Gönderen Konu: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)  (Okunma sayısı 10633 defa)

murat

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 7
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #15 : Nisan 06, 2011, 01:43:47 ÖÖ »
SPK LıSANSLI GAYRıMENKUL DEğERLEME UZMANIYIM, MıMARLIK BÖLÜMÜ MEZUNUYUM, ıLANINIZ HALEN GEÇERLı ıSE GÖRÜşEBıLıRıZ.

MELTEM TEKER

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 29
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #16 : Nisan 06, 2011, 02:56:07 ÖS »
Ben de yeni mezun bir iktisatçı olarak bu sektörde geleceğimi planlamak istiyorum. şirketlerin işe alım yaparken sürekli teknik disiplinden eleman istemesi beni de biraz umutsuzluğa düşürüyor. Bu sorunu aşmak için g.d yüksek lisansı yapmak bir çözüm olabilir mi? Meslekte tecrübeli kişilerden bu konu hakkında bir görüş alırsam çok mutlu olurum..

SEVGıLı KARDEşıM,

DAHA ÖNCE DE BAHSETTığıM GıBı LıSANSÜSTÜ PROGRAMLARI VAR. ıTÜ'DE SANIRIM PROF. DR. VEDıA DÖKMECı BıR LıSANSÜSTÜ PROGRAMI AÇTI. LıSANSÜSTÜ BıR PROGRAMDAN MEZUNıYET SıZE KESıNLıKLE BıR ARTI DEğER KATACAKTIR, ANCAK BU SENıN SPK LıSANSLAMA SÜRECıNDEKı STAJ DÖNEMıNE ETKı ETMEZ. STAJ SÜREN ıÇıN YA BıR DEğERLEME şıRKETıNDE TAM ZAMANLI ÇALIşIYOR OLMAN VEYA ANA SÖZLEşMESıNDE "GAYRIMENKUL DEğERLEMESı" YAPILDIğINA DAıR ıBARESı OLAN BıR şıRKET KURUP, DEğERLEME şıRKETLERıNE RAPOR HAZIRLAMAN VE HAZIRLADIğIN RAPORLARI KESTığıN FATURALARLA ıSPATLAMAN GEREKMEKTEDıR.
SÖZÜN ÖZÜ, SPK SINAVLARININ TÜMÜNDEN GEÇTıKTEN SONRA, LıSANSINI ALMAN ıÇıN  TÜM BU RAPORLARI, FATURALARINI VEYA BORDROLU ÇALIşIYORSAN SGK DÖKÜMÜNÜ VE RAPORLARININ ISLAK ıMZALI BıR KOPYASINI ıSTEYECEKTıR.
KURGUNU YAPARKEN BU DURUMU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMANDA FAYDA VAR.
KOLAYLIKLAR DıLıYORUM...

MELTEM TEKER

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 29
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #17 : Nisan 06, 2011, 05:59:01 ÖS »
Sultan Hanım çok teşekkür ederim :)
Darısı başınıza inşallah, sevgilye kucaklıyorum sizi :)
[/quote



tebrik ederimmm..darısı banada olsun lütfen....:)]

ınşallaaaah, darısı tüm isteyenlerin başına :)

bandaleros

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 3
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #18 : Nisan 06, 2011, 07:31:24 ÖS »
Meltem Hanım, görüş ve düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Anlattığınız hususlarda bilgi sahibiyim. Amacım bir gayrimenkul değerleme şirketinde şimdiden işe başlayıp g.d lisans sınavını süreç içinde verip 3 sene içerisinde g.d lisanslı bir uzman olmak. Ayrıyetten tam zamanlı çalışırken de yüksek lisansa başlayıp bitirmek gibi bir hedefim var. Planlarımı bu yönde yaptım. Tabi ki aslolan işi çok iyi öğrenebiliceğim bir yerde işe başlayıp planlarımı gerçekleştirmek. Bakalım zaman gösterecek ne olacağını. Hayırlısı..:)

nell

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 110
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #19 : Nisan 25, 2011, 03:31:48 ÖS »
Meltem Hanım 1ag gd,  GDşirketleri çözüm ortağı olarak yeterli lisanslı uzmanı  bulamıyorlar mı?Ya da daha fazla mı çözüm ortaklığı ücreti talep ediyorlar?
Banka sorunun çözüm ortaklığı aşamasında başladığını belirtmiş.Onlara soruyu Finans işletme, iktisat,ekonometri,öğretmen vs üniversitelerin bu ve benzer bölümlerinden mezun GDUzmanlarının teknik uzmanlara göre nerde eksik kaldıklarını sordum.Aşagıdaki cevabı göndermişler. Benim hareket noktam ise ışletmeci gdu olarak bu sektörde iş aramaya başladığımda teknik bölüm mezunu olmadıgımdan halk bankasına, finansbanka gönderemeyeceklerini bu yüzden istediğim ücreti teknik elemanlara verdiklerini  belirttiler.Bu konuda sizin detaylı yorumunuzu okumuştum.Size hitaben yazmamın nedenidir.
Henüz lisanlama sınavlarına hazırlanan bir teknik üni mezunu çözüm ortağı bir meslektaş şube/ halk bankasının kendine gösterdiği itibarı anlatmıştı.Bankanın gönderdiği yazıyla örtüşüyor.Korkunun ecele faydası yok bu mesleğin geleceği kül kedilerinin olacaktır.Sevgiyle kalınız.






Başbakanlık ıletişim Merkezine yapmış olduğunuz 18.03.2011 tarihli başvurunuz incelenmiştir.

Tüm Bankalar gibi Bankamızın da tabi olduğu BDDK düzenlemelerinden,

29 Eylül 2007 tarihli (Sayı: 26658) Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına ılişkin Yönetmelik'in 1. maddesinin ı) bendinde "Değerleme faaliyeti ile iştigal eden personel: Değerleme kuruluşu tarafından değerleme yapmak üzere istihdam edilen, en az dört yıllık lisans düzeyinde öğrenim görmüş, bankacılık, bağımsız denetim veya mahkemelerde bilirkişilik de dahil olmak üzere değerleme konularında en az üç yıllık tecrübeye sahip ya da değerleme konusunda yurt içinde veya yurt dışında yetkili kurumlar tarafından verilen mesleki yeterlilik sertifikalarına sahip olan kişileri," şeklinde açıklanmış olup, Bankamızın Değerleme şirketlerinde istihdam edilen uzmanlara ilişkin yukarıda yer alan açıklama dışında mesleki tercih gibi bir talebi olmamaktadır. Ancak değerleme şirketlerinin uygulamalarında mahallinde inceleme yapan kişi niteliği taşıyan ve şirketlerle çözüm ortağı şeklinde anlaşma yapan kişilerin mesleklerine ilişkin kısıt, Bankamız "Ekspertiz ışleri Yönetmeliği" çerçevesinde bulunmaktadır. Bu kısıt; çözüm ortağının mesleğine ilişkin olup, şirketlerle imzalanan, değerleme hizmetinin alınmasına ilişkin sözleşmenin ekinde yer almaktadır. Meslek tercihi; mahallinde inceleme yapan kişinin değerleme şirketlerine doğru bilgi aktarımı yapabilmesi için uygulanan bir prensiptir. Çünkü değerleme şirketi, merkezi kontrolünü tamamen raporda aktarılan bilgiler üzerinden yapmaktadır ve aktarılan bilgide yapılacak en ufak hata tüm raporu etkileyecektir. ıddia edildiği gibi, şirketlerin bünyesinde ya da çözüm ortağı olarak çalışan kişilerin, meslek grubu kısıtı dışında, SPK lisanslı olması şeklinde bir şartımız yoktur.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

T.HALK BANKASI A.ş.



 
 

osmaz

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 32
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #20 : Nisan 27, 2011, 01:14:21 ÖÖ »
Halk Bankası bu şekilde davrandığında teknik olmayan bütün değerleme uzmanlarını safdışı bırakıyor ve bir mağduriyet yaratıyor. Onlar için değerleme uzmanlığı diye bir meslek yok hatta olmayan bir mesleğin birliği veya dernekleri niye olsun ki? Hatta SPK, BDDK gibi kurumlar niye var? Onlar için bütün bu kurumlar gereksiz. Haklılar. Bu kurumların gereksiz olduğunu yaşanan süreçte görüyoruz. Bankalar değerleme firmalarının emeklerini sömürürken hiçbir kurum ses çıkarmaz mı? Niye ses çıkarmazlar? Evet, bence de gereksizler.

Birgül Hane

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 45
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #21 : Nisan 30, 2011, 06:49:41 ÖÖ »
mühendısler dayanışması  ;D
HANE GAYRÝMENKUL DEÐERLEME

huckleberry

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 26
Ynt: GAYRIMENKUL DEĞERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELİ-TECRÜBESİZ)
« Yanıtla #22 : Nisan 30, 2011, 06:21:42 ÖS »
Ben 2005 yılında gayrimenkul sektörüne kurumsal bir emlak firmasında gayrimenkul danışmanı olarak girdim ve 2006 yılında gayrimenkul danışmanlığını bırakıp bir değerleme firmasında yapmaya başladım.5 yıldır da fiilen sahada değerleme yapıyorum. 2010 yılında lisansımı aldım. Ancak yine bir banka  aldığı son karar ile mimar,insaat mühendisi ve şehir plancısı haricinde diğer meslek gruplarını dışladığından şimdi işletme mezunu olduğum gerekçesi ile lisanslı olmama rağmen  benim kendilerine değerleme yapmamı istemiyor.

Ben mesleğe ilk girdiğimde 200-250 TL den ekspertiz yapılıyordu ve  herkes değerleme ücretlerinin çok düşük olmasından ve rapor teslim sürelerinin kısalığından  şikayet ediyordu. Aradan 5 yıl geçti hala aynı fiyata ekspertiz yapılıyor(daha düşük fiyata yapanlarında olduğunu duyuyoruz)

Yani değerlemeciler her platformda şikayetlerini dile getiriyorlar ama görünen o ki boşa kürek çekiyorlar.Zira bir zincir ancak en zayıf halkası kadar kuvvetlidir ve  malesef  pek çok sektörede  olduğu gibi bu sektorde de bolca zayıf halka mevcut.

Benim kardeşim turizm sektöründe çalışıyor orada da aynı şekilde yıkıcı rekabetten,oda ücretlerinin çok düşük olmasından,acenetlerin çok düşük ücretlerle otellere turist getirdiğinden bunun kaliteyi düşürdüğünden  şikayet edilir durur yıllardır.

Kötümser olmak benim de hoşuma gitmiyor ama gerçekçi olmak gerek.Hiç kimse boş hayale kapılmasın hiç bir şey düzelmeyecek.
« Son Düzenleme: Mayıs 03, 2011, 06:48:32 ÖS Gönderen: huckleberry »

lanthorn

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 42
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #23 : Mayıs 04, 2011, 06:58:28 ÖS »
Meltem Hanım,
Lisans Hakkında bayağı bir bilginiz olduğu kanısındayım.bana da yardımcı olursanız cok sevinirim.
Emlak ve Emlak Yönetimi mezunuyum.şuan lisans tamamlamak için 3.sınıftan devam etmekteyim.spk lisansına sahip olabilmem için neler yapmalıyım.3yıllık staj konusu dışında.ve uzman yardımcısı olarkl çalıştığımızda alınan ücret miktarı ortalama ne kadar olmaktadır?
şimdiden teşekkürler..

yigit25

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 2
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #24 : Mayıs 13, 2011, 02:26:47 ÖS »
   Almışsınızdır.Lisansınızı açmışsınız ofisinizi tecrübeli tecrübesiz 4 yıllık fakülte mezunu istihdam ediyorsunuz. Harita Mühendisimi Arsa yı araziyi konutu değerlendirsin, inşaat mühendisi mi malzeme bilgisine sahip olsun ,Mimar yada şehir plancısımı Vaziyet planına baksın net alanı hesplasın.Alın tecrübesiz bir okul mezununu hadi işin garanti sende gir spk ya al sertifika Ne güzel bu mesleği ayağa düşürmeye muaffak olamazsınız . 4 yıllık mezun bende gireyim imtihana alırım sertifikayı iş garanti.ıktisadçı mali müşavir stajer imtihanını kazanamamış. yada spk  temel düzeyi kazanamamış gayrimenkul değerleme ye yöneliyor. Nasılsa Türkiyede Konut fazlası var Bankalar düşük kredi ile konut satıyor. faizci  ziyniyet  faizle iş yapıyor Arkadaş ne yapsın eleman açığı var iş yok kanuni düzenleme yok Tıp fakültesi mezunuda alsın  eczacıda alsın bu sertifikayı  Mahkemelerde bilirkişi gayrimenkul için diyorum .Keşfe Haritacıyı inşaatçıyı mimarı götürüyor.ve bu teknik elemanların verdiği rapor doğrultusunda karar veriyor. iktisatçı gayrimenkul konusunda ne fikir verebilir. Pafta dersin pastamı der. Ada dersin Burgaz ada mı der.Ama arkadaşların suçu değil. Spk nın suçu değerleme uzmanlar derneği vede birliğin suçu yasal düzenleme getirlmesi gerekir Yıl 1989 Ahmet Açlar hocamız Taşınmaz değerleme dersini anlatırken  hocam biz emlakçı mı olacağız .Bizler mühendis olacağız demiştik Ahmet Açlar hocamız Degerleme uzmanlığının Türkiye üstadı vede Spk ya önerendir.Arkadaş bu mesleği işin erbabına bırakın lütfen.
 

osmaz

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 32
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #25 : Mayıs 13, 2011, 03:44:48 ÖS »
Yiğit25 yazdıklarınız samimi ancak kötü niyetli ve acemice maalesef. Ve mümkünse espri yapmaya çalışmayın. Yazdıklarınızdan piyasadan ve bu meslekten bihaber olduğunuz anlaşılıyor. Ve yazdıklarınız bir mühendisten çok yerel, amatör bir emlak komisyoncusunun yazabileceği şeyler.
« Son Düzenleme: Mayıs 13, 2011, 08:01:25 ÖS Gönderen: osmaz »

Birgül Hane

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 45
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #26 : Mayıs 14, 2011, 02:51:07 ÖÖ »
 ;D BU GECEDE ıYı GÜLDÜRDÜNÜZ CANI SIKILAN FORUMA GELSıN  ;)
HANE GAYRÝMENKUL DEÐERLEME

pohjolo

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 30
Ynt: GAYRIMENKUL DEğERLEME UZMANI ARANIYOR (TECRÜBELı-TECRÜBESıZ)
« Yanıtla #27 : Mayıs 29, 2011, 11:12:52 ÖS »
HARıTA MÜH. SON SINIF ÖğRENCıSıYıM.OKUL BıTMEDEN BANK ASYA GDU YARDIMCILIğI ıÇıN SINAVA ÇAğIRDI.BU SINAV NE HAKKINDA OLABıLıR SıZCE?TEKNıK Mı YOKSA MEVZUAT AğIRLIKLI BıR SINAV MI GELıR?