Gönderen Konu: SPK LıSANSLI (TAPU KADASTRO,MALıYE KÖKENLı) ARKADAşLAR ARIYORUZ  (Okunma sayısı 5316 defa)

nell

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 110
Ynt: SPK LıSANSLI (TAPU KADASTRO,MALıYE KÖKENLı) ARKADAşLAR ARIYORUZ
« Yanıtla #15 : Mayıs 20, 2011, 12:53:30 ÖÖ »
genel kurula gidemedim benim  gibi gidemeyen uzmanlar için bu ayrımcılık konularını toplantıda konuşan oldu mu?Birlik duyuruları biraz klasik ve yüzeysel kalıyor.yapılanma yeniolduğu için çok şeyde beklememek lazım hatta kurullardakilere destek olmak gerekir.Ancak bu ayrımcılılığı kurullardakiler de körüklüyorsa teknik hariç diğer disiplinlerden gelenlerin sorunlarını kendi yöntemleriyle halletmelerini destekliyorum.Bir de çok dikkatimi çekti gerçekten CHP birliğin kapatılması için dava açtımı?Doğrulayacak bir kaynak bilen varmı?antalyadayım ilimdeki mimarlar oda başkanına sordum haberiolmadıgını söyledi ayrıca konunun böyle gelişmesini doğru bulmadıgını degerleme işinin bir çok mesleği içinde barındırmasının doğru oldugunu ifade etti.Sizce herkes mi politikacı bu memlekette,uzmanlarla da karşılıklı konuşuldugunda herkes nazik,pozitif bu serzenişlerin hepsini rekabet olarak degerlendiriyorum rekabetinde haklısı olmaz.rekabetlerde hep alt kısma vurulur en dürüstü bile sadece sessiz kalır.teknik insanların rekabeti de kendi aralarında bile çok acımasız oluyor onların girdiği yerde para müşteriye geri gidiyor projelerde, yapı denetimlerde hizmetin iadesini bile fatura eden tek meslek gurubu
dürüst çalışanları tenzih etmeden geçemeyeceğim,adına haksız rekabet diyorlar etik diyorlar,gemisini yürüten kaptan diyorlar diyorlarda bu geminin içinde biz de varız bindik bi alamete gidiyoz kıyamete, burdan yazması kolay geliyor genel kurula katılamadığımiçin kendimi kınıyorum genelkurullara katılmak mesleğe sahip çıkmaktır yoksa benim gibi hariçten gazel okumaktan öteye geçmez genelkurulda bu konuyu konuşan uzman ve uzmanları tebrik ederim bir sonuç bildirisi varsa destekliyorum.

creacer

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 117
Ynt: SPK LıSANSLI (TAPU KADASTRO,MALıYE KÖKENLı) ARKADAşLAR ARIYORUZ
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2011, 11:59:05 ÖÖ »
Değerleme uzmanlarının işin araştırma ve rapor yazma aşamasını bizzat kendisinin yapmasının sağlanması yönünde kurallar oluşturulması en doğru çözüm olacaktır. Fatih Demir beye soruyorum  Mimar Mühendisler Odasından Kaydını  Sildirmiş yanına 1 tane lise mezunu eleman almıs tapuya belediyeye yer görmeye elemanı yollamış sadece rapora imza atmış bir değerleme uzmanımı makbul? Mühendis Mimarlar odasında kaydı olduğu halde gayrimenkul değerleme lisansını almış aldığı işin araştırmasını ve raporunu kendi hazırlayıp imza atan değerleme uzmanımı makbul?

HaYaL

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 15
Ynt: SPK LıSANSLI (TAPU KADASTRO,MALıYE KÖKENLı) ARKADAşLAR ARIYORUZ
« Yanıtla #17 : Haziran 27, 2011, 01:03:49 ÖÖ »
Kadrolu olarak lisanslı bir firmada çalışıyorum. mimar, mühendis ya da şehir plancı değilim. bu işi meslek olarak seçtim. ~2 yıldır bu işi yapıyorum. 1 yıl çözüm ortaklığı yaptım 1 yıldır da kadrolu çalışıyorum.bikaç dersim kaldı inş aralık döneminde hepsini vermiş olacağım. bu sektörün ne olduğunu biliyorum. sektörün kanayan yaraları buda çok güzel dile getirilmiş. piyasanın taşınmaz değeremesine  olan ihtiyacına bakarsak bu sektörün yaralarının kanamaya devam edeceği de aşikar. bankaların teknik diploma peşine düşmelerini anlıyorum. onlar anlamıyorlar bu işten. zannediyorlarki üniversitede değerleme işi öğretiliyor. ama firmaları anlamıyorum. bugün büyük firma diyebileceğimiz firmaların hemn hepsinde mimar mühendis olma koşulu var. halbuki firmanın kendi profiline bakıyorum, ilgisiz alakasız birsürü bölüm görüyorum. bu çelişki bende küçümsemeyi de beraberinde getiriyor. kaldı ki bu tutum bu işi öyle bir hale getiriyor ki; sektör kaba hatlarıyla şuna dönüştü; yeni mezunların sıçrama tahtası olarak, ya da harçlığını çıkartmak amacıyla, ya da mesleğini yapabileceği bir iş bulana kadar boşta kalmamak için tercih ettikleri bir sektör haline geldi. 6 ay idare etse yeter diyen birsürü insan gördüm. firmalar da sadece bankalara hoş görünmek için (sanırım) teknik diploma peşine düşüyor. bu da iş kalitesini düşürüyor tabiki.  firmalar bankalara önce kendini kabul ettirmeye çalışıyor sonra eksperini kabul ettirmeye çalışıyor daha sonra da raporu, hatta fiyatı kabul ettirmeye çalışıyor. bukadar taviz verilmez. bu işi meslek olarak seçmiş, ancak mimar mühendis olmayan  kimselere hakaret olarak algılıyorum.
180-200 tl karşılığı anlaşma yapacağından bahsediliyor bir de.. bu da bi garip. yapılan işin sorumluluğunda haberi olmayan birisi ancak bu düşünceye kapılır. artık bazı bankaların gönderdikleri sözleşmelerde, bankanın uğrayacağı kâr kaybı da dahil oluşacak zararı eksperinkarşılayacağına dair maddeler var. rekabet, sadece tüketiciye yarar bunu unutmayın lütfen. neden başkalarının 1 raporda keseceği faturayı 2 raporda kesmeye bukadar hevesli olunuyor anlamıyorum. anlaşılan  imza atmak çok kolay ve çok ucuz olmuş.
Not: meslek odalarındaki kayıtlarla ilgili gelişme de çok sevindirici bu arada.. bu işi gerçekten meslek edinmiş kimselere, hakkettiği saygıyı göstermenin yegane yolu buydu. tebrik ederim.