Değerleme Uzmanları

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI => GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI SINAVLARI => Konuyu başlatan: Huseyin_Karadag - Mayıs 02, 2008, 01:40:15 ÖÖ

Başlık: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: Huseyin_Karadag - Mayıs 02, 2008, 01:40:15 ÖÖ
Gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisanslama sınavlarına tecrübesi olmayan kişilerin lisanslama sınavını kazandığı takdirde 3 yıl içersinde 3 yıllık tecrübe koşulunu doldurması gerekecektir.

Yeni mezun olan kişiler askerliği 2 yıl tecil ettirebilme hakkı bulunmaktadır.

Sınav sonucunun açıklandığı gün bir şirkette çalışmaya başlasanız bile 3 yıl içersinde bir şirketten ayrılıp başka bir şirkete geçtiğinizde size ilgili şirket tarafından 2 -3 aylık deneme süreci tanınacak ve belki  bu süre içersinde sigortanız başlatılmayacaktır.

Bu ve benzer durumları yaşadığınız takdir de kazanmış olduğunuz sınav iptal edilecektir.

ılgili tebliğin maddesi aşağıda verilmiştir;

 Seri:VIII, No:34 sayılı “Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar ıçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya ılişkin Esaslar Hakkında Tebliğ”in 14.maddesinin f bendi uyarınca sınavda başarılı olduğu tarihten itibaren 3 yıl içinde lisans almak için başvuruda bulunmayan kişilerin sınavları geçersiz sayılır

Bu yüzden sınava hazırlanan kişilere 2 önerim var.

1. sınava çalışmaya başlamadan önce bir şirkette mutlaka çalışmalısınız.

2. Sınavdaki 4 modülü geçin ve ortalamanız 70 üzerinde olsun .Bir şirkette çalışmaya başlayın. Daha sonra lisanslama sınavının diğer dersini verin.

Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: adsl11 - Mayıs 06, 2008, 10:37:15 ÖÖ
iyi günler.

milli emlak uzmanı olarak, maliye bakanlığında görev yapıyorum...

ama 3 yıl içinde 3 değerlendirme raporum yok...

gerçi 3 den çok ama...

2005, 2006 da var 2007 de yok...

kazandıktan sonra 2008 de yapsam olur mu....
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: akin - Mayıs 23, 2008, 01:41:47 ÖÖ
teblig de adı gecen sınav sonrası 3 yıl içinde basvuru konusu yanlıs yorumlanmıs, hüseyin bey tarafından. tebligde 3 yıl içinde basvurun ifadesindeki kasıt, sınav sonucu acıklandığı tarihten itibaren ( bütün modellerin de gecilmiş oldugu) 3 yıl içinde basvurun, yani tembellik unutkanlık etmeyin , 3 yıl içinde basvurunuzu yapın anlamındadır daha da yani mesela bir cok yerde olan son basvuru tarihi gibi dusunulebilir.son basvuru 30 nisansa, 30 nisanı gecmesin gibisinden bişeydir.

genc arkadaslar bozmayın moralinizi, sınav zor mor derler ama ukalalık olmasın da ben tek seferde 2007 mayısda verdim. mantıklı gereken yerlere calısın yeter
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: HSYUCEL - Mayıs 24, 2008, 03:32:04 ÖS
mehmet bey
ben yaklaşık olarak gayrimenkul değrelendirme uzmanlığı olayından 2 ay  önce haberdar oldum ve bir banka ile sözleşmem var sözleşmeli eksper olarak serbest çalışıyorum size sorularım olacak

1)3 sene tecrübe koşulu için banka ile yaptığım sözleşme geçerli mi?
2)Sınavı verdiğim tarihte 3 sene koşulunu dolduramazsan kazandığım dersler iptak mi edilecek yoksa 3 sene tecrübe koşulunu sağladıktan sonra lisans belgesi verilmek üzere bekleme mi olacak?
3)Sınav kolay demiş siniz yeterki mantıklı gereken yerlere çalışın yeter
bununla ne demek istiyorsununz çalışma yöntemi nasıl olmalı ve çalışmak için bir kitap tavsiye edermisinz.
şimdiden teşekkürler
hasan yücel
inş.müh.ytü/98

 

Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: Huseyin_Karadag - Mayıs 24, 2008, 06:17:38 ÖS
Sayın Akın bey,

ılgili tebliğde 2007 yılında bir düzenleme oldu ve artık 4 yıllık herhangi bir okul bitirmeden de lisanslama sınavlarına girebilmenin yolu açıldı.

Önceden tecrübe koşulunu tamamlayarak lisanslama sınavlarına girilebiliyordu. şimdi ise sınavlara girişte herhangi bir tecrübe koşulu aranmamaktadır.

Siz lisanslama sınavını kazandığınız diyelim 1 yıl boyunca bir firmada çalışmadığınız takdirde.

Tebliğde dediği gibi 3 yıllık koşulunu doldurmamış olacaksınız.

ılgili birliğe 3 yıl içersinde koşulu sağlayamadığınız için başvuruda bulunamayacaksınız.

Bu sebeple kazanmış olduğunuz sınavınız iptal edilecektir.

Yanılmayı ve yanlış yorumlamış olmayı isterdim.

ıyi çalışmalar.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: osmaz - Mart 06, 2009, 06:07:28 ÖS
Arkadaşlar, şu an çalışmıyorum ve tek modülüm kaldı(değerleme esasları 60 alırsam geçiyorum). Mayısta bu tek modülden de geçtiğim taktirde bir yerde çalışmaya başlamadıysam geçtiğim sınavlar geçersiz mi olacak? 3 yıllık tecrübe şartını doldurmadan lisans başvurusunda bulunamaz mıyız yani? Moderatör veya konuyu bilen bir arkadaş derli toplu açıklama yapabilir mi acaba?
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: akon22 - Mart 07, 2009, 11:49:40 ÖÖ
Arkadaşlar benimde sorunum bu tecrübe meselesi.1 tane dersim kaldı Mesleki Mevzuat.ınşaat mühendisiyim.Lisansız çalışan bir inşaat mühendisinin yanında çalışsam sigortam geçerli olurmu.Yoksa illa bir değerleme şirketindemi çalışmak lazım.şimdiden cevaplarınız için teşekkürler....
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: tanerm - Haziran 01, 2009, 07:31:10 ÖS
 ben sınavları henüz verdim bu konuyu benden iyi bilenler vardır
 lisans için son üç yıla ait değerleme raporu diyor yani 2007 2008 2009 yıllarından bahsediyor
bu üç yıla ait birer değerleöme rraporun varsa tamam yoksa işin zor
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: yerdem41 - Haziran 20, 2009, 11:30:49 ÖÖ
Mehmet Bey;

Ben bu sektörede hiç çalışmamış ama arkadaşlarımın ayartmasıyla sınavlara girmiş ve iki sınavda beş dersten üçünü vermiş biriyim. Bu sektörde dediğim gibi hiç çalışmadım başka bir sektörde çalışmaktayım.Sınavları verdikten sonra lisans almam için sadece üç yılım mı kalacak yoksa üç yıl içerisinde herhangi bir değerleme şirketinde ssk lı olarak çalışmam mı gerekecek.Yol gösterirseniz sevinirim....
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: GereNimO - Ekim 09, 2009, 10:58:51 ÖÖ
Arkadaşlar öncelikle Hüseyin Karadağ insanları yanlış yönlendiriyor..... Bilginize...... Sınavı kazandıktan sonra 3 yıl içinde tecrübe şartını yerine getirebiliyorsunuz. Yani sınavı kazanana kadar hiçbiryerde çalışmayoıp, takip eden dönemde 3 yıl çalışırsanız tecrübe şartını yerine gitirmiş oluyorsunuz ve lisans belgenizi alabiliyorsunuz.
Yaklaşık 10 aydır değerleme yapıyorum ( resmi olarak ) konut değerlemeyi mayıs döneminde geçtim ve lisans için başvurdum. TSPAK dan bana gelen yazı tecrübe şartını yerine getirmek için 2 ay bekleyin iki ay sonra lisansınız gönderilecektir.
Yeterince açık değilmi... Sınavın iptali lisansın verilmemesi giibi bir durum yok... Siz yeterki sınavı geçin gerisi kolay
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: a.d - Ekim 09, 2009, 06:44:31 ÖS
 
Arkadaşım,GERENıMO;

Sınavı 9/10/2009 kazandığımı öğrendim (bütün modülleri vermişim) fakat hiç bir yerde çalışmadım.Bu durumda

3 yıllık süre hesaplaması 9/10/2009 tarihindemi başlıyor.Teşekkür ederim
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: a.d - Ekim 13, 2009, 11:07:52 ÖÖ

Arkadaşlar,9/10/2009 tarih itibariyle sınavlardan başarılı oldum,fakat  resmi olarak çalışmam

yok.3 yıllık süre hesaplaması nasıl yapılacak.Teşekkür ederm...
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: siardeniz - Ekim 15, 2009, 04:28:17 ÖS
Arkadaşlar,

Benim de aynı dertlerim var. Gayrimenkul değerleme uzmanlığı sınavlarına giriyorum ve tek modülüm kaldı. Biraz önce SPK ile uzunca bir konuşma yaptım. Görüştüğüm bayan da aynı şeyi söyledi. Bütün sınavları geçtikten sonra tecrübe koşulunu da sağlayıp başvuru yapmak için 3 yıl süre tanınmış. Dolayısıyla sigortanın geç başlaması iş değiştirme gibi aksaklıklar olduğu takdirde 3 yıl sonunda tecrübeni tamamlamadığın için başvuru yapamıyorsun ve sınavların iptal oluyor. Son dersi geçmeden önce tecrübe süreni başlatmam da fayda olduğunu söyledi. Bu konuda şüpheniz olmasın.
Diğer yandan cevap bulamadığım bir başka sorum olacak benim. Ben şuanda değerleme faaliyeti ile ilgili olmayan bir alanda SSK'lı olarak çalışmaktayım. Tecrübe koşulu içinde şuanki işimden ayrılmadan bir değerleme şirketine ortak olmayı düşünüyorum. Fakat sigortanın teklik ilkesi ile ilgili kanuna göre önce sigortam olduğu için ortak olacağım yerden bağkurumun yatması söz konusu değil. (Aynı şekilde şirket ortağıyken başka bir yerde işçi olarak çalışmaya başlasaydım bu seferde bağkurum olduğu için SSK yatmayacaktı.) Dolayısıyla lisans belgesi verilmesi sırasında istenen belgelerden BAğKUR belgesini ibraz edemiyorum. Bu şekilde lisans belgesi almamda bir sıkıntı olurmu? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Sınav kılavuzunda şirket ortağı olarak faaliyette bulunulması durumunda istenen belgeler arasında Bağkur (başka bir sosyal güvenlik kuruluşuna kayıtlı ise ilgili belge) yazıyor. Burda parantez içinde bahsedilen başka bir sosyal güvenlik kuruluşu değerleme alanı dışında başka bir alanda da faaliyette bulunulması durumunda o faaliyetle ilgili bağlı olunan sosyal güvenlik kuruluşumudur?

Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

şiar Deniz Yavuz
Makina Mühendisi
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: emiray - Ekim 29, 2009, 11:08:02 ÖS
merhabalar iyi günler dilerim.Bildiğiniz üzere bu 3 yıl tecrübe şartında benim bazı sorularım var yardımcı olursanız çok memnun olacağım :
1- tecrübe şartı sadece yıl itibari ile midir ? ( örneğin 2007 yılında 3-5 ay , 2008 yılında bikaç ay , 2009 yılında tam yıl )
2- tecrübe şartı 3 yıl ( 365 gün X 3 yıl sigortalı olma )
 yani bu 3 yıl içinde sigortalı olma şartı dediğim gibi işyeri değiştirme  durumlarında bikaç aylık kayıplar oluyor.Sadece o yıl içinde belli ay belli gün çalışıp (sigortalı olarak rapor hazırlıyıp ) yeterlimidir ? cevap verirseniz çok memnun olacağım saygılarımı arz ederim.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: regresif - Kasım 10, 2009, 07:12:39 ÖS
Arkadaşlar merhaba. 2010 1 . dönem lisanslama sınav duyurusunu bir türlü bulamadım.Bir bilginiz varmı acaba? yaklaşık 2 haftadır sürekli spk sitesine giriyorum ancak 2010 ocak ayındaki sınavla ilgili hiçbir duyuru göremedim.bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: schiba - Mart 15, 2010, 12:12:46 ÖÖ
Benim de ilgili sştelerde verilen telefon numarasından (artık Spk mı Tspakb mi bilmiyorum) çıkan bayan ile yaptığım görüşmeden anladığım da
konuyu başlatan Hüseyin Beyin maalesef haklı olduğu yönünde.Bayan bana da sınavı kazanmadan önce bir değerleme şirketinde göreve başlamanın iyi olacağını söyledi.şimdi ben de ne yapacağımı şaşırdım.3 modülden geçmiştim ve diğer 2 sini de bu sınavda vermeyi umuyordum ama bu şartlarda Hüseyin Beyin dediği gibi 1 ini verip sonuncuyu da işe girişin akabinde vermek doğru gözüküyor.Tabii bir diğer ihtimal de Spk nın tebliği değiştirmesi o zaman boşu boşuna sınav parasından olacağım

Başlık: slm YAKLAşIK MALıYET HESABI
Gönderen: fatihdelen - Ekim 18, 2010, 03:13:01 ÖS
SLM YA BıLGıSı OLAN VARMI KAMU KURUMLARINDA ÇALIşILAN SÜRE ıÇıNDE ıHALE HAZIRLIğI ıÇıN YAPILAN YAKLAşIK MALıYET TESPıTı MESLEKı TECRÜBE OLARAK SAYILIYOR MU ?
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: MEHMET - Ekim 23, 2010, 02:20:28 ÖS
akincimus arkadaşım
Demekki arkadaşların bu konuda bilgisi yok. Israr etmenin bir anlamı yok. Bu sorunun muhatabı olan Spk'ya sorup cevabını alabilirsiniz. Sonrada aldığınız cevabı burada arkadaşlarla paylaşabilirsizi.
Kolay gelsin...
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: hk_harita - Kasım 30, 2010, 10:06:14 ÖÖ
GereNimO nikli kişi,
Syn Ali UÇAR,
ilk başta söyleyeyim ki sizin söylediğiniz şeyle benim söylediğimin şeyin alakası bile yok.
Benim söylediğim şeyi anlamadan benim hakkımda yorum yapmışsınız.
Ben diyorum ki gayrimenkul değerleme uzmanlığı sınavı 3 yıl geçerlidir. gayrimenkul değerleme uzmanlığı için 3 yıllık tecrübe koşulu aranmaktadır. Sınavı kazanmadan önce hiçbir tecrübenin olmadığı durumda sınavı kazandıktan sonra 3 yıl içinde 3 yıllık tecrübe koşulunu tamamlayamabilirsiniz.bu nedenle tecrübe koşulunu sınavı kazanmadan başlatsanız sizin için iyi olur demiştim.

ülkemizde özellikle özel sektörde 3 yıl aynı kurumda devamlı olarak çalışan kişilerin sayısı ne yazık ki sınırıdır.
Diğer taraftan yeni mezun arkadaşlar sınava giriyor. Sınavı kazandıklarından sonra eğer tecrübe koşulunu hemen başlatmazlarsa ilgili tebliğde yazan maddeden dolayı sınavları geçersiz sayılabilir.
Benim önerim  ortalamanız 70 üzeri olsun bir dersi bırakın ve tecrübe koşulunuz biraz ilerledikten sonra sınavınızı verin.
Bunda bir art niyet veya çıkar olabilecek bir öneri değil. Bu bir tavsiyedir.

Mail adresindeki siteyi tıklayınca bir emlakçı firması çıkmaktadır.
Bir emlakçı olarak değerleme hizmeti yapamazsınız. Emlak komisyoncuları gayrimenkul değerleme uzmanlığı yapamaz bu etik değildir.


Konuşma ve edep kurallarını dikkat etmenizi diliyorum.
ınsanları suçlarken veya itham ederken söylediğiniz sözün doğruluğunu bir araştırmanızı, bir mevzuata bakmanızı tavsiye ediyorum.
Diğer taraftan da emlakçılık mı yapacaksınız , ekspertiz hizmeti mi vereceksiniz buna karar verin.
Sizin gibi kişiler sektörün güvenilirliğini zedelemektedir.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: ozguna1 - Aralık 22, 2010, 01:26:11 ÖÖ
Beyler sınavı verdiğimiz andan itibaren ilk gün çalışmaya başlamamızmı ve 3 yıl boyunca girdiğimiz şirketten hiç çıkmamamızmı gerekiyor yani?Bu ÇOK MANTIK DIşI DEğıLMı?...Girdiğm şirketteki adam beni 2. yıl kapı dışarı eder işime son verirse,1 ay boş kalsam bile herşey yanıyor yani öylemi??Bu konuda gerçekten sağlam bilgi sahibi allah rızası için bilgi verebilecek kimse yokmu?herkes başka bişey söylemiş:(
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: kalanche - Aralık 22, 2010, 01:48:37 ÖÖ
3 yıl boyunca aynı şirkette çalışacaksın diye birşey yok. ıstersen 10 tane firma değiştir. Burda önemli olan sınavların hepsini verdikten sonra en geç 3 yıl içinde belgenizi almak için başvuru yapma zorunluluğunuzun olması. Örneğin Kasım 2010 sınavında bütün derslerden başarılı oldunuz ama hiç mesleki tecrübeniz yok. Herhangi bir şirkete girdiniz ve çalışaya başladınız. Kasım 2013 tarihine kadar 3 yıllık çalışmış olmak koşulunu sağlamanız lazım. Çünkü sınavları verdiğiniz tarih ile başvuru yapmanız gereken tarih arasında 3 yıldan fazla bir süre olmamalı. Diyelim ki işten çıkarıldınız yada firma değiştirdiniz. O zaman arada sigortalı olarak çalışmadığınız bir iki ay oldu elbet. O zaman Kasım 2013 tarihine kadar 3 yılınızı dolduramazsınız tabi ki. O yüzden ne yapmak lazım, sektörde çalışmaya başladıktan sonra sınavlara girmek yada derslerin çoğundan geçtikten sonra sektörde iş bulmak lazım. ışi riske atmamak için.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: metin - Aralık 22, 2010, 01:50:41 ÖS
arkadaşlar ben kasım sınavında tamamını verdim mart ayındaki sınavada girecektim ama girmedim çünkü mart ayında çalışmaya yeni başladım dı kazansaydım bu sefer tecrübe koşuluna takılacaktım benim tavsiyem çalışmaya ve rapor yazmaya başladıktan en az 1 yıl sonra sınava girmeniz yoksa 3 yıllık tecrübe koşuluna takılırsınız ve belge alamayabilirsiniz
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: ozguna1 - Ocak 09, 2011, 01:19:18 ÖÖ
ya gördüğüm kadarıyla bol bol sallamasyon yapılıyor hemde birkaç kişi tarafından..işi gücü bıraktınız sanırım milletin kafasını karıştırıyorsunuz..yada tam bilmeden eminmiş gibi konuşuyorsunuz..Ben yeni girişimci arkadaşlaıma GERÇEK bilgiyi veriyim hemen ,arkadaşlar sınavları verdiğinizde hiç  tecrübeniz olmasa bile endişelenmeyin çünki 1 yıl içinde konut değerleme lisansına başvurduğunuzda sınavınızın iptal olma ihtimali kalmıyor....(kesin bilgidir..)ilgilenlere
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: dsertm - Ocak 27, 2011, 05:20:36 ÖS
burada net bir açıklama olmaması çok komik. konut için değerleme lisansını alınca iş bitiyor mu. net bir cevap lütfen.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: acar - Ocak 28, 2011, 10:01:30 ÖS
burada net bir açıklama olmaması çok komik. konut için değerleme lisansını alınca iş bitiyor mu. net bir cevap lütfen.

sorunuzun ne olduğunu açıkça yazarsanız cevap vermeye çalışır birileri mutlaka. Konut için değerleme lisansı alınca iş bitiyormu bilmiyorum. Bitecek iş nedir?
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: dsertm - Ocak 29, 2011, 09:39:10 ÖÖ
soru şu; sınava girdim hiç tecrübem yok. kazandığım günün ertesi gün mü işe başlamalıyım. 3 yıl içinde 3 yıl tecrübe şartı nasıl doldurulacak.

bir arkadaş yazmış ya. konut değerleme lisansını 1 yıl içinde alıyorsun ve 3 yıl içinde 3 yıl tecrübe şartı ortadan kalkıyor. bu konuyu netleştiremedik.

1 ay bile işsiz kalsan tecrübe sürecinde sıkıntı, ayrıca sınavı kazandığının hemen ertesi günü nasıl çalışacak firma bulacaksın.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: hk_harita - Ocak 31, 2011, 11:19:48 ÖÖ
Bugün SPK yayınlamış olduğu tebliğde 3 yıl önce söylemiş olduğum ve sürekli tekrarladığım olumsuz durumu ortadan kaldırarak olumlu bir düzenleme yapmıştır.

Artık lisanslama sınavı kazanıldıktan sonra lisans yenileme eğitimine katılarak lisans alınabilecektir.

Eski durum ortadan kalkmıştır.

ıyi çalışmalar dilerim.

Hüseyin KARADAğ

Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: taylan21 - Şubat 14, 2011, 05:12:30 ÖS
iyi günler konut değerlendirme uzmanlığı ve sınavı hakkında bilgi alabilirmiyi.
mayıs ayında yapılacak sınava girmek istiyorum. dersler kurs şeklindemi oluyor içerik nedir bu konularda bili verebilirmisiniz.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: altanaltu - Mart 05, 2011, 04:09:25 ÖS
sayın karadağ;
ben şuan kamuda  çalışan birisiyim.sınav modüllerinden 1 ini bilerek bırakmış durumdaydım tecrübe koşunu yerine getirmediğim için. size sorum şu; yeni<çıkan tebliğdeki değişikliklerden anladığım kadarıyla sınavları verdikten sonra tecrübe için 3 yıllık bir süre vardı şimdi bu süre artık yokmu yani istediğimiz zaman lisans almak için başvurabilecekmiyiz.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: hk_harita - Mart 06, 2011, 06:39:14 ÖS
şimdi lisanslama sınavını tamamladıktan  ve 3 yıllık tecrübe koşulunu tamamladıktan sonra lisans yenileme eğitimine katılark lisans alabiliyorsunuz
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: altanaltu - Mart 07, 2011, 09:11:33 ÖÖ
sayın karadağ;
yani benim tek dersi vermemde mahsur yok. 3 yıllık tecrübe koşulunu sağladığım zaman yenileme eğitimlerine katılarak lisans alabiliyorum öyleyse.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: Huseyin_Karadag - Mart 10, 2011, 08:31:59 ÖS
verebilirsin arkadaşım engel ortadan kalktı..
hayırlı olsun hepimize..
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: Tcgumus - Mayıs 02, 2011, 05:49:43 ÖS
Merhabalar

Ben bu sene ilk defa sınava gireceğim. şimdi 4 modülden de geçsem. 1 ay sonradan ise başlasam 3 yıl çalışsam. Lisansımı alabiliyormuyum ?
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: lanthorn - Mayıs 04, 2011, 07:11:11 ÖS
Sayın Karadağ,
bir konuda açıklık getiriseniz sevinirim.en son ki mesajınızda lisans yenileme eğitimlerinden bahsetmişsiniz. 3 yıl çalışmadan o eğitimlere katılarak lisans belgesine sahip olunabiliecekmidir? spk nın tebliğ lernde göremedim bu konuyla ilgili bilgiyi.
teşekkürler
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: BÝLGE KAYA - Aralık 12, 2011, 05:10:45 ÖS
MRB ARAKDASLAR
kayseride yasıyorum meslegım mımarlık. sıteye yenı kayıt oldum. gay. men. degr. uzmanlıgı uzerıne bı kac haftadır arastırma yapıyorum. ankaradan bu konu ıle ılgılı kıtap su an masamda durmakta. fakat cevremde bu ısle ugrasan ve bılgı alacagım hıc bı sahıs veya kurulus olmadıgından nereden ve nasıl baslıcagımı hıc bılmıyorum. o yuzden bılgılerınızı paylasırsanız cok sevınırım.

kafama takılan soru; şu an calıstıgım ve ortagı oldugum sırketın ısmınde emlak danısmanlıgı ıbaresı de yer almakta. bu tıtre sahıp olmak sınava gırmeme engel teskıl eder mı?
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: Miyagi - Aralık 12, 2011, 08:03:37 ÖS
Emlak Danışmanlığı ibaresi bulunan bir şirkette çalışman ve ortağı olmanız sınava girmenize engel teşkil etmez.
degerleme06@gmail.com


MRB ARAKDASLAR
kayseride yasıyorum meslegım mımarlık. sıteye yenı kayıt oldum. gay. men. degr. uzmanlıgı uzerıne bı kac haftadır arastırma yapıyorum. ankaradan bu konu ıle ılgılı kıtap su an masamda durmakta. fakat cevremde bu ısle ugrasan ve bılgı alacagım hıc bı sahıs veya kurulus olmadıgından nereden ve nasıl baslıcagımı hıc bılmıyorum. o yuzden bılgılerınızı paylasırsanız cok sevınırım.

kafama takılan soru; şu an calıstıgım ve ortagı oldugum sırketın ısmınde emlak danısmanlıgı ıbaresı de yer almakta. bu tıtre sahıp olmak sınava gırmeme engel teskıl eder mı?

Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: ce_sa - Mart 21, 2012, 10:05:28 ÖÖ
Merhaba,

Sınava hazırlanmak için hangi kaynaklardan çalışmalıyım. ılk defa sınava girecek birisi olarak, özellikle finans matematiği ve değerleme konusunda çözüm anlatımlı, yol gösterici anlamında en iyi ve etkin kitaplar varsa, bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: irfanyilmaz1983 - Mayıs 21, 2012, 03:45:39 ÖS
Maalesef o hatayı bende yaptım. sınava hayatımda ilk defa girdim ve ilk girişte bütün derleri verdim. Benimde tecrübe sürelerim eksik ve tamamlamaya çalışıyorum ve çok sıkıntı çekiyorum. Benim merak etiğim konu ise üç yıla ait aday tarafından hazırlanan değerleme raporuç Örneğin 2009 dan 1 tane, 2010 dan 1 tane, 2011 den 1 tane değerleme raporunun olması asgari tecrübe şartı için yeterlimidir. yoksa her yıl için en üç tane mi olmalıdır. Yani 2009 dan üç tane, 2010 dan üç tane, 2011 den de üç tane mi olmalıdır. Bu konuda acil bilgiye ihtiyacım var.şimdiden çok teşekkür ederim
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: tuðba - Mayıs 22, 2012, 09:52:57 ÖÖ
bildiğim kadarıyla her yıldan 1 adet yetiyor.
Başlık: Ynt: Tecrübesi Olmadan lisanslama Sınavlarına Hazırlananların Dikkatine...
Gönderen: levent22 - Temmuz 10, 2012, 02:03:37 ÖÖ
merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı ama lütfen gercekten bilen biri cevaplasın.. ben şuan sınava hazırlanıyorum ve bu işi de aynı zamanda yapıyorum.ama ben eksperin yanında çalişiyorum tamamen bir şirket değiliz çözüm ortaklığı şirketiyiz.benım burada çalişmam tecrube şartını sağlayacakmı??4 yıllık üniversite diplomamıda seneye alıcam okulum henuz bitmedi sınavı kazandığım takdirde bununda bi engeli olurmu yardımcı olursanız sevinirim.