Gönderen Konu: Yıllık Aidat Talebi  (Okunma sayısı 2196 defa)

creacer

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 117
Yıllık Aidat Talebi
« : Ağustos 05, 2013, 10:45:03 ÖÖ »
Birlikten gelen mail "Birliğimizin 22.12.2012 tarihli Genel Kurulunda, 2013 yılı aidatının Ocak ve Temmuz aylarında ödenmesi kararlaştırılmıştır. Bu nedenle Birliğimize ödenmesi gereken aidat ve giriş ücreti borçlarınızın, Temmuz ayı içerisinde aşağıda belirtilen Birlik hesabına ödenmesi gerektiğini önemle hatırlatır, işlerinizde başarılar dileriz."  birlik üyelerinden başka herkesten(öğrencisi , teknisyeni, teknikeri ve lisanslı olmayan çözüm ortakları) değerleme uzmanıyım diye ortalıkta gezenlerdende bu işle iştigal ettiklerinden üyelik aidatı talebinde bulunuyorlarmı? ış alma ve iş tesliminde aynı ücretle (hatta lisanslı olmayanlar için herhangi bir kısıtlamada yok) aynı piyasada rekabet etmeye çalışan lisanslı değerleme uzmanlarının suçumudur lisanslı olmaları?
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2013, 10:47:55 ÖÖ Gönderen: creacer »

onur85

  • GOLD ÜYE
  • ***
  • İleti: 208
Ynt: Yıllık Aidat Talebi
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2013, 11:01:37 ÖÖ »
Tespitiniz birebir doğru sayın creacer. ışin acı tarafı ödediğimiz aidatlar sonucu bize hiçbir avantaj ve getiri sağlayacak uygulamaları Tdub'nin ele almaması. Bu da malesef haksız rekabetin getirdiği farklı maddi külfetlerden yalnızca bir tanesi.
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2013, 11:31:00 ÖÖ Gönderen: onur85 »

ekspermuhendis

  • YENİ ÜYE
  • STANDART
  • *
  • İleti: 49
Ynt: Yıllık Aidat Talebi
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2013, 11:43:22 ÖÖ »
Gayrimenkul  değerleme işlemini yapmak ile sadece değerleme uzmanları yetkilendirilmiştir. Lisansı alabilmek için emek, zaman, belli ölçülerde maddi külfete katlanmış olanlar vardır. Gerekli üç yıllık tecrübeyi, düzmece raporlarla değil sahada birebir bütün işlemlerini gerçekleştirerek sorumluluk alarak, adete rapor düzenledikleri gayrimenkullere düşük ücretler karşılığında kefil olmuşlardır. Mevcut durumdan birçok çözüm ortağı ve kadrolu çalışan uzman memnun değildir.
Malesefki yıllarca mesleğe emek verilmiş, ana mesleklerinden de birçoğu uzaklaşmıştır. Dolayısıyla kendilerine bilindiği kadarıyla direk veya endirek herhangi bir faydası olamayan bu gurup üye aidatı ödemek ve disiplin yönetmeliğine uymak zorundadır. Bu grup tahminlere göre sektörün çok küçük bir bölümünü oluşturmaktadır.  Diğer taraftan sektörün diğer grubunu oluşturan spk lisanssız, tecrübe şartını sağlamayan, üniversite mezunu olanlar sektörde çok sayıda
rapor üretmekte ve başka işlerlede uğraşabilmektedirler. Bunu sektördeki, belki dışındakiler bile bilmektedir. Son cümlenizin cevabı bu anlatılanlara göre rahatlıkla verilebilir, ama biz burada soruda sorsak cevapta versek çok fazla anlam taşımamaktadır. Yetkililerin sorulara cevap vermesi ve artık harekete geçmesi gerekmektedir.