Gönderen Konu: teknik olmayan eleman, sorunlar ve çözümler  (Okunma sayısı 2374 defa)

osmaz

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 32
teknik olmayan eleman, sorunlar ve çözümler
« : Mart 11, 2011, 11:56:32 ÖÖ »
Merhaba.
ıstanbul ünv. Siyasal Bilgiler Fakültesi işletme mezunu biri olarak değerleme uzmanı olarak çalışmaktayım. Bazı bankaların şartnamelerinde değerleme uzmanlarının teknik eleman olmalarını istemesinden dolayı değerleme firmalarıda işe alımlarda veya çözüm ortağı olarak çalışmak istedikleri değerleme uzmanlarında teknik eleman olma özelliğini aramakta. Değerleme firmaları da değerleme raporu hazırlanmasında teknik konuların daha fazla olması ve işin öğretilmesi sürecini daha kısa tutmak amacı ile teknik eleman arama ihtiyacı içersindedirler. Bunlar kabul edilebilir şeylerdir. Ancak bu durum teknik eleman olmayan birisinin değerleme raporu yapamayacığını göstermez ve göstermemekte olduğunu piyasada bu işi yapan bir çok insanda görebiliriz. Hangi meslek grubundan olursa olsun bu işi layıkı ile yapan da var layıkı ile yapmayan da var. Bir değerleme firmasında çalışmaya başladığınızda birçok teknik ayrıntıyı öğreniyorsunuz zaten. ış bulma konusunda bu durumdan şikayetçi olan bir çok teknik olmayan arkadaşım var. şikayetimizi muhtelif sayfalarda yazıp iç çekip orada bırakıyoruz. Ben diyorum ki bir sorun var. Ve de bu sorun bence halledilebilir bir sorun. Kimseyi kırmadan kimse ile uğraşmadan sorunlarımızın çözümü için internet ortamında bir platform ve bir iletişim ağı oluşturalım, düşüncelerimizi paylaşalım, çözüm yollarını konuşalım, kayda değer çözümler bulduğumuzda bunu gerekli mercilerle paylaşalım. Yani anlayacağınız sesimizi biraz çıkaralım. Amacımız sorun çözmek olmalı. Herkesin bu sorunun çözümünden dolayı memnun olacağı bir çözüm. E mailim osmaz@ekolay.net, Tel:0 505 246 16 60 ve adım  Osman Yılmaz.

mincedal

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 9
Ynt: teknik olmayan eleman, sorunlar ve çözümler
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2011, 04:12:24 ÖS »
Değerli meslektaşlarım.
Bu konuda geçen yıl tepki ve görüşlerimi bu forumda sunmuş ve oldukça önemli yansımalar olmuştu.
Lisans almanın tüm şartları  herkes için aynı iken,  bu teknik personel ayrımı hakikaten kabul edilebilir bir
durum değil. Teknik diplomaya sahip arkadaşların sözlerimi yanlış değerlendirmemeleri dileğiyle kısaca
söylemek isterim ki; Teknik diplomaya sahip olmayan ancak her türlü ekspertiz işleminin dersini-eğitimini
verecek bilgi birikimine sahip arkadaşlar olduğu unutulmamalıdır. Teknik diploma sahibi olmak, mutlaka  kaliteli
değerleme yapabilmek anlamı taşımaz.Değerleme işlemi sadece matematiksel-teknik hesaplar yaparak olmadığı
bilinen bir gerçektir. 
Bu kez sözü tekrar uzatmayacağım. Arkadaşların bu konuya duyarlılık göstermesini, öneri ve katkılarını
yazmalarını, Değerleme Uzmanları Birliği yönetim ve denetim organlarının bu konuyla ilgisinin sağlanmasının
yararlı olacağı düşüncesindeyim.

kadokg

  • STANDART
  • GOLD ÜYE
  • **
  • İleti: 56
Ynt: teknik olmayan eleman, sorunlar ve çözümler
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2011, 06:43:35 ÖS »
Ben de Makine Mühendisi olmama rağmen sizinle aynı sorunları paylaşıyorum. Adliyede gayrimenkul değerleme uzmanı olarak sadece ınşaat, Harita ve şehir plancıları alınıyor. O zaman bu kadar sınava niye girdik, bu kadar zahmete neden katlandık, sadece ınşaat mühendisleri bu işi yapacaksa SPK yönetmeliği değiştirsin ve diğer meslek gruplarını sınava almasın. Böyle şey olmaz. Bu konuda sıkıntısı olan arkadaşlar sorunlarını e-maiille, yüzyüze veya yazılı olarak SPK ya ilgili derneklere, adliyelere iletirlerse en azından konuya dikkat çekilmiş olur.

Exper

  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 277
Ynt: teknik olmayan eleman, sorunlar ve çözümler
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2011, 01:50:29 ÖÖ »
Arkadaslar boşa tartısıyorsunuz adamlar kanuna aykırı bir iş yapmıyorlar ki ,teknik eleman yoksa iş göndermem diyor tamamen seçim meselesi. şirkete herhangi bir baskı uygulamıyorlar veya dayatmada bulunmuyorlar. Eğer teknik elemanın yoksa başka firmaya gönderirim diyorlar. Serbest piyasa koşullarında yapılan gayet normal şikayetten hiç bir sonuç çıkmaz bir dünya firma var ve seçmek serbest. Teknik eleman bulunduran avantaj saglıyor.