Gönderen Konu: 11. 12.2013 TARıHLı TDUB DUYURUSU HAKKINDA KışıSEL GÖRÜşTÜR.  (Okunma sayısı 1831 defa)

A.Mesut TATLIPINAR

  • A.MESUT TATLIPINAR
  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 339
E.posta adresime gönderilen bazı mesajlarda; TDUB’ UN her talep edene şifre dağıtacağı konusunda kuşkular olduğu ifade edilmektedir.  11.12.2013 tarihinde yayınlanan duyurun muhatabı ; sadece, TDUB üyesi gerçek kişi değerleme uzmanlarıdır.   Bahse konu duyurudan, bunun dışında bir anlam çıkartmadım.  Duyurunun  D maddesi de;  A, B ve C maddelerinin bir devamıdır. Bu dört maddenin ortak paydası ise;

A) Gerçek kişi olmak
B) TDUB üyesi olmak
C) Fiilen taşınmaz değerlemesi faaliyetiyle iştigal ediyor olmaktır.

1)   TDUB SıTESıNDE YAYINLANAN 11.12.2013 TARıHLı   DUYURU:


 “Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere, Birliğimiz ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında imzalanan 08.03.2013 tarihli protokol ile Birliğimiz üyelerinin Tapu Sicil ve Kadastro verilerine TAKBıS aracılığıyla elektronik ortamda ulaşmalarına dair işbirliği yapılmasına karar verilmiştir.  Takbis Sistemine erişim  protokolün 2. maddesinde açıklandığı üzere değerleme faaliyeti ile iştigal etmekte olan  TDUB üyelerini kapsamaktadır.

Bu kapsamda da, aşağıda farklı niteliklere haiz Birliğimiz üyelerine, erişimin açılabilmesi için gerekli evraklar sıralanmıştır.
TAKBıS erişimi talep Birliğimiz üyelerinin, hangi statüde olduğunu belirleyerek, o statü için talep edilen evrakları teminle Birliğimiz merkezine 30.12.2013 tarihi mesai bitimine kadar, posta veya kargo ile ulaştırmaları gerekmektedir.”

2)  BAHSE KONU TAKBıS PROTOKOLÜNÜN ıLGıLı MADDELERı:  

( EK :  A )
 
3) 11.12.2013 TARıHLı  DUYURUNUN   “D”  MADDESı :

  Değerleme uzmanlığı faaliyeti, lisanslı olmayan şirket veya şahıs şirketi çalışanı/bağlı olarak yerine getiriliyor ise;

1) Hem şirket ve hem de değerleme uzmanı tarafından imzalanacak taahhütname (Taahhütname 1) (Noter onaylı olacaktır)
2) Çalıştığı Lisanslı olmayan şirket veya şahıs şirketi’nin esas sözleşmesinde gayrimenkul değerlemesi faaliyet konusunun yer aldığını gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi,
3) SSK işe giriş bildirgesi ya da var ise Bağ-Kur Belgesi/ Vergi levhası
4) Lisanslı olmayan şirket veya şahıs şirketi’nin değerleme hizmeti verdiği değerleme kuruluşu ya da müşteri ile yaptığı sözleşme suretleri (en az 3 adet)
5) Lisanslı olmayan şirket veya şahıs şirketi’nin değerleme hizmeti karşılığı düzenlediği fatura örneği (en az 3 adet)
6) Lisanslı olmayan şirket veya şahıs şirketi tarafından TAKBıS sorgulamasına yetkili olduğuna dair yazı (Noter beyanı olarak düzenlenecektir)

4)  SONUÇ:  

Yukarıda yer alan  D maddesi kapsamında  TAKBıS şifresi talep edecek / verilecek olanlar da;  bahse konu duyurunun,  A, B ve C maddelerinde olduğu gibi;  gerçek kişi TDUB üyesi olmak zorundadır.

TDUB  Yönetimi,  ister lisanslı isterse lisansız şirket çalışanı olsun; protokolün  2. maddesi gereği,  üyesi olmayan hiç bir şahsa  Takbis  erişim şifresi  verilmesine aracılık edemez.
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2013, 11:06:07 ÖÖ Gönderen: A.Mesut TATLIPINAR »