Ticaret Odaları üyesi olan şirketlerden nasıl aidat alacak? Efendim, tüzüğümüzde gelirler kaleminde yer alıyormuş… Güzel, güzelde şirketler parayı ödemezlerse yada TOBB dava açarsa ne yapacaksınız?……. Bunun tüzük de yeri yok………………
Velhasıl bu Genel Kurul la bir fiyasko daha geliyor…..
Yazık olacak bu camiaya………
Daha seçileli üyelerine merhaba demeyen, merkezine telefon açıldığında bulundukları hanın santrali karşımıza çıkan bu yönetim nasıl ve hangi yüzle Genel Kurula gelecek merak ediyorum.
Yine de yapılacak bu Genel Kurul Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Tüm meslek mensuplarıma saygılarımla.

Arda06

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 14
Ynt: TDUB GENEL KURULU HAKKINDA BıR şEYLER......
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2011, 05:19:31 ÖS »
Sayın Asya değerleme
Bir kaç forum konusunda daha değerleme şirketlerinin ucuza personel istihdam ettiği yada kendilerinin yüksek karlar elde edip personeli ucuza çalıştığından bahsedilmektedir. Bu arkadaşların hiç birisinin bu değerleme şirketlerinin sahiplerinden olduğunu zannetmiyorum. Zira şirketlerin halihazırdaki kar marjları sanıldığı kadar fazla değil hani derler ya.... girmeyen bir pişman giren bin....... bankaların ödedikleri ücret neredeyse 5 yıldır aynı seviyelerde, artan maliyetlerle birlikte ödenen ücretlerin aynı oranlarda artmayışı nedeniyle genelde hizmet kalitesinden taviz verilerek aradaki fark kapatılmaya çalışılmaktadır.
Bu nedenle hizmet ücret oranlarının behemehal artırılması gerekmektedir. Buda gerek TDUB gerekse meslek mensupları olarak bu gereklilik karşısında ilkeli bir duruşla gerçekleştirilebilir.

fikret

  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 5
Ynt: TDUB GENEL KURULU HAKKINDA BıR şEYLER......
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2011, 11:59:11 ÖS »
Asya Değerleminin görüş ve yaklaşımlarına katılıyor ve destekliyorum...

osmaz

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 32
Ynt: TDUB GENEL KURULU HAKKINDA BıR şEYLER......
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2011, 12:19:06 ÖÖ »
Asya Değerleme'nin görüş ve yaklaşımlarına ben de katılıyor ve destekliyorum...

sultan

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 38
Ynt: TDUB GENEL KURULU HAKKINDA BıR şEYLER......
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2011, 01:10:53 ÖÖ »
Asya Değerleme ve Arda arkadaşın görüşlerine katılıyorum.Cumartesi günü Genel Kurula gelin ve söz alın, görüşlerinizi paylaşın arkadaşlar.
Murat Bey, birşeyler yapmaya çalışıyor,  diğerleri isim yapma derdinde olan arkadaşlar ne yazıkki.Ziraat Bankası da ekspertiz şirketi kurmak için BDDK dan izin aldı.Detayı aşağıda, umarım diğer iştiraklerinin işleri içindir. 

Ziraat Bankası , destek ve danışmanlık hizmeti de sunacak.
10.05.2011 - 09:43
BDDK, Ziraat Bankası'na destek ve danışmanlık hizmeti sunma izni verdi.
 
ANKARA - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Ziraat Bankası'na destek ve danışmanlık hizmeti sunma izni verdi.
Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, Kurul, Ziraat Bankası'na 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve ilgili diğer mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerinden doğan sorumlulukları saklı kalmak kaydıyla, Türkiye'de ve yurt dışında faaliyet gösteren bağlı ortaklıkları ile yurt dışında birlikte kontrol edilen ortaklıklarına, hizmet verilecek ortaklıkların işlemlerinin yürütülmemesi ve destek/danışmanlık alınan hizmeti yürütecek birimlerin ya da söz konusu faaliyetlerin yürütülmesinden sorumlu personelin ortaklıkların bünyesinde bulunması kaydıyla, sadece görüş vermek, tek tip sözleşme hazırlanmasına yardımcı olmak ve sair amaçla müşavirlik/danışmanlık hizmeti sunulması konusunda izin verdi.
Karara göre, Ziraat Bankası belirtilen çerçevede, şu konularda destek/danışmanlık hizmeti sunabilecek:
"Bankacılık ve insan kaynakları konularında eğitim, eğitimin alt yapısına yönelik destek ve danışmanlık hizmeti verilmesi, bankacılık ürün ve hizmetlerinin kullanımını özendirmek amacı ile reklam ve tanıtım programlarının yapılması, müşterilerden gelen öneri ve şikayetlerin değerlendirilerek çözüm önerileri geliştirilmesi hususlarında destek/danışmanlık hizmeti verilmesi.
ıç kontrol, iç denetim ile risk değerlendirme ve risk yönetimi faaliyetlerini icra edecek birimlerin ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde bahsi geçen ortaklıkların bünyesinde tesis edilmesi, söz konusu ortaklıklar adına ana faaliyet konusu niteliğinde yürütülmemesi ve banka faaliyetlerini aksatmayacak bir şekilde yapılandırılmış olması şartıyla iç kontrol, iç denetim ile risk değerlendirme ve risk yönetimine ilişkin destek/danışmanlık hizmeti verilmesi.
Mühendislik ve mimarlık konularında araştırma/geliştirme, Türkiye'de gayrimenkuller ile ilgili ekspertiz, ipotek, sigorta ve satın alma işlemlerine yönelik destek/danışmanlık hizmeti sunulması.
Bankanın kurucusu olduğu fonlarla sınırlı olmak ve bankanın ilgili mevzuattan kaynaklanabilecek yükümlülükleri saklı kalmak kaydıyla idari ve operasyonel destek/danışmanlık hizmeti sunulması."

Arda06

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 14
Ynt: TDUB GENEL KURULU HAKKINDA BıR şEYLER......
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2011, 12:07:30 ÖS »
Sayın Asyadegerleme

Sanırım sizde benim gibi ekonomist siniz. Sektörde şu an için teknik meslek kökenli meslek mensuplarının tercih edildiği doğrudur ve bu sanırım genelde bankaların ekspertiz birimlerinin inşaat emlak birimi altında oluşması ve burada çalışanların teknik kökenli mühendis ve mimarlardan oluşmasından kaynaklanıyor. Eski "Mülkiyeli" dayanışması gibi bir şey yani...
Ancak bunların yaklaşımlarının bizi "çarşı herkese karşı" gibi bir anlayışa götürmemesi gerekir sanırım, doğal olaraki bazı meslek mensuplarının başlangıçta kimi avantajlara sahip olmaları normal değilmi? demekki saydığınız bu eksiklikleri bizimde hızla tamamlamamız gerekiyor.
Sektörümüz daha genç bir sektör, işimiz daha sadece bankalara  konut yada ticari değerleme yapmak olarak algılanıyor. ılerleyen süreçte kapsam danışmanlık boyutuna geldiğinde her meslek grubu hak ettiği yere oturacaktır bu meslekte.
Genel kurulda destek istediğiniz konuyu biraz açarmısınız bu başka işin kapsamı nedir? Sadece bir şirkete bağımlı çalışanlarımı kasdediyorsunuz? bildiğim kadarı ile 88 şirkette toplasanız 440-500 kişi çıkar kalan yaklaşık 1500-200 kişi nasıl kategorize edilip takip edilecek? avukatların aktif çalıştığı baroya kayıt olmaları gibimi düşünüyorsunuz?
Hala çalışabilmek için lisanslı uzman sıkıntısı çektiğimiz bu dönemde radikal bir talep değilmi bu teklifiniz?