Gönderen Konu: LıSANLI VEYA LıSANSSIZ DEğERLEME UZMANLARI  (Okunma sayısı 3880 defa)

NABİ

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 23
LıSANLI VEYA LıSANSSIZ DEğERLEME UZMANLARI
« : Nisan 06, 2011, 07:47:48 ÖS »
SPK LıSANSLI şıRKETıMıZDE, şıRKET MERKEZıMıZDE ıSTıHDAM EDıLMEK ÜZERE;
ÜNıVERSıTELERıN MıMARLIK, ıNşAAT MÜHENDıSLığı, HARıTA MÜHENDıSLığı VEYA şEHıR VE BÖLGE PLANLAMASI BÖLÜMLERıNDEN MEZUN, EN AZ 2YIL TECRÜBELı VE AKTıF ARAÇ KULLANAN TAKIM ARKADAşLARI ARANMAKTADIR.
nabicucuk@gmail.com
0532.212 98 67
RM RıTıM GAYR. DEğ. A.ş.
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2011, 12:12:43 ÖS Gönderen: NABı »

sabriyek

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 7
Ynt: LıSANLI VEYA LıSANSSIZ DEğERLEME UZMANLARI
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2011, 05:17:20 ÖS »
BURSA BÖLGESıNDE ÇÖZÜM ORTAğINIZ OLARAK ÇALIşMAK ıSTERıZ

SABRıYE KANDıYAR 533 456 53 50

ahmetcandvc

  • YENİ ÜYE
  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 13
Ynt: LıSANLI VEYA LıSANSSIZ DEğERLEME UZMANLARI
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2011, 04:01:01 ÖÖ »
Gayrimenkul degerleme uzmanligi alaninda kariyer yapmayi kendime hedef olarak belirleyen,

Analitik dusunme kabiliyeti olan ve hizli is temposuna adapte olmakta gucluk yasamayacak biriyim.

2011 yılı şubat-Nisan döneminde bağımlı çözüm ortağı olarak sektörde aktif olarak faaliyette bulundum.

Ayrica, Kasım-2010 donemindeki SPK Lisanslama Sınavı' nda;

Gayrimenkul ve Konut Degerleme Lisanlama dahilindeki sınavların tumunu basarili bir sekilde verdim.

Hedeflerime ulaşabilme yolunda geri dönüşlerinizi bekliyorum.

Ahmet Can Devecier

0543 550 09 77

nell

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 110
Ynt: LıSANLI VEYA LıSANSSIZ DEğERLEME UZMANLARI
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2011, 02:30:40 ÖS »
Başbakanlık ıletişim Merkezine yapmış olduğunuz 18.03.2011 tarihli başvurunuz incelenmiştir.

Tüm Bankalar gibi Bankamızın da tabi olduğu BDDK düzenlemelerinden,

29 Eylül 2007 tarihli (Sayı: 26658) Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına ılişkin Yönetmelik'in 1. maddesinin ı) bendinde "Değerleme faaliyeti ile iştigal eden personel: Değerleme kuruluşu tarafından değerleme yapmak üzere istihdam edilen, en az dört yıllık lisans düzeyinde öğrenim görmüş, bankacılık, bağımsız denetim veya mahkemelerde bilirkişilik de dahil olmak üzere değerleme konularında en az üç yıllık tecrübeye sahip ya da değerleme konusunda yurt içinde veya yurt dışında yetkili kurumlar tarafından verilen mesleki yeterlilik sertifikalarına sahip olan kişileri," şeklinde açıklanmış olup, Bankamızın Değerleme şirketlerinde istihdam edilen uzmanlara ilişkin yukarıda yer alan açıklama dışında mesleki tercih gibi bir talebi olmamaktadır. Ancak değerleme şirketlerinin uygulamalarında mahallinde inceleme yapan kişi niteliği taşıyan ve şirketlerle çözüm ortağı şeklinde anlaşma yapan kişilerin mesleklerine ilişkin kısıt, Bankamız "Ekspertiz ışleri Yönetmeliği" çerçevesinde bulunmaktadır. Bu kısıt; çözüm ortağının mesleğine ilişkin olup, şirketlerle imzalanan, değerleme hizmetinin alınmasına ilişkin sözleşmenin ekinde yer almaktadır. Meslek tercihi; mahallinde inceleme yapan kişinin değerleme şirketlerine doğru bilgi aktarımı yapabilmesi için uygulanan bir prensiptir. Çünkü değerleme şirketi, merkezi kontrolünü tamamen raporda aktarılan bilgiler üzerinden yapmaktadır ve aktarılan bilgide yapılacak en ufak hata tüm raporu etkileyecektir. ıddia edildiği gibi, şirketlerin bünyesinde ya da çözüm ortağı olarak çalışan kişilerin, meslek grubu kısıtı dışında, SPK lisanslı olması şeklinde bir şartımız yoktur.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

T.HALK BANKASI A.ş.



 
 

sultan

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 38
Ynt: LıSANLI VEYA LıSANSSIZ DEğERLEME UZMANLARI
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2011, 11:11:38 ÖS »
Merhaba ....  ,(  isminizi  bilmiyorum.)
 yazılarınızı okuyor ve görüşlerinizi paylaşıyorum. Bence lisanslı değerleme uzmanı arkadaşlar, kredi derecelendirme uzmanlığı sınavlarına hazırlansın,
Basel II,  2012 de uygulanmaya başladığında , gayrimenkul teminatı söz konusu olmayacağından, derecelendirme şirketleri ve tabii ki uzmanları revaçta olacaktır. Ancak mortgage kredileri için teminat değerlemesi yaptırılacaktır. Bu konuda da  yalnızca , ipotek bankacılığı amacıyla  , konut kredisi finansman şirketleri kurulmaya devam edilecektir. DD Mortgage, şeker Finans  vb. kuruluşlar 20- 30 yıla yayılan vadelerde konut kredisi verecek ve bu ipotekler her yıl yeniden değerleme yapılması zorunludur.

 Bankalar, değerleme  şirketleri için tek pazar değildir. Değerleme şirketleri ise,  bankalar için zorunluluktur.  5 yıldır zam yapmayarak,  değerleme uzmanlarını değersizleştiren,  ticari kaygı hegemonyasına alan  bankaların ellerini  , Birlik yönetimine bankacı  seçerek biz uzmanlar güçlendirdik. Taban ücret fiyaskosu hepimizin gözü önünde yaşandı .   

Söyleyecek ve yazacak çok konu var.

ıyi çalışmalar diliyorum.

nell

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 110
Ynt: LıSANLI VEYA LıSANSSIZ DEğERLEME UZMANLARI
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2011, 02:40:36 ÖS »
Sn Sultan,O sınava gir bu sınava gir yabancı dil öğren bilgi birikimi yap vs vs konu uzayıp gider.Sosyal hayatın içinde  insanım 70 yaşında annem var haftanın 3 günü doktora gideriz,annemle daha çok ilgilenmek istiyorum.8 yaşında  kızım var ödevleri için yardım ister kendisini sevmemi ister benimle oynamak ister, isterde ister.Onun sevilme çağını kaçırmak istemiyorum kaçan geri gelmiyor, başka sınava girmek istemiyorum kızımın anne biliyorum; içerdesin çık dışarı sana kitap okuyacağım yanında sessizce duracağım lütfen beni içeri al sözlerini duymak tüm sınava giren anneleride babalarıda üzmüştür.Bunları sadece ben yaşamış olamam uzaydan gelmedim bu toplumdayım bu ve benzerlerini yaşayan insanlar daha mücadeleci olmalıdır.Bir ara televizyonda kısa bir mizah geçildi.şirketin biri üstün yöneticilik özellikleri taşıyan genel müdür arıyor, 6 yabancı dil,Yurtdışında 3 konuda master vs. 60 yaşında birisi müracat ediyor; şirket yetkilisi tam aranan özelliklere sahip birisi olduğunu,yaş kriteri yüzünden işe alamayacaklarını şimdiye kadar nerde oldugunu sorduklarında, O' da bu süreçte tüm bu eğitimleri aldığını ifade ediyor.
Sn asya degerlemeninpaylaştığı tespitler samimi bir de Meltem Teker hanım (1ag gd) forumdaki bir yazısında,bu işleri ekisperim abla diyenlere yaptırıldığından bahsetmişti. Sonrada gayrimenkul degerleme şirketleri bankalardan iş alamama kaygısıyla faturayı teknik olmayan gduzmanlarına kesiyor.GDşirketlerimiz meslektaşları için mücadele etmediği gibi kendi ticari kaygılarıyla o kadar meşguller ki, bindikleri dalı kesmeye devam ediyorlar böyle Lümpenci böylesine ilkesiz yaklaşımları kurumlara yakıştıramıyorum.Kurumsallaşma kapitalizmle eş anlam oldu.

sultan

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 38
Ynt: LıSANLI VEYA LıSANSSIZ DEğERLEME UZMANLARI
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2011, 06:49:29 ÖS »
 SN. ASYA DEğERLEME  MESLEKDAşIM,

SANIRIM;  BıZE AıT OLMADIğINI DÜşÜNDÜğÜM BıRLıK, 29 NıSAN DAKı GENEL KURULU ÜYELERE RESMı BıLDıRıM YAPMADAN,
14 MAYIS DAKı SALT ÇOğUNLUK ıLE   KOLAYCA AıDAT, VE  MALı YÜKÜMLÜLÜKLERı KABUL ETTıRME ÇABALARIDIR DıYE DÜşÜNMEKTEYıM.
VE EMıNıM Kı BıZLER YıNE HıÇ SORGULAMADAN  SALT ÇOğUNLUK ıLE ALINAN KARARLARA UYACAğIZ, GENEL KURULU ıPTAL  ETTıRME YOLUNA GıTMEYECEğıZ.

ıYı ÇALIşMALAR

sultan

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 38
Ynt: LıSANLI VEYA LıSANSSIZ DEğERLEME UZMANLARI
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2011, 07:09:39 ÖS »
 SAYIN NELL,

ÇOK HAKLISINIZ SÖYLEDıKLERıNıZDE. şU SINAVLARA GıRSıNLER DıYE YAZMAM ASLANDI MECAZı ıDı. DEğERLEME SEKTÖRÜNDEKı PAZARIN GELECEğı ıLE ıLGıLı HATIRLATMA YAPMAK ıSTEDıM.BANKALARI,  ışVERENı  OLARAK GÖREN , UZMANLARIN HAKLARINI GÖZETMEYEN, DEğERLEME UZMANLARINA  "400... NO.LU LıSANSI ıÇEREN KAğIT PARÇASI"  OLARAK BAKAN  ZıHNıYETLE ıLGıLı BENıM SORUNUM.

 HALBUKı BANKALAR MEVCUT YASALAR NEDENıYLE DEğERLEME şıRKETLERıYLE ÇALIşMAK ZORUNDA , DEğERLEME şıRKETLERı ıSE YASALARIN KENDıLERıNE VERDığı YETKı ıLE  BANKALARA, TÜKETıCı FıNANS şıRKETLERıNE, SıGORTA şıRKETLERıNE, GYO'LARA, YABANCI DANIşMANLIK  şıRKETLERıNE, ÇOK ORTAKLI VEYA YABANCI ORTAKLI şıRKETLERE, ıMKB'YE KOTE OLAN şıRKETLERE, KAMU KURUMLARINA, VB. URUMLARA DEğERLEME HıZMETı VEREBıLıR.

" EKSPERıM ABLA DıYENE ış YAPTIRANLAR " FORUMDAKı YAZIşMALARA GÖZ ATARSINIZ, ÜNıVERSıTE 3. SINIF ÖğRENCıSıNE BıLE GEL DıYEBıLıYORLAR.   

osmaz

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 32
Ynt: LıSANLI VEYA LıSANSSIZ DEğERLEME UZMANLARI
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2011, 11:41:15 ÖS »
Halk Bankası bu şekilde davranarak teknik olmayan bütün değerleme uzmanlarını safdışı bırakıyor ve bir mağduriyet yaratıyor. Onlar için değerleme uzmanlığı diye bir meslek yok hatta olmayan bir mesleğin birliği veya dernekleri niye olsun ki? Hatta SPK, BDDK gibi kurumlar niye var? Onlar için bütün bu kurumlar gereksiz. Haklılar. Bu kurumların gereksiz olduğunu yaşanan süreçte görüyoruz.  Bankalar değerleme firmalarının emeklerini sömürürken hiçbir kurum ses çıkarmaz mı? Niye ses çıkarmazlar? Evet, bence de gereksizler.
« Son Düzenleme: Nisan 28, 2011, 12:03:37 ÖÖ Gönderen: osmaz »