Gönderen Konu: Herkes ya eleman arıyor yada elemanlar iş arıyor  (Okunma sayısı 3401 defa)

Teksas16

  • STANDART
  • **
  • İleti: 31
Herkes ya eleman arıyor yada elemanlar iş arıyor
« : Nisan 03, 2013, 12:51:55 ÖÖ »
Neden kimse kendine güvenip 5-10 ortak değişik illerde örgütlenelim.Ortaklaşa büyük bir oluşum gerçekleştirelim diye düşünmüyor.Herkes küçük ölçekte ihtiyatlı davranıp maaşla çalışalım ama kendi işimizi kuralım diye düşünmüyor.Aslında iş arayanlara bakarsak epeyce tecrübe sahibi olduklarını söylüyorlar.Madem böyle tecrübeniz var,biraz da sermaye koyalım şirket kuralım ve piyasaya girelim diyen neden çıkmıyor bunu birileri cevaplarsa çok memnun olacağım.Piyasamı çok dar yoksa öz güvenimiz mi az.

Exper

  • GOLD ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 277
Ynt: Herkes ya eleman arıyor yada elemanlar iş arıyor
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2013, 09:53:24 ÖÖ »
1. Tanımadığın insanlarla şirket kurup ortak olmak çok zor. Piyasadaki bir çok şirket  aile şirketi olarak kurulmuş daha sonra kadrolaşma ile büyümüş firmalar. yani adam eşine kızına amcasına lisans aldırmış sonra büyümüş gitmiş
2.Piyasada iş almak oldukça zor 130 küsür tane firmanın bulunduğu alanda sadece 30 tane firma adam akıllı iş alabiliyorsa tanımadığın insanlarla nasıl bu tarz bir oluşuma girilir?
3.Piyasada bulunan firmaların bir çoğu zamanında bir şekilde herhangi bir banka ile direk çalışmış ekspertiz birimlerinde tanıdıkları bulunan insanların oluşturduğu firmalar.
4.Anadoluda bu tarz yapılanmalar daha zor çünkü büyük şehirler dışında yer alan lisanslı uzman sayısı kısıtlı. Bir çoğuda piyasada çalışmıyor zaten


uzmanlar01

  • STANDART
  • **
  • İleti: 20
Ynt: Herkes ya eleman arıyor yada elemanlar iş arıyor
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2013, 12:20:54 ÖÖ »
bizde adana -mersin-osmaniye-urfa-maraş ve antep illerinde eksperlik yapan bir ekibiz. Ancak Özellikle ödemelerde sıkıntı yaşatmayan parasını zamanında ödeyen ve sudan bahanelerle ücret kesintisi yapmayan ciddi şirketlerle çalışmak istiyoruz ciddi firma olmadıktan sonra emeğinin karşılığını zamanında alamadıktan sonra örgütlensen neye yararki....

Best

  • YENİ ÜYE
  • *
  • İleti: 5
Ynt: Herkes ya eleman arıyor yada elemanlar iş arıyor
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2013, 11:17:25 ÖÖ »
Niye işin kolayı varken zoru seçsin ki insanlar , kulanılsada şikayetçi olsa da riske girmiyorlar.Hatta iş aradığını söyleyen tecrübeli olduğunu söyleyen mangalda kül bırakmayan insanlar o kadar kendine güvense neden tek başına ya da organizasyon içerisinde hareket etmiyorlar.Çünkü o yaptıkları tüm işleri onlara çalıştıkları firmalar getirdi o kadar becerikli olsalar (bunu genel oranlar üzerinden söylüyorum aksini tenzih ederim) neden buralarda iş arasınlar zaten işleri ve çevreleri vardır.Ki öyle olması bu sektörde uzun yıllar çalıştıklarının kanıtıdır.Kimse kimseye güvenmiyor çünkü toplum olarak baba oğula oğul babaya,kardeş abiye,karı kocaya,koca eşine güvenmiyor ki biliyorki kendi yapacağı şeyleri başkasının da yapmasını normal görüyor.Herkes her maddi olayda o yüzden şirketleşme şirket kurma becerileri bir araya getirme gibi tüm medeni ülkelerde olması gereken şeyler biz de olamaz arkadaşım o yüzden biz küçük kalırız bizi hep birileri yönetir.Küçük olayım ama kimseye muhtaç olmayayım.Büyük olmayalım riske girmeyelim.Başkalarına çoluk çocuğumuza faydamız olmasın ufak ve tek olalım yalnız biz.

Tunç Demirtaş

  • YENİ ÜYE
  • GOLD ÜYE
  • *
  • İleti: 128
Ynt: Herkes ya eleman arıyor yada elemanlar iş arıyor
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2013, 11:48:14 ÖÖ »
Teksas16;

Bahsettiğiniz şekilde bir kaç örgütlenme denendi. Ancak benim şahit olduğum 3 denemenin 3'ü de başarısız oldu. Farklı illerde olup da işleri yürütmek sanırım daha zor oluyor. şirket kuruldu herkes kendi ilinde yaptığı işin parasını almayı düşündü. Ancak ızmir'e 20 iş geldiyse Afyon'a 3 iş gelince sistem istendiği gibi işlemedi.

Tam ayrıntılarını bilmiyorum ama 3 lisanslı arkadaşımın da bu tür oluşumlardan 5-6 ay içinde ayrıldığını gördüm. Kimisi hissesini devretti, kimisi şirketi tamamen kapattı. Bir şirket te başka bir şirkete devredildi.

Böyle bir sistem şu anda farklı illerde olduğunuz ancak okuldan vb.  çok yakın arkadaşlarınız ile kurulabilir diye düşünüyorum.


Teksas16

  • STANDART
  • **
  • İleti: 31
Ynt: Herkes ya eleman arıyor yada elemanlar iş arıyor
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2013, 12:27:23 ÖÖ »
Tabi insanların fikirlerine saygı duymak lazım ama bence 5-10 kişi bu işi bilen işi örgütleyen ve paya göre sermaye koyan farklı illerde yada aynı şehirde olabilecek kişilerde olabilir tecrübeli olanlar tecrübelerini tecrübesiz olanlar emeklerini mümkün olduğunca elinden gelenin fazlasını yapmak suretiyle deneyebilirler evet kaybedilecek olan konulan sermaye olabilir ama güzel bir sözleşme, eşit bir paylaşım ve şeffaf bir yönetim ile herkesi memnun edecek bir yapı ortaya çıkabilir evet belki paylaşım açısından birbirini tanımayan kişilerin işbirliği zor olacaktır ama ben yine de en azından başlangıç için çözüm ortağı olarak başlayacak bir şirketleşmenin daha ileriki safhada bir A.ş.ye dönüşüm sürecinide değerlendirebileceğimizi düşünüyorum ve bu yönde tecrübe sahibi olan ve başlangıç olarak böyle bir çalışmaya aklı yatan Gayrimenkul değerleme uzmanları ve sınavlara giren ve bu piyasanın içerisinde olan arkadaşların düşüncesini paylaşmak istiyorum.